Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk: Dôvody rozchodov - Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk

Jump to content

• (2 Strany)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

Dôvody rozchodov vieme preco??? Ohodnotiť článok: -----

#1 Užívateľ je offline   Terrorrunner Icon

• Skúsený člen
  • Skupina: Registrovaní členovia
  • Článkov: 207
  • Dátum registrácie: 13-April 10

Napísal 02 September 2010 - 22:39

Kdesi v predchadzajucich temach sa dost casto rozoberali otazky nahlych, rozumej necakanych rozchodov. Resp. clovek dostane nasurovo povedane kopacky a vlastne ani nevie preco. Takze chcel by som nastolit taku otazku, ktora tu uz padla a to, ze ci je mozne sa vykaslat na partnera/ku zo dna na den, inak povedane ci je mozne prestat lubit toho druheho cloveka len tak bez nejakeho vaznejsieho dovodu. Takze stalo sa vam to? Ci ste uz stali na jednej alebo tej "druhej" strane.

Stalo sa mi uz, ze baba, s ktorou vsetko klapalo ako hodinky, mi v jeden pekny zimny vecer poslala kratku a vystiznu spravu o ukonceni nasho vztahu :D ale dovod neuviedla. Ked som sa chcel stretnut a porozpravat sa osobne, odmietla..vtedy mala 20 , ja 21. Zo dna na den, z nicoho nic, mal som pocit akoby sa zem tocila minimalne 100krat rychlejsie a ja som stal ako tlk a o nicom som nemal ani ponatia.

Alebo druhy pripad: Po polrocnom vztahu, ktory sa vyvijal fakt slubne, mi moja polovicka necakane oznamila ze nas vztah uz pre nu nie je prioritou... z nicoho nic, zo dna na den - the end. Robil som nieco zle? Mozno. Alebo som sa mozno prilis snazil. Je to mozne. Ale pravy dovod tiez neuviedla. Odpoved "Ja nevieeeeeem" nie je predsa odpovedou.
JE TAKE TAZKE POVEDAT CLOVEKU PRAVDU DO OCI? Lebo toto ma neskutocne trapi. Nechces byt so mnou? OK, tak mi povedz preco a ja to akceptujem. JE PROBLEM LEN V KOMUNIKACII? PRECO PARTNERI NECHCU (alebo sa hanbia?) KOMUNIKOVAT? To potom nie je snad ani laska, partnerstvo...

Takze poprosil by som nazory ostatnych, ktorym sa nieco podobne stalo, a aj tych ktori sa "zo dna na den rozhodli, ze dalej uz nie!" ale aj vsetkych ostatnych :) Bol by som velmi rad ak by napisali hlavne baby. /skusenosti, postrehy.
"Ponúkať priateľstvo tomu, kto chce lásku, je ako dávať chlieb tomu, čo umiera smädom."
0

#2 Užívateľ je offline   Spongebob Icon

• Pokročilý člen
  • PIPPIPPIP
  • Článkov: 55
  • Dátum registrácie: 16-August 10

Napísal 03 September 2010 - 13:06

v takýchto nečakaných rozchodoch sú to vždy ženy čo davaju kopačky a to preto že nevedia čo chcu. Mne to moja bývala hovorievala dsoť často. najvačšou chybou nás mužov je že sa asi príliš snažíme. Ja som bol taký istý.Vždy som k priatelke bol dobrý, snažil som sa pre nu spraviť všetko aby bola štastná a hlavne aby vedela že ju mám rád. Nemal som pocit že by so mto prehánal , no počase mi priatelka začala hovoriť ,že si je mnou príliš ista a že potrebuje aj daky pocit neistoty...to su podla mna strašné kraviny. Tak som sa teda zmiernil, no aj tak som dostal kopačky. Jeden den mi vraví že ma velmi lubi a o týžden už že ku mne nič necíti....ženy nikdy nepochopím. čo sa týka tejto diskusie tak som zvedavý najme na nazory žien.
0

