Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk: skuska - Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk

Jump to content

Strana 1 z 1
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

skuska Ohodnotiť článok: -----

#1 Užívateľ je offline   Martin99 Icon

• Som tu nový
  • PIP
  • Skupina: Registrovaní členovia
  • Článkov: 3
  • Dátum registrácie: 31-August 10

Napísal 31 August 2010 - 22:41

Ahojte,
mal by som na Vás takú otázku, rád by som si na ňu vypočul názory... Čo si myslíte o tom ak sa Váš partner/ka rozhodne ísť po dlhšom vzťahu na výmenný študijný pobyt do zahraničia (erazmus apod...) ?
Máme s priateľkou, myslím si celkom fajn vzťah, už viac ako 3 roky a sme spolu šťastní, aspoň si to myslím. Ona má teraz za sebou prvý rok na výške, a rozhodla sa, že sa v niektorom vyššom ročníku určite bude hlásiť na erazmus, minimálne na jeden semester - a ja mám z toho doslova strach... nie je to 3-dňová víkendová chata so spolužiakmi, ale sú to 3-4 mesiace v inom štáte s inými ľuďmi, hromadou párty ... a školy samozrejme :-). A práve preto mám strach, lebo si myslím že je to dlhá doba na to aby jej tam možno niekto padol do oka, niekto sa sám vnucoval apod. Myslím si, že dievča je možné za určitých okolností ukecať na čokoľvek... jednoducho sa bojím, že ju tam stratím, a to by bola po tých dlhých spolu strávených rokoch celkom tvrdá rana. S nejakou neverou sme nikdy nemali problém, nikto z nás, aj keď ja som bol vždy tak trochu podozrievavý a vyľakaný z jej triednych akcií apod... a vždy bezdôvodne... ale to myslím už aj mňa prešlo, dívam sa na to s rezervou a verím jej. Ale takéto dlhé odlúčenie... jednak sa o ňu bojím, a jednak to bude dosť dlhý čas čo ju nebudem môcť objať, porozprávať sa, proste všetko čo sa týka toho "byť s ňou", keď to budem ona alebo ja potrebovať. Priateľka to berie tak trochu viac bezstarostne, aj keď si myslím, že vnútorne ju to tiež trápi, ale tá túžba dostať sa tam je silnejšia... Nedávno boli po návštevách rodiny v zahraničí, to bolo skoro mesiac a pol, čo sme sa nevideli, ale bral som to úplne inak.
Máte s týmto niekto nejakú skúsenosť ? Veľmi by mi pomohlo ak by mi niekto dokázal zvrátiť zmýšľanie na túto vec. Už pred niekoľkými mesiacmi, keď prišla s tým nápadom, tak sme mali tak trochu "vzájomný problém", lebo som sa proti tomu tak trochu postavil, a nechcem po nej dookola požadovať nejaké vysvetlenie apod... Skôr by som sa rád dozvedel, ak niekto mal podobný problém, či to prebehlo hladko a so šťastným zvítaním a happy-endom. Vopred vďaka za každú odpoveď..
-1

#2 Užívateľ je offline   Belphegor Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 292
  • Dátum registrácie: 09-January 09

Napísal 01 September 2010 - 11:06

no nemam skusenost ale tak ked chce ist nech ide...ved vo vztahu je najdolezitejsia dovera:) musis jej jednoducho verit ze sa tam take nic nestane(aj ked bude to iste tazke pre oboch) ale ber to ako skusku ze aky mate silny vztah :) ak Ta lubi tak ta nepodvedie to sa neboj:)dovera dovera a dovera :) inak vztah je o hovne
0

#3 Užívateľ je offline   Spongebob Icon

• Pokročilý člen
  • PIPPIPPIP
  • Článkov: 55
  • Dátum registrácie: 16-August 10

Napísal 01 September 2010 - 12:42

ja som mal podobný problem. Nechcem ta strašiť ale u mna to dopadlo zle. CHodil som s nou rok, bezproblemový vztah. No potom prišla s tým že pojde na 4 mesiace do školy do zahraničia.Ja som jej povedal nech ide. Veril som že to prekonáme, no skor než odišla sa so mnou rozišla..chce si tam uživat a ja ako zavazok som jej asi prekážal..proste doteraz neviem prečo sa rozišla...
0

#4 Užívateľ je offline   (Maxo) Icon

• Pokročilý člen
  • PIPPIPPIP
  • Článkov: 89
  • Dátum registrácie: 03-August 10

