ahojte, v podstate ani neviem ci mam problem..len by ma zaujimali vaše nazory nakolko ja uz sama neviem ci ho ja mam spravny alebo zdegenerovany:)ide o to že s manželom sme zobratí krátko a ako to bežne chodí obaja pracujeme a stretavame sa doma po praci.mažel sa však venuje športu.trenuje ho.strašne ho to bavi ale je to na ukor našho minimalne spoločneho času cez tyžden je to 3-4krát po 1,5h trening a cez vikendy zapasy..a okrem toho chodi občas musí služobne s reprezentaciou na tyžden preč...no a to nehovoriac o tom že ten šport aj hrava takže raz za čas sa tomu aj osobne venuje.ja sa citim strašne sama lebo sa vidime každy den asi 2-3 hodiny a na vikendy si ani niš nemožme planovať.ma už 37 rokov a deti ešte nie aj ked ich chce.ja si myslim že by sa mohol trošku viac venovat rodine aj ked sa snaží fakt no pre mna je to malo.on to berie že ma hobby za ktore ani nie je plateny proste ho tot baví. ja sa snazim chodit s nim na zapasy a tak aby som bola s nim čo najčastejšie ibaže by som bola rada keby sme mohli isť aj napr. do kina, divadla, do prirody a tak....myslite si že som sebecka ked chcem po nom aby sa viac venoval rodine pripadne si ju zaliožil???? dakujem
Strana 1 z 1
som sebec?
Napísal 24 January 2009 - 13:56
vôbec si neni sebecká. Jednoducho túžiš po chvíľach strávených s ním. Však ste sa vzali a chcete spoločnú budúcnosť. A kebyže mu to trochu naznačíš? že ti to trochu chýba, aby ste len tak spolu samy išli a vychutnávali si pocit jeden z druhého. Možnože si to ani neuvedomuje a nevie, po čom túžiš.
Život je predsa len krásny, hoci nám prináša i veľa toho, čo nám vyrobí v srdiečku smútok.
Napísal 26 January 2009 - 07:03
ajoj..velmi pekne ti dakujem za nazor...no pravdou vie ze on veeelmi dobre vie po com tuzim....aj vie ze sme malo spolu...no na druhej strane to comu sa venuje ma tiez moc rad nakolko to uz robi pekných 17 rokov a jeho zverenkyne sa na neho spoliehaju...a pravdou je aj to ze to fakt obmedzil na minimum od kedy sme spolu..ultimatum davat nechcem lebo sa bojim ze to b y bola chyba aj ked viem ze keby som dala na vyber ze by som vyhrala ale takymto sposobom to nechcem :(..v podstate som stratila rec a nemala som argument ked sa ma opytal ze ako to robia ti ostatny co trenuju a tiez maju rodiny a su spokojni...alebo ze ked nase dieta bude chciet mat nejake hobby buda sa jej musiet niekto venovat napr. na tanecnej a ten niekto to asi robi rad a tiez to ma ako hobby a ma rodinu...moj argument bol ze kardy sme ini a mame inu situaciu..no myslim ze bol nedodstatocny....
Napísal 29 October 2011 - 16:06
Agi,
sebec nie si...chapem ze chces aby manzel s tebou travil viac casu...ale ked spominas ze trenuje a sportuje uz 17 rokov, potom je od teba asi trochu naivne ocakavat ze sa to zrazu zmeni a on ostane sediet doma s tebou. ved si to musela vediet aj ked si si ho brala a ak ti to vadilo uz vtedy, tak si mozno mala premysliet ci budes schopna a ochotna zit s niekym kto sa ti bude venovat tak malo...neviem ci ste to preberali aj pred svadbou a neviem aky ma on k tomu postoj, takze to posudzovat nemozem. viem iba tolko ze velmi vela vztahov uz stroskotalo na tom ze jeden za partnerov ocakaval ze sa v mene lasky ten druhy v niecom zasadnom zmeni. Ludia mozu robit kompromisy, do istej miery sa aj zmenit, ale vacsinou sa to deje mimovolne, nie preto, ze to od nich niekto ocakava. Nepochybujem ze sa mate radi, preto si myslim ze by sa to dalo vyriesit kompromisom...keby pristupil na to ze namiesto troch zapasov tyzdenne bude hrat iba 2 a trebars kazdy druhu nedelu si spravy volno, by si mozno bola spokojna aj ty, ze ste spolu castejsie, aj on, ze sa nemusel vzdat celeho trenovania...skus mu to navrhnut a uvidis co to spravi