#3 Užívateľ je offline   Petra Zufala Icon

• Nový užívateľ
  • PIPPIP
  • Článkov: 18
  • Dátum registrácie: 15-December 08

Napísal 03 September 2010 - 19:09

Musim sa priznat , ze viem co myslis. Ale taki su aj muzi...nielen zeny. Vztahy koncievaju a niekedy nikto nevie presne preco. Na zaciatko je vsetko krasne, ruzove, sex kazdy den a ked to prejde do normalnej fazy, su ludia, ktori potrebuju to vzrusenie nonstop. Tak sa rozchadzaju a hladaju ho znova.
Su ludia, ktori vedia, ze tento partner je najlepsi, robi pre mna vsetko, ine taky uz neexistuje, tak s nim ostanem aj ked to uz nie je take vzrusujuve ako na zaciatku...nie nadarmo je vacsina piesni o laske takisto o trapeni.
1

#4 Užívateľ je offline   Spongebob Icon

• Pokročilý člen
  • PIPPIPPIP

Napísal 03 September 2010 - 20:49

ako vraví jedno mudre príslovie alebo čo to je ...Láska nie je cit ale rozhodnutie :D...zamilovansot nikdy netrvá večne a pokial ta dotyčna osoba naozaj miluje tak s tebou ostane aj po opadnutí zamilovanosti. škoda je ,že nie každý dokáže v takom to vztahu vydžať.
0

#5 Užívateľ je offline   (Maxo) Icon

• Pokročilý člen
  • PIPPIPPIP
  • Článkov: 89
  • Dátum registrácie: 03-August 10

Napísal 04 September 2010 - 23:38

Vztahy su niekedy strasne komplikovane aj ked sa tak nezda. Najtazsie je najst si partnerku/partnera na dlhodobo pretoze v kazdom vztahu nastane po urcitom case regresia vasne a vzrusenia. No nwm, podla mna ak baba nemiluje svojho chalana tak jej bude regresia vadit a ukonci to. Vtedy sa ukaze ake silne su city pre druheho.

Na druhej strane, verim ze je mozne iskru nabudit znova aj ked to bude chciet riadnu davku fantazie a odhodlania. Ma niekto skusenosti s tym ako sa da znova vzbudit vasen v inak uz vychladnutom dlhodobom vztahu ?
0

#6 Užívateľ je offline   penelopa Icon

• Nový užívateľ
  • PIPPIPPIP
  • Článkov: 61
  • Dátum registrácie: 06-July 08

Napísal 04 September 2010 - 23:51

To by zaujimalo aj mna. Konkretne sa pytam ako zena na chlapov, ale moze to byt aj naopak. Preco je take tazke a dlho to trva, pozvat niekoho na rande? Preco je take tazke povedat niekomu, ze ho milujes? Pritom. Preco je take lahke povedat niekomu, ze uz ho nemilujes? Preco je take lahke povedat, rozchadzam sa s tebou? A omnoho kratsie to trva?
0

#7 Užívateľ je offline   Belphegor Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 269
  • Dátum registrácie: 09-January 09

Napísal 05 September 2010 - 07:56

ja akosi tej druhej iskre neverim,tu sa musia zohladnit dve veci a to ci to neni faza nedorozumeni alebo hadok to este by sa dalo ale ak je to ze ci si nemam vobec co s partnerom powedat to uz sa asi moc ozivit neda..ono mozno trepem ale niekedy slovo milujem pride take"trapne" newiem ci ma rozumiete ale tuto odpoved som dostal od 22 rocnej kamosky..ako slovo mat rad to je v pohode ale milujem to uz ako sa howori rec do "bitky" preto mozno vela ludi od toho odchadza.. a preco je to lahsie? budem howorit v humornej vseobecnosti :Dto mas ako s robotu :D ked idem tak sa mi do toho nechce akosi moc ale ked idem odtial som idem ako strela odtial :D take je to nieco aj s laskou (teda urcite typi ludi)..bolo by treba keby niekto napisal svoj pribeh preco sa on prave rozisile ake mal emocie a pod
0

#8 Užívateľ je offline   romaniko Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 168
  • Dátum registrácie: 21-May 10
  • Bydliskonove mesto n. vahom