Napísal 01 September 2010 - 12:46

Zobraziť článokBelphegor, on 01 September 2010 - 11:06, said:

no nemam skusenost ale tak ked chce ist nech ide...ved vo vztahu je najdolezitejsia dovera:) musis jej jednoducho verit ze sa tam take nic nestane(aj ked bude to iste tazke pre oboch) ale ber to ako skusku ze aky mate silny vztah :) ak Ta lubi tak ta nepodvedie to sa neboj:)dovera dovera a dovera :) inak vztah je o hovne

To je sice pravda ale niekedy sa moze stat ze aj ked je baba zalubena do jedneho tak sa vyspi s druhym. Obvzlast vtedy ked je daleko od partner. Nikdy nevies, trebars to raz prezenie s alkoholom alebo podlahne "kuzlam" neakemu bastardovi. Taketo pripady nie su ojedinele a stavaju sa v drvivej vacsine u bab ktore ako Martin99 napisal, sa daju "nahovorit na vsetko". Teda u bab, ktore su slabe voci natlaku alebo emociam (ktore moze skuseny balic vyvolat bez problemov).

Nechcel som tym nikoho vystrasit, ale treba to vidiet realne. Vela sa toho robit neda aby sa tomu zabranilo, dovera je predsa len krehka. Poradil by som dodrziavat kontakt cez internet a sem tam cez tyzden aj mobilom. Nech nezabuda kto je ten koho ma rada.

Nazov temy je ozaj vystizny pretoze vztah na dialku je zrejme najtazsia skuska lasky. Ak sa zlomi jeden, tak to cele padne. Kuriozne, vo vacsiej miere tym nemyslim na baby ale skor na nas chalanov - predsa len sme my ty co sa dopustaju neveri vo vacsiej miere. Cize, skuska to je, ale pre oboch z vas, Martin99. Na druhej strane, ak to dopadne dobre tak sa vztah ozivi a upevni.

Skor ci neskor pride takato skuska v kazdom vztahu. Je to taka mala skuska ohnom, ak je vztah silny tak to prezije ale ak je ten vztah slaby a krehky tak sa moze lahko rozbyt.

Prajem aby ti to vyslo, ak by aj nahodou tvoja baba nieco "vyviedla" tak to by s nou potom aj tak nemalo zmysel trimat sa vo vztahu.
0

#5 Užívateľ je offline   Martin99 Icon

• Som tu nový
  • PIP

Napísal 01 September 2010 - 18:58

Zobraziť článokHawk-Eye, on 01 September 2010 - 12:46, said:

To je sice pravda ale niekedy sa moze stat ze aj ked je baba zalubena do jedneho tak sa vyspi s druhym. Obvzlast vtedy ked je daleko od partner. Nikdy nevies, trebars to raz prezenie s alkoholom alebo podlahne "kuzlam" neakemu bastardovi. Taketo pripady nie su ojedinele a stavaju sa v drvivej vacsine u bab ktore ako Martin99 napisal, sa daju "nahovorit na vsetko". Teda u bab, ktore su slabe voci natlaku alebo emociam (ktore moze skuseny balic vyvolat bez problemov).

Nechcel som tym nikoho vystrasit, ale treba to vidiet realne. Vela sa toho robit neda aby sa tomu zabranilo, dovera je predsa len krehka. Poradil by som dodrziavat kontakt cez internet a sem tam cez tyzden aj mobilom. Nech nezabuda kto je ten koho ma rada.

Nazov temy je ozaj vystizny pretoze vztah na dialku je zrejme najtazsia skuska lasky. Ak sa zlomi jeden, tak to cele padne. Kuriozne, vo vacsiej miere tym nemyslim na baby ale skor na nas chalanov - predsa len sme my ty co sa dopustaju neveri vo vacsiej miere. Cize, skuska to je, ale pre oboch z vas, Martin99. Na druhej strane, ak to dopadne dobre tak sa vztah ozivi a upevni.

Skor ci neskor pride takato skuska v kazdom vztahu. Je to taka mala skuska ohnom, ak je vztah silny tak to prezije ale ak je ten vztah slaby a krehky tak sa moze lahko rozbyt.

Prajem aby ti to vyslo, ak by aj nahodou tvoja baba nieco "vyviedla" tak to by s nou potom aj tak nemalo zmysel trimat sa vo vztahu.

