Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk: Nevera - súčasť nášho života - Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk

Jump to content

Strana 1 z 1
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

Nevera - súčasť nášho života Ohodnotiť článok: -----

#1 Užívateľ je offline   aborigin Icon

• Nový užívateľ
  • PIP
  • Skupina: Registrovaní členovia
  • Článkov: 1
  • Dátum registrácie: 18-January 10

Napísal 18 January 2010 - 13:17

Ahojte :)

Mám 29 a neveru poznám z oboch strán.. Moja posledná skúsenosť je zo strany \"poškodeného\" t.j. ublížené bolo mne :) Snáď preto som sa snažil nájsť podstatu a zamýšlal som sa nad príčinami jej vzniku.

V prvom rade treba podotknúť, že nie všetci sú schopní nevery.. V mojom predchádzajúcom vzťahu by ma to ani nenapadlo.. Môj stav zalúbenosti, mi to proste nedovolil.. Zmúdrieť však môžeš len v tom prípade, keď si bol pred tým blázon a to ja som teda do nej bol :) Ak sa nachádzate v tomto stave a cítite to isté od svojho partnera, rovno môžte kliknúť na tému rodičovstvo a výchova detí. Máte vyhraté a fandím Vám. Ste emocionálne dospelí...

Svojím spôsobom však nevera nie je až tak zlá, záleží ako sa k nej postavíte. Najdôležitejšie je uvedomiť si svoj stav k súčasnému partnerovi.. 1. Milujem ho, ale občas si uhnem.. 2. Mám syndrom opice - držím sa nalomeného konára, kým pevne druhý nedržím v rukách..

V prvom prípade, je to hra hormónov, biologická záležitosť.. Som sebec, ktorý sa riadi pohlavným pudom. Avšak svoj stav k svojmu partnerovi mám pevne definovaný, milujem ho a budem s ním, nehryzie ma svedomie. Pozor však na to aby u Vás neveru neodhalil. Ako náhle to zistí, Váš vzťah už nikdy nebude ako predtým a jeden z Vás už nikdy nebude šťastný, ak vôbec ešte budete spolu.

V druhom prípade, je to o dosť horšie. Každopádne neznášam tento druh nevery, je to slabošské.. Držím sa partnera dovtedy kým nemám istého nového. Tu by som chcel podotknúť, ak ste v úlohe poškodeného, rovno zabudnite že sa k Vám partner vráti.. Zachovajte si hrdosť a nekopte ako ranený býk na všetky strany.. Toreador sa Vám aj tak uhne a mávajúc červenou handrou navyše pozabáva publikum. Rohy totiž nie sú Amorov šíp. Prijmite svoju porážku bez boja a radšej sa mu chladnokrvne pozerajte do očí, určite ho to zabolí viac.

V dnešnej dobe, kde el. komunikácia je súčasťou nášho života, je najmenší problém podviesť partnera hoci aj smskou na toalete. Každé 3 manželstvo končí rozvodom aj keď nie vždy je v tom nevera.. Žiaľ nevera je tu od pradávna, je asi najvyšší čas ju začať akceptovať..
0

#2 Užívateľ je offline   begbeee Icon

• Nový užívateľ
  • PIPPIP
  • Článkov: 14
  • Dátum registrácie: 09-January 10

Napísal 18 January 2010 - 14:40

Je to o tom čo vyhovuje obom. Ak niekomu nevadí, že mu sem-tam žesnkú práši niekto iný (však sa ľúbia, to je fyzické) tak no problem.
Ja si to predstaviť neviem.
Môj názor je jediný správny!
0

#3 Užívateľ je offline   Rudy77 Icon

• Nový užívateľ
  • PIP
  • Článkov: 5
  • Dátum registrácie: 17-January 10

Napísal 18 January 2010 - 15:11

neviem no..ja osobne by som neveru neakceptoval ...... i ked poznam par pripadovco rozpavaju ako podvadzaju svoje priatelky a okomentuju to tak ze ju miluje..su to city len k nej..ale sex s inou je to len maso o maso a zaiadne city.... Trosku blby pocit keby mi priatelku prasil niekto iny..... Toť iba moj nazor...
0

