Strana 1 z 1
Aký je najvhodnejší vek na svadbu?
Napísal 21 January 2009 - 09:05
to je individualnee, ale az vtedy ak sisi nabeton isty ze to spolu zvladnete, resp ked uz spolu isty cas aj byvate. ked uz mate zazemie. Do svadby sa netreba hrnuuut.
"Dzungla vsetkych ludskych veci je postavena na prchavom okamziku krasy"
Najvacsia strata je ak stratime aj to co sme vobec nemali :crying:
Najvacsia strata je ak stratime aj to co sme vobec nemali :crying:
Napísal 21 January 2009 - 12:39
Neviem , mna osobne to neláka a som ženského rodu a mám už čoskoro 27 :-)
Raz by som sa asi aj chcela vydať , ale niekde v podvedom sa toho bojím...bojím sa zavazku- až do smrti , toho že po svadbe sa všetko zmení , že partner bude mrcha atd...
Neviem možno to raz príde aj na mna , ale urcite by som sa do ničoho neplašila...svadba a rodina mi príde ako posledná etapa v živote....
Raz by som sa asi aj chcela vydať , ale niekde v podvedom sa toho bojím...bojím sa zavazku- až do smrti , toho že po svadbe sa všetko zmení , že partner bude mrcha atd...
Neviem možno to raz príde aj na mna , ale urcite by som sa do ničoho neplašila...svadba a rodina mi príde ako posledná etapa v živote....
Všetko zlé je na niečo dobré .....
Napísal 24 January 2009 - 14:01
Osobne sa chcem vydať, ale až ked na to bude čas...tak pred 30-tkou :) ja viem, že si niektorí poviete ako neskoro..ale každý sme iní. A ked to príde, tak to príde. Načo plánovať.
ale som toho názoru, že človeka, priateľa, partnera, nemožno len tak ľahko spoznať. Niekedy nestačia ani tri roky, či sedem rokov. a vykľuje sa z neho niečo, čo by sme na neho nikdy nepovedali.
ale som toho názoru, že človeka, priateľa, partnera, nemožno len tak ľahko spoznať. Niekedy nestačia ani tri roky, či sedem rokov. a vykľuje sa z neho niečo, čo by sme na neho nikdy nepovedali.
Život je predsa len krásny, hoci nám prináša i veľa toho, čo nám vyrobí v srdiečku smútok.
Napísal 26 January 2009 - 11:50
Ono niekedy mozno nejde o to aky vek ale aky stav vztahu a situacie.
Vela ludi vravi ze naco sa brat nic to neprinasa ....
ALE - podla mna je to velmi vhodne ked sa dvaja rozhodnu spolu byvat a riesit toto byvanie - nakupom bytu, domu, ci si zoberu hypoteku ....
ABy sa nestalo jednemu z nich ze ho ten druhy vyhodi z domu lebo je pisany na neho ( aj ked ho financovali spolu) .....
Takisto riesenie problem je trosku ine ako medzi slobonymi ludmi. Manzelia sa na to divaju trosku inac lebu su viazany. Tam ked clovek rozmysla o odchode uz musi rozmyslat aj o inych veciach - rozvod, delenie majetu, pripadne deti ...
A a vdaka tomuto ma clovek vacsiu snahu problem riesit a casto ostanu ludia spolu - aj ked v slobodnom stave by uz davno spolu neboli.
Viem niekedy to moze byt aj na skodu lebo ostavaju takto spolu ludia co by spolu byt nemali. - ale velakrat to pomaha.
Vela ludi vravi ze naco sa brat nic to neprinasa ....
ALE - podla mna je to velmi vhodne ked sa dvaja rozhodnu spolu byvat a riesit toto byvanie - nakupom bytu, domu, ci si zoberu hypoteku ....
ABy sa nestalo jednemu z nich ze ho ten druhy vyhodi z domu lebo je pisany na neho ( aj ked ho financovali spolu) .....
Takisto riesenie problem je trosku ine ako medzi slobonymi ludmi. Manzelia sa na to divaju trosku inac lebu su viazany. Tam ked clovek rozmysla o odchode uz musi rozmyslat aj o inych veciach - rozvod, delenie majetu, pripadne deti ...