Ďakujem za Tvoje vyjadrenie k tejto téme, aj ďalším, ktorí písali vyššie... len trochu doplním na rozvitie niečo ohľadne tej dôvery: Najväčší problém je v tom, že ja sa na veci snažím dívať z tej reálnej stránky, t.j. aj napríklad to že každé dievča nie je problém pri určitých okolnostiach spracovať, a nalákať na to čo by človek chcel. Ale, problém je, že keď toto začne chalan rozprávať priateľke, vyznieva to z časti ako riadna dávka nedôvery... hlavne ak to dievča s ním myslí naozaj úprimne a vážne ... no a už aj to samo pôsobí nepriaznivo na vzťah... hlavne keď už príde to odlúčenie a jeden cíti, že druhý mu neverí, tak sa aj on sám môže prestať snažiť dúfať v to že, ten vzťah má nejakú budúcnosť.
Trochu dúfam v to, že je to ešte nejaký čas dopredu, že si priateľka nájde inú životnú prioritu, ktorú nasadí pred takýto "výlet"... priznám sa, ja na tých študijných pobytoch nič nevidím... keď tam niekto ide, tak je to za účelom prezretia iného prostredia, zo školy tam podľa mňa moc nezíska, jedine tak problémy s uznávaním kreditov a neskorším doháňaním toho čo sa jej nepodarí uznať na jej vlastnej univerzite. A samozrejme tam bude nová spoločnosť, ktorá ju bude zabávať tie 3-4 mesiace. Nie som typ človeka, ktorý by si dokázal zničiť fungujúci vzťah tým, že by som priateľku podviedol, to určite nie.. ale jednoznačne by som sa bál ísť od nej na tak dlho preč, práve kvôli tomu inému prostrediu a toho čo by ma tam mohlo čakať.
Ako som písal, vo veľa veciach som sa už pri nej zmýlil, odhadol som inak situáciu, nezmyselne sa o ňu niekedy strachoval a nakoniec vždy všetko dopadlo dobre. Myslím si, že náš vzťah sa za posledného pol roka ešte viac utužil, vidím na nej lepšie postoje v určitých veciach, aj to že uvažuje do budúcnosti čo sa nás dvoch týka... a potom to zaklincuje tým že občas pripomene jednou-dvomi vetami niečo o jej pláne s erazmom.... ale bude to naozaj skúška vzťahu... a mojich nervov :-) neznášam tie stavy, keď mám nad niečím dlho tŕpnuť... snáď to neprinesie nič zlé.
0

#6 Užívateľ je offline   Belphegor Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 292
  • Dátum registrácie: 09-January 09

Napísal 01 September 2010 - 21:00

tak ale vztah je o dovere a kazdy den moze prist prekvapenie ci uz mile alebo nie...musis byt silny teraz a holku nijako neobmedzovat
0

#7 Užívateľ je offline   kubik Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 220
  • Dátum registrácie: 10-January 08

Napísal 02 September 2010 - 08:05

..."priznám sa, ja na tých študijných pobytoch nič nevidím"...kamarat takyto studijny pobyt je nenahraditelny a to nepisem preto ze som na nom bol praveze naopak, nebol, a dodnes to lutujem...mozno sa tam nic v ramci svojho odboru nenaucis, ale neuveritelne ta to posunie jazykovo dopredu a velmivela to zavazi aj v zivotopise(na 100%)...a ja by som to nevidel az tak pesimisticky, ak ta dostatocne miluje vztah vam vydrzi, a ver mi ked nezvladnete toto v zivote pridu ovela zlozitejsie situacie a ako sa potom bude pasovat s nimi???drzim palce:)
Pre svet si možno len jednou osobou, ale pre jedného človeka možeš byť celučičkým svetom!!!
0

#8 Užívateľ je offline   romaniko Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 168
  • Dátum registrácie: 21-May 10
  • Bydliskonove mesto n. vahom

Napísal 02 September 2010 - 21:10

MARTIN - a co ty ? Ona nema obavy, ze ju podvedies ty, kym ona bude mat v hlave iba teba ? Pochybnosti su pri ...mladych a nevyzretych.../ ludoch ktori sa maju radi obojstranne - iba kym jeden o nich hovori, druhi ich dusi vo svojom vnutri... PAMATAJ ! - ak ta bude chciet podviest, nebude musiet kvoli tomu odcestovat... O com to vsetci hovoria, ked hovoria o dovere ? - nie je to nahodou o skutocnom vzajomnom vztahu a vyjadreni sa osobnej slobody v sposobe zivota dvoch ludi ??? -------- Nielen moja osobna skusenost vravi : - "ak niekto hovori o tom, ake lahke je "ukecat" dievca, musi mat s tym svoje vlastne skusenosti..." MARTIN, ako je to v tvojom pripade ? - odpovedz sebe, nie mne, ale ruku na srdce... ////// pre kazde dievca strati chalan na hodnote, ak si prestane verit a roztrasu sa mu kolena zo strachu pred jej neverou...////// navyse - naco myslis, to pritahujes...////// KUBIK - strucne, vynikajuce, velmi mudre...len a len suhlas...
0