sebec nie si...chapem ze chces aby manzel s tebou travil viac casu...ale ked spominas ze trenuje a sportuje uz 17 rokov, potom je od teba asi trochu naivne ocakavat ze sa to zrazu zmeni a on ostane sediet doma s tebou. ved si to musela vediet aj ked si si ho brala a ak ti to vadilo uz vtedy, tak si mozno mala premysliet ci budes schopna a ochotna zit s niekym kto sa ti bude venovat tak malo...neviem ci ste to preberali aj pred svadbou a neviem aky ma on k tomu postoj, takze to posudzovat nemozem. viem iba tolko ze velmi vela vztahov uz stroskotalo na tom ze jeden za partnerov ocakaval ze sa v mene lasky ten druhy v niecom zasadnom zmeni. Ludia mozu robit kompromisy, do istej miery sa aj zmenit, ale vacsinou sa to deje mimovolne, nie preto, ze to od nich niekto ocakava. Nepochybujem ze sa mate radi, preto si myslim ze by sa to dalo vyriesit kompromisom...keby pristupil na to ze namiesto troch zapasov tyzdenne bude hrat iba 2 a trebars kazdy druhu nedelu si spravy volno, by si mozno bola spokojna aj ty, ze ste spolu castejsie, aj on, ze sa nemusel vzdat celeho trenovania...skus mu to navrhnut a uvidis co to spravi
Napísal 10 January 2012 - 12:28
Ahoj... presne podobnu situaciu mam za sebou.. avsak u nas trosku inak. Moj muz zacal doma posilovat a cvicit cca 5dni zo 7mich. Z prace sme prisli domov vecer o 19.00 a kym si zacvicil, osprchoval sa, najedol...tak uz bola noc...ja som si ho mohla uzit aspon chvilku, hoci mi to bolo malo...ale s detmi vobec nebol, jedine rano, ked sme isli do skolky a skoly. Z mojho pohladu bol on sebec, lebo namiesto venovania sa detom, rodine, nedal siahnut na svoje cinky a nechcel sa ich vzdat za ziadnu cenu. Tiez mi vykrikoval, ze ako to robia ini muzi, ked chodia do posilovne alebo z roboty na pivo miesto cvicenia, ze chce mat nejaky cas sam pre seba. Ja som to videla sebecky z jeho strany, pretoze ja som ten cas na seba nemala a vzdy boli prvorade pre mna deti, potom on a potom az ja sama pre seba. Dlhsi cas boli koli tomu hadky v rodine...ale nakoniec sme to vyriesili. Pristupil na kompromis, o ktorom dovtedy nechcel ani pocut. Fifty fifty. 1 den sa povenuje rodine a druhy den sebe...tiez nedele nepojde do prace a bude s rodinou.
Dufam, ze tvoj muz si tiez uvedomi, co robi a bude ochotny urobit kompromis, lebo bez toho vztahy nemozu predsa fungovat. A bola by skoda, keby o par rokov ostal sam, invalidny z aktivneho dlhorocneho sportovania a stretne teba spokojnu a stastnu s novou rodinou a detmi...potom by uz bolo neskoro pre neho.
Dufam, ze tvoj muz si tiez uvedomi, co robi a bude ochotny urobit kompromis, lebo bez toho vztahy nemozu predsa fungovat. A bola by skoda, keby o par rokov ostal sam, invalidny z aktivneho dlhorocneho sportovania a stretne teba spokojnu a stastnu s novou rodinou a detmi...potom by uz bolo neskoro pre neho.
Napísal 21 January 2012 - 05:32
Agi, on 26 January 2009 - 07:03, said:
..v podstate som stratila rec a nemala som argument ked sa ma opytal ze ako to robia ti ostatny co trenuju a tiez maju rodiny a su spokojni...alebo ze ked nase dieta bude chciet mat nejake hobby buda sa jej musiet niekto venovat napr. na tanecnej a ten niekto to asi robi rad a tiez to ma ako hobby a ma rodinu...moj argument bol ze kardy sme ini a mame inu situaciu..no myslim ze bol nedodstatocny....
zeptej se svých kamarádek a známých, kolik času tráví jejich muži s nimi nebo dětmi a kolik času věnují svým koníčkům, za které nejsou ani placeni...
Stačí abys sehnala stejnej počet kamarádek jako on zná kluků z posilovny...
Pokud máš nedostatečný počet kamarádek nebo nechceš, aby se tě ptaly, proč se na to ptáš....tak od čeho jiného jsou fóra tohoto typu žejo :-) ..než zjistit normu, když si člověk není jistý. Aby byl ale argument průkazný, musíš (na jiném fóru) založit téma, v kterém nebude popsáno tvé trápení, ale prostě téma s jednoduchým dotazem - kolik času tráví průměrně manžel s rodinou a kolik času se věnuje svým koníčkům. Jakmile napíšeš cokoliv víc o svých problémech, získáváš soucit a sympatie "publika" a tím ztrácí odpovědi objektivitu, takže pak nemůžeš svého manžela zavolat a říct mu hele, tady 7 lidí z 8 říká, že jejich manžele tráví většinu svého volného času s rodinou, nikoliv nad svými koníčky.
Strana 1 z 1

Prihlásiť sa
Zaregistrovať sa
Pomoc

Citovať