A a vdaka tomuto ma clovek vacsiu snahu problem riesit a casto ostanu ludia spolu - aj ked v slobodnom stave by uz davno spolu neboli.
Viem niekedy to moze byt aj na skodu lebo ostavaju takto spolu ludia co by spolu byt nemali. - ale velakrat to pomaha.
Napísal 26 January 2009 - 13:24
ja som sa vydávala tiež v 18tke...a bola som náramne ale náramne šťastná....a verím že by som bola aj dodnes keby niekto tam hore nerozhodol úplne inak...
Nehľadaj riešenie na problémy.Problémy riešenie už dávno majú,tak na čo sa trápiť z ich riešením.A ak daný problém riešenie nemá tak načo sa trápiť s hľadaním riešenia ak neexistuje......:yes:-aristoteles-
Napísal 30 January 2009 - 11:50
Rozhodne by som chcela s mojim buducim manzelom aj bavat, minimalne rok, dva pred svadbou... Tusim by mi aj viac vyhovovalo len take byvanie "bez papiera".
Nad svadbou zacnem premyslat az ked budem chiet mat dieta, ale to cisto z rozumnych dovodov, ved nas stat podporuje skor zvazok manzelsky ako vztah navolno.
Myslim ze skor ako za takych 7-8 rokov to rozhodne nebude.
Nad svadbou zacnem premyslat az ked budem chiet mat dieta, ale to cisto z rozumnych dovodov, ved nas stat podporuje skor zvazok manzelsky ako vztah navolno.
Myslim ze skor ako za takych 7-8 rokov to rozhodne nebude.
Napísal 31 January 2009 - 16:46
Uvazovali ste aj nad tym, ze spoluzitie netreba brat ihned ako manzelstvo? Moja uvaha.
Ludia nepotrebuju papier od toho aby vedeli dat najavo svetu, ze patria k sebe. Tym, ze neuzavreli manzelsky zvazok to neznamena, ze nemozu mat spolocne deti a vychovavat ich. Je moderna doba a dovolim si tvrdit, ze manzlestvo mnohokrat len dalsi vyvoj vztahu pokazi. Preco?
Pozitiva nemanzelstva:
- pri spolocnom byvani nie su ziadne zavazky keby vztah siel dolu z kopca
- uvery sa daju takym istym sposobom ziskat ako keby ste boli manzelia
- nehnutelnost sa da poistit zmluvami, ako aj spolocnym vlastnictvom
- obaja vo vztahu maju urcitu volnost, necitia sa byt priputany nabozenstvom, papierom k tomu druhemu
Negativa manzelstva:
- akesi vlastnictvo druhej osoby (skor ci neskor to tak je)
- zuzene moznosti pri akejkolvek cinnosti (sukromnej)
- zauzivany stereotyp, ktory nam vnutili nasi predkovia, hlavne nabozenskeho charakteru
- birg trouble pri pripadnych rozvodoch a majetkovom vyrovnani ( v dnesnom svete je v mnohopocetnych pripadoch nemozne po rozvode odstahovat sa do vlastneho, kedze predajom nehnutelnosti na polovicu ani jedna strana neziska dost. financnych prostriedov na kupu dalsieho, ak pridame urcity vek, tak moznost uveru je takmer nemozne)
Ono tych dovodov je samozrejme viacej ale v kratkosti som zvedavy na vase reakcie.:)
Potom pokracujem.:)
Ludia nepotrebuju papier od toho aby vedeli dat najavo svetu, ze patria k sebe. Tym, ze neuzavreli manzelsky zvazok to neznamena, ze nemozu mat spolocne deti a vychovavat ich. Je moderna doba a dovolim si tvrdit, ze manzlestvo mnohokrat len dalsi vyvoj vztahu pokazi. Preco?