#9 Užívateľ je offline   Martin99 Icon

• Som tu nový
  • PIP

Napísal 03 September 2010 - 10:31

Zobraziť článokromaniko, on 02 September 2010 - 21:10, said:

MARTIN - a co ty ? Ona nema obavy, ze ju podvedies ty, kym ona bude mat v hlave iba teba ? Pochybnosti su pri ...mladych a nevyzretych.../ ludoch ktori sa maju radi obojstranne - iba kym jeden o nich hovori, druhi ich dusi vo svojom vnutri... PAMATAJ ! - ak ta bude chciet podviest, nebude musiet kvoli tomu odcestovat... O com to vsetci hovoria, ked hovoria o dovere ? - nie je to nahodou o skutocnom vzajomnom vztahu a vyjadreni sa osobnej slobody v sposobe zivota dvoch ludi ??? -------- Nielen moja osobna skusenost vravi : - "ak niekto hovori o tom, ake lahke je "ukecat" dievca, musi mat s tym svoje vlastne skusenosti..." MARTIN, ako je to v tvojom pripade ? - odpovedz sebe, nie mne, ale ruku na srdce... ////// pre kazde dievca strati chalan na hodnote, ak si prestane verit a roztrasu sa mu kolena zo strachu pred jej neverou...////// navyse - naco myslis, to pritahujes...////// KUBIK - strucne, vynikajuce, velmi mudre...len a len suhlas...

Vďaka za reakciu ... ja som svojim príspevkom nechcel vyvolať príval myšlienok, ktoré by súhlasili s tými mojimi. Naopak som dúfal, že mi niekto tie moje teórie vyvráti. Tebe sa to už takmer podarilo :-). Ja trochu mám predstavu o tom ako má vyzerať dôvera, a myslím si že ju aj dokážem vnímať... Ako som písal, za ten čas čo sme spolu som na veľa vecí zmenil názor (k lepšiemu) a dívam sa to všetko už trochu triezvejšie. Priateľku by som podviesť nedokázal, na to ju mám moc rád, verím že by som mal nejaký pud sebazáchovy aby som do takého niečoho neprepadol... tie moje vnútorné neistoty boli vzbudzované prevažne z okolia, ktoré keď sledujem, počujem od niekoho čo sa stalo, ako sa tá/ten zachoval a čo spravil, tak ja v tom hľadám niekedy zbytočne moc príčin a súvislostí... ale keď si človek prečíta niečo v tom zmysle ako si písal ty, núti ma to zamýšľať sa na to aj z inej strany... musím len skonštatovať že máš pravdu
0

#10 Užívateľ je offline   romaniko Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 168
  • Dátum registrácie: 21-May 10
  • Bydliskonove mesto n. vahom

Napísal 03 September 2010 - 14:30

... tie moje vnútorné neistoty boli vzbudzované prevažne z okolia, ktoré keď sledujem, počujem od niekoho čo sa stalo, ako sa tá/ten zachoval a čo spravil, tak ja v tom hľadám niekedy zbytočne moc príčin a súvislostí... Martin99 Icon ---- Skutocne mi velmi imponuju ludia, ktori nad vecami premyslaju a snazia sa pochopit zivot a udalosti. Martin, velmi ti zelam, aby sa ti vratilo tolko lasky - a takej cistej lasky - ako ju sam rozdavas. Obaja musime mat na pamati, ze napriek vsetkemu usiliu ziskat v zivote nejake "istoty", sa budeme musiet spolahnut vo vztahu iba a jedine - na DOVERU. O dovere sa vela hovori aj pise. Ale vedia ludia, ze je to jedina vec, ktora dava vztahu a laske najvyssiu hodnotu ??? Dovera sa da velmi lahko sklamat, ale ZIVOT jej porusenie tresta a neodpusta bez nasledkov... Zivot vsak rovnako mimoriadne stedro odmiena tych, ktori ju nesklamu... Sme bezmocni..., aj ked slobodne rozhodnutie ma kazdy vo vlastnych rukach... Musime VERIT ! - nic viac nemozme... "Kto miluje - nepotrebuje byt kontrolovany, kto nemiluje - naco ho kontrolovat ?"
0

Strana 1 z 1
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

1 užívatelia si čítajú tento článok
0 užívateľov, 1 návštevníkov, 0 anonymných užívateľov