#4 Užívateľ je offline   jankaa Icon

• Skúsený užívateľ
  • PIPPIPPIP
  • Článkov: 89
  • Dátum registrácie: 22-November 07

Napísal 18 January 2010 - 18:01

ja by som neveru neodpustila a ani by som nikdy nepodviedla ak raz niekoho lubim....a tí co to robia len zbytocne druhym ublizuju. taki nech nemaju ziaden vztah a len si uzivaju....a to ked niekto povie teba milujem ale s druhou/druhym mam sex....toto je laska ??? clovek ktory miluje, nepodvedie ani keby mal pri sebe toho najkrajsieho a najsexi cloveka...to je moj nazor
0

#5 Užívateľ je offline   Tigirik Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 874
  • Dátum registrácie: 26-November 07

Napísal 18 January 2010 - 22:44

no neviem či sa nemýliš..beriem tvoj názor ale musím oponovať...
Milovať môžeš akokoľvek...ak raz naďabíš na toho ktorý ťa vie očariť len pohľadom a ver mi že taký sú a stačí mu len jedno pekné slovo ktoré ťa dostane a má ťa....aj ja som bola milovaná...ale...ups a bolo po láske...síce nie lebo on stále tvrdil že ma miluje...veľa ľudí nevie čo to je skutočne milovať...to je zas môj názor...
Nehľadaj riešenie na problémy.Problémy riešenie už dávno majú,tak na čo sa trápiť z ich riešením.A ak daný problém riešenie nemá tak načo sa trápiť s hľadaním riešenia ak neexistuje......:yes:-aristoteles-
0

#6 Užívateľ je offline   Marion Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 293
  • Dátum registrácie: 22-February 07

Napísal 18 January 2010 - 23:42

Suhlasim s Tigirikom...tiez som pocuvala,ako velmi ma miluje a zrazu bol preslap..len tak mimochodom s tou istou,s ktorou urobil preslap aj tej svojej predo mnou...a mne bude vykladat,ze ako ma neskonale miluje...
0

#7 Užívateľ je offline   Malakian Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 348
  • Dátum registrácie: 04-May 07

Napísal 19 January 2010 - 00:06

same slova, vtedy ti dokaze ze ta naozaj miluje ked ta nepodvedie. ak ta podvedie a vyklada ti ako ta miluje, je jasne ze sam nevie co hovori. ;)
najvacsia slabost je zaroven aj najsilnejsia zbran cloveka."CIT", cesť vinimkam ;) :D
0

#8 Užívateľ je offline   moonlight Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 295
  • Dátum registrácie: 01-April 08

Napísal 19 January 2010 - 07:52

takze ak niekto niekoho miluje, nedokaze ho podviest? za ziadnych okolnosti, v slabej chvili, omameny carom okamihu ci alkoholu ci nevysvetlitelnej pritazlivosti alebo vsetkeho dokopy?
chvilkove zatmenie mozgu, po ktorom pride vytriezvenie a uvedomenie si chyby?
vedomie, ze niekoho milujem a prave som mu ublizil? a uz to nikdy viac nechcem urobit, aj ked neviem, preco/ako sa to vlastne stalo?
niekedy, niektori ludia si nedaju pokoj, kym nieco nevyvedu a potom ich to mrzi...
nepodviedla som ani som nebola podvedena, takze neviem objektivne posudit, ako by som sa citila
zamyslam sa nad tym z ineho pohladu a zo skusenosti niekoho ineho...niekoho, kto podviedol svoju priatelku so mnou...a nejak neviem, co si o tom mysliet...
najprv som nesuhlasila, pretoze podla spolocnosti to nie je spravne...nakoniec som neodolala, povedala som si, je to jeho svedomie a nie moje...brala som to ako prijemne spestrenie, dobrodruzstvo...vsetko bolo super, az kym nezacal rozpravat o svojej priatelke...
0

#9 Užívateľ je offline   kubik Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 220
  • Dátum registrácie: 10-January 08

Napísal 19 January 2010 - 10:03

...slovo "milujem" je najviac zneuzivanym slovom pri vyjadrovani vzajimnych citov...
Pre svet si možno len jednou osobou, ale pre jedného človeka možeš byť celučičkým svetom!!!
0