Pozitiva nemanzelstva:
- pri spolocnom byvani nie su ziadne zavazky keby vztah siel dolu z kopca
- uvery sa daju takym istym sposobom ziskat ako keby ste boli manzelia
- nehnutelnost sa da poistit zmluvami, ako aj spolocnym vlastnictvom
- obaja vo vztahu maju urcitu volnost, necitia sa byt priputany nabozenstvom, papierom k tomu druhemu
Negativa manzelstva:
- akesi vlastnictvo druhej osoby (skor ci neskor to tak je)
- zuzene moznosti pri akejkolvek cinnosti (sukromnej)
- zauzivany stereotyp, ktory nam vnutili nasi predkovia, hlavne nabozenskeho charakteru
- birg trouble pri pripadnych rozvodoch a majetkovom vyrovnani ( v dnesnom svete je v mnohopocetnych pripadoch nemozne po rozvode odstahovat sa do vlastneho, kedze predajom nehnutelnosti na polovicu ani jedna strana neziska dost. financnych prostriedov na kupu dalsieho, ak pridame urcity vek, tak moznost uveru je takmer nemozne)
Ono tych dovodov je samozrejme viacej ale v kratkosti som zvedavy na vase reakcie.:)
Potom pokracujem.:)
Napísal 01 February 2009 - 00:32
vazeni a mili....citam si tie prispevky a musim dodat.....bola som 13r vydata...mam 3 deti...a mozem povedat za seba....ze nie papiere,majetok,vek,alebo podobne veci urcuju kedy sa lahsie odchadza zo vztahu,alebo aky ten vztah je....ale zodpovednost z mojho pohladu....ja som nemala pocit majetnictva,ani stereotypu,no ked som chcela odist,tak som vahala koli detom,nie koli papieru...je tazke zobrat zodpovednost za zivoty a osudy inych na vlastne plecia,je jedno ci ste v manzelskom vtazhu,alebo nie...a co sa tyka veku uzatvarania manzelstva....ten je nepodstatny myslim....kazdy z nas ma ine zmyslanie a je inak vyspely....kazdy musi vediet kedy sa na to citi....a je jedno ci ma 18 alebo 28:-))
Napísal 27 February 2010 - 19:30
ja si v rozpore so sucasnym trendom myslim, ze ludia by sa nemali sobasit tak neskoro.
socializumus zaviedol trend rovnakeho veku manzelov a moderna doba trend odkladania manzelstva o cele roky.
myslim, ze 27 rocna zena by uz mohla byt aj vydata a mat deti. jedna vec je, ked ma k tomu iny postoj jedna, trochu ine to je, ked sa z toho stane vseobecny trend - to uz je podla odveci.
socializumus zaviedol trend rovnakeho veku manzelov a moderna doba trend odkladania manzelstva o cele roky.
myslim, ze 27 rocna zena by uz mohla byt aj vydata a mat deti. jedna vec je, ked ma k tomu iny postoj jedna, trochu ine to je, ked sa z toho stane vseobecny trend - to uz je podla odveci.
Germaniawerks®
Napísal 25 May 2010 - 09:27
Za socializmu sa ludia sobasili skor, pretoze od statu dostali byt a pracu. V dnesnej dobe vela mladych ludi zije s rodicmi, pretoze nemaju peniaze na novy byt. Vela ludi len chodi s partnerom, stretavaju sa, ale neuzatvaraju manzelstva z toho dovodu, ze by museli byvat u svokrovcov/ich rodicov. A uzivaju si slobodu, ved clovek ma na vsetko cas. Aj na manzelstvo, deti - ak maju prist, pridu.
Len nech si clovek aj do tej 27ky uziva zivot slobodny. Starosti s detmi pridu neskor (aj ked urcite to nie su len starosti
. Nech kazdy posudi svoje city k tomu druehmu, i svoje financne moznosti, a pouziva pri tom aj rozum, a nehrnie sa napr. po roku do manzelstva. Vzdy je lepsie chodit s clovek dlhsie, ako sa hned hrnut do manzelstva. Ak by sa totiz v chodeni nieco ,,nepodarilo", je lahsie sa rozist, ako rozviest. Je lahsie zist z kratsej cesty
.
Strana 1 z 1

Prihlásiť sa
Zaregistrovať sa
Pomoc

Citovať

.jpg)