Počítanie kalórií môe vyzerať ako dobrá cesta k strateniu nadbytočných kilogramov, zároveň sa vak ukázalo, e to vedie k zníeniu snahy o portovanie. Prieskum dokonca ukázal, e dvakrát viac ľudí, ktorí chcú schudnúť, sa rozhodne prepočítavať kalórie a chudnúť zmenou stravovacích návykov ako pravidelným cvičením. Kalórie prepočítavajú hlavne eny - a to a polovica z nich, zatiaľ čo u muov je to tretina.
Do prieskumu spoločnosti GlaxoSmithKline (GSK) Nutritional Healthcare sa zapojilo 2000 ľudí. Ukázalo sa, e 59 percent z nich súhlasí s tvrdením, e cvičenie a pohyb prispieva k dobrej kondícii a zdraviu. "Trend počítania kalórií a vyberanie nízkotučného jedla spôsobuje, e ľudia menej cvičia, čo nie je dobré," uviedol odborník na portovanie spoločnosti GSK John Brewer a upozornil, e zmena stravovacích návykov je vhodná, ale nemôe nahradiť pohyb. Výskumníčka pre oblasť diétneho stravovania spoločnosti Weight Charlene Shoneye nie je novými tatistikami nijako prekvapená. "Veľa ľudí povauje cvičenie za niečo náročné. Počítanie kalórií je predsa jednoduchie a pohodlnejie," uviedla a odporučila spaľovanie kalórií pohybom.
Strana 1 z 1
Ľudia radšej počítajú kalórie akoby mali cvičiť
Napísal 19 February 2007 - 20:00
Cital som par knih, ktore boli o investovani a biznise, ale bol tam perfektne opisane spravanie ludi. Ako si uvidol, Martin, niektori ludia prepocitavaju, kolko maju zjest. Nemyslia to zle, ale zle pochpili o co ide. Pokial sa chcu zbavit prebytocneho tuku, tak rozdiel medzi spravnym a nespravnym pohladom je tento:
Nesprávne:prepocitat potom jest
Spravne:najest sa, kolko treba, potom spocitat a potom sportovat, kym sa to nespali.
Ja osobne ani nepocitam. Dolezite su skor stravovacie navyky a zlozenie stravy. Ja sa kolkorazy doslova "nazerem jak svina", ale je to silne proteinova strava, co sa nielen lahko spali ale pomaha svalovej hmote.
a na zaver citat: "Ked chces vyzerat ako sportovec, musis viest zivot ako sportovec"
Nesprávne:prepocitat potom jest
Spravne:najest sa, kolko treba, potom spocitat a potom sportovat, kym sa to nespali.
Ja osobne ani nepocitam. Dolezite su skor stravovacie navyky a zlozenie stravy. Ja sa kolkorazy doslova "nazerem jak svina", ale je to silne proteinova strava, co sa nielen lahko spali ale pomaha svalovej hmote.
a na zaver citat: "Ked chces vyzerat ako sportovec, musis viest zivot ako sportovec"
Strana 1 z 1

Prihlásiť sa
Zaregistrovať sa
Pomoc

Citovať