#10 Užívateľ je offline   begbeee Icon

• Nový užívateľ
  • PIPPIP

Napísal 19 January 2010 - 11:26

Preto som ho partnerke ešte nepovedal. :whistling:
Môže čakať na zásnuby a potom na nejak na svadbe.
Aspoň si to bude viac ceniť :39:
0

#11 Užívateľ je offline   Tigirik Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 874
  • Dátum registrácie: 26-November 07

Napísal 19 January 2010 - 11:32

hmmm len aby potom ti aj uverila že ju miluješ...
slovo milujem ma svoje čaro..a mňa veľmi veľmi potešilo keď som to počula..dokonca by som povedala že vtedy som sa naozaj naučila milovať...ale keď prišlo sklamanie...uvedomila som si že každý pod slovom milujem myslí niečo úplne iné..a nemalo by sa používať len tak...treba vedieť kedy to tak naozaj je...veď niekedy aj "ľúbim ťa " je tak nádherné počuť...či sa mýlim?
Nehľadaj riešenie na problémy.Problémy riešenie už dávno majú,tak na čo sa trápiť z ich riešením.A ak daný problém riešenie nemá tak načo sa trápiť s hľadaním riešenia ak neexistuje......:yes:-aristoteles-
0

#12 Užívateľ je offline   begbeee Icon

• Nový užívateľ
  • PIPPIP

Napísal 19 January 2010 - 12:45

No veď práve preto aby to nezovšednelo je dôležité používať ho citlivo.
0

#13 Užívateľ je offline   jojkoz Icon

• Skúsený užívateľ
  • PIPPIPPIP
  • Článkov: 59
  • Dátum registrácie: 02-May 08

Napísal 19 January 2010 - 12:59

moonlight said:

takze ak niekto niekoho miluje, nedokaze ho podviest? za ziadnych okolnosti, v slabej chvili, omameny carom okamihu ci alkoholu ci nevysvetlitelnej pritazlivosti alebo vsetkeho dokopy?
chvilkove zatmenie mozgu, po ktorom pride vytriezvenie a uvedomenie si chyby?
vedomie, ze niekoho milujem a prave som mu ublizil? a uz to nikdy viac nechcem urobit, aj ked neviem, preco/ako sa to vlastne stalo?
niekedy, niektori ludia si nedaju pokoj, kym nieco nevyvedu a potom ich to mrzi...
nepodviedla som ani som nebola podvedena, takze neviem objektivne posudit, ako by som sa citila
zamyslam sa nad tym z ineho pohladu a zo skusenosti niekoho ineho...niekoho, kto podviedol svoju priatelku so mnou...a nejak neviem, co si o tom mysliet...
najprv som nesuhlasila, pretoze podla spolocnosti to nie je spravne...nakoniec som neodolala, povedala som si, je to jeho svedomie a nie moje...brala som to ako prijemne spestrenie, dobrodruzstvo...vsetko bolo super, az kym nezacal rozpravat o svojej priatelke...

Nemam skusenost ale mam podobny nazor.

Verim ze existuje osial, chemia alebo bohvieco co dokaze cloveka pobluznit natilko ze podvedie milovanu osobu. - a potom ho to velmi mrzi a najradsej by bol keby sa to nestalo ( aj ked isto ostanu aj prijemne spomienky)

Sex je mrcha - malokedy sa stretnu dvaja ktori maju aspon priblizne rovnaku chut nan.
A potom je problem, nieje dobre niekoho do toho nutit ale casto nieje ani unosne to u druheho tlmit.

Je to o niecom inom - ale stava s to.
Kym sa to nedozvie partner tak je vacsinou vsetko v poriadku (okrem svedomia neverca :) )a ak sa to neopakuje - ostane to len ako taky ulet.
Pokial sa to partner dozvie - zalezi na nom ako to zvladne. Zase zalezi na tom ako sa k tomu stava on a ci to dokaze pochopit. Vacsinou sa velmi nastrbi vztah a je len na nich dvoch ci to dokazu prekusnut.
Silna laska ta - ktora to zvladne.

(je jasne ze pod Uletom nemyslim nejake pravidelne - "odskakovanie si" ;) )
0

#14 Užívateľ je offline   jojkoz Icon

• Skúsený užívateľ
  • PIPPIPPIP

Napísal 19 January 2010 - 13:02

Tigirik said:

hmmm len aby potom ti aj uverila že ju miluješ...
slovo milujem ma svoje čaro..a mňa veľmi veľmi potešilo keď som to počula..dokonca by som povedala že vtedy som sa naozaj naučila milovať...ale keď prišlo sklamanie...uvedomila som si že každý pod slovom milujem myslí niečo úplne iné..a nemalo by sa používať len tak...treba vedieť kedy to tak naozaj je...veď niekedy aj "ľúbim ťa " je tak nádherné počuť...či sa mýlim?

Tak tak

Je sice pekne pocuvat ako Vas niekto miluje ( vo faze zamilovanosti to ani inak nejde) ale postupom ked zamilovanost oprcha a ostava ta prava laska, podla mna viac o citoch k druhej osobe hovoria ciny ako slova.
0

#15 Užívateľ je offline   Malakian Icon

• Skúsený užívateľ

Napísal 19 January 2010 - 13:35

mozno je krasne to pocut, ale nebolo by este krajsie to pocitit, ak vam to niekto dokaze cinmi? ja som vyrastol z toho ze chcem pocuvat ako ma ma niekto rad, ako ma niekto lubi, ja osobne som to slovicko vyhodil zo svojho slovniku lebo doteraz mi sposobilo viac skody ako uzitku. zbytocne mrhanie slovami ktore nemusia mat ziadnu vahu pokial ich nedokazeme.
a ja niesom nijak zasadne proti nevere, ak ten vztah nieje nejak velmi vazny a neschyluje sa k svadbe :D stane sa cokolvek to je pravda, ale myslim si, ze ked clvoek naozaj miluje t.j. celym telom a dusou tym padom nemoze nastat chvilkove zavahanie. a ak nastane aj ked nas to mrzi, neznamena to ze sme ho naozaj lubili. mozno sa mylim mozno mam pravdu, ale pokym nezazijeme tu naozaj pravu lasku tak to mozno nepochopime, alebo nepochopim ja :D:D
najvacsia slabost je zaroven aj najsilnejsia zbran cloveka."CIT", cesť vinimkam ;) :D
0

#16 Užívateľ je offline   jojkoz Icon

• Skúsený užívateľ
  • PIPPIPPIP

Napísal 19 January 2010 - 13:49

Malakian said:

ale myslim si, ze ked clvoek naozaj miluje t.j. celym telom a dusou tym padom nemoze nastat chvilkove zavahanie.

Neviem kolko trval tvoj najdlhsi vztah.
Moj trva uz skoro 10 rokov - a vo vela veciach som zmenil nazor.
Ako som pisal priamu skusenost s neverou nemam - ale chapem ju teraz uplne inac.
(predtym som si tak ako ty nedokazal vobec predstavit - obojstranne)

Pocas zivota sa ale vo vztahu striedaju rozne fazy , dobre, vynikajuce, zle a aj kriticke.
A ver tomu ze aj ked tu druhu osobu milujes tak v tej kritickej faze si nemyslis ze je to "celym telom aj dusou". ;)
0

#17 Užívateľ je offline   Malakian Icon

• Skúsený užívateľ

Napísal 19 January 2010 - 15:41

tak mozno som nemal taky dlhy vztah ako ty ale zazil som vnom viac ako niekto za cely zivot. ja som sa prave tam naucil, co je to nevera, moj vztah bol presny opak toho kde sa obaja naozaj miluju. zazil som neveru takze asi tak. netvrdim ze moj nazor vyssie je spravny, alej e to moj pohlad na vec a lasku vnimam takto. dnes je bezne, ze kazdy niekoho podvedie. a prave preto si myslim, ze ozajstna laska sa vyskytuje uz velmi zriedkavo.
0

Strana 1 z 1
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

1 užívatelia si čítajú tento článok
0 užívateľov, 1 návštevníkov, 0 anonymných užívateľov