Napísal 05 September 2010 - 13:52

Ahojte,... nechcem zatiaľ odpovedať na mimoriadne rozsiahlu tému, ktorú ste ešte svojimi príspevkami rozšírili, ale skúsim odpovedať na otázku, prečo sa ťažšie hovori milujem ťa a ľahšie sa hovori o konci... Aj keď si mnohí jednotlivci neuvedomujú, že správny výber partnera je najdôležitejšie rozhodnutie života, predsa len je to v každom z nás uložené kdesi hlboko v podvedomí... Práve z tohoto dôvodu niekedy naše vyjadrenia "milujem ta" vyzerajú veľmi váhavo a nepresvedčivo. Vyzretá osobnosť si veľmi dobre uvedomuje závažnosť slova "milujem ťa" a preto ho používa mimoriadne rozvážne! Len ľahkomyseľní a sexuchtiví jedinci dokážu bez zaváhania a precítenia povedať milujem ťa - a je na každom jednom, či dokáže rozpoznať, do akej miery sú tieto slová úprimné a precítené... ---------- Ak zo vzťahu odchádzame, dôvodom odchodu je strach zo "zlého výberu"., zistenie, že TO bol omyl., či iné závažné dôvody...preto "urobiť" ukončenie vzťahu je oveľa jednoduchšie / odvahu k nemu nám dodáva STRACH... /. Ťažšie a oveľa ťažšie je to v prípadoch, keď nemáme akúsi "vnútornú istotu", či je naše rozhodnutie správne, ...alebo keď si dokonca veľmi dobre uvedomujeme, že nekonáme "fér"/čestne k partnerovi. Práve pre tento dôvod niektorí odchádzajú zo vzťahu bez vysvetlenia a najradšej náhle...--------------stačí to takto ?
0

#9 Užívateľ je offline   Spongebob Icon

• Pokročilý člen
  • PIPPIPPIP

Napísal 05 September 2010 - 14:01

Zobraziť článokromaniko, on 05 September 2010 - 13:52, said:

...alebo keď si dokonca veľmi dobre uvedomujeme, že nekonáme "fér"/čestne k partnerovi. Práve pre tento dôvod niektorí odchádzajú zo vzťahu bez vysvetlenia a najradšej náhle...--------------stačí to takto ?

presne pre ten dovod sa so mnou rozišla bývala...
0

#10 Užívateľ je offline   Terrorrunner Icon

• Skúsený člen

Napísal 06 September 2010 - 21:59

Zobraziť článokromaniko, on 05 September 2010 - 13:52, said:

...alebo keď si dokonca veľmi dobre uvedomujeme, že nekonáme "fér"/čestne k partnerovi. Práve pre tento dôvod niektorí odchádzajú zo vzťahu bez vysvetlenia a najradšej náhle...--------------stačí to takto ?

Ok, ale aj tak nechapem preco to takto robia..asi to nikdy nepochopim, naco to este tahaju tych par mesiacov/tyzdnov. Ja suhlasim so Spongebobom. Co som si vsimol dost vela krat - baby, resp drviva vacsina bab nevedia co chcu. To je jedno ci ma 18, nad 20 alebo dokonca 30... Raz mi holka nieco povie, ale o tyzden uz hovori nieco ine. Som si to nejak podvedome vsimol aj na znamych/kamaratkach atd. Nemusia to byt vazne veci, dokonca aj banality. Alebo.. urobi nejake rozhodnutie.. ale nakoniec si to aj tak premysli, resp. zmeni ho. V niektorych pripadoch x-krat :D. Nehovorim, su taki aj niektori muzi. Ale u zien pomaly nenajdem ani jednu vynimku.

Dost je problem komunikovat v akomkolvek vztahu, lebo mam ten pocit, ze zeny si nespravne interpretuju nase nazory, vyroky alebo co... a dost casto vznikaju nedorozumenia. Ale inak som chcel hlavne vediet k tejto teme, ze preco sa ludia hanbia komunikovat so svojim partnerom/kou??. Niektori su ako mumaci :) a potom chodia a tvaria sa ze ho/ju nieco trapi.
"Ponúkať priateľstvo tomu, kto chce lásku, je ako dávať chlieb tomu, čo umiera smädom."
0

#11 Užívateľ je offline   Spongebob Icon

• Pokročilý člen
  • PIPPIPPIP

Napísal 06 September 2010 - 22:21

Zobraziť článokTerrorrunner, on 06 September 2010 - 21:59, said:

Ale inak som chcel hlavne vediet k tejto teme, ze preco sa ludia hanbia komunikovat so svojim partnerom/kou??. Niektori su ako mumaci :) a potom chodia a tvaria sa ze ho/ju nieco trapi.

to by zaujimalo aj mna...Moja bývala bola mesiac ako bez duše ked bola so mnou, ked som sa jej pýtal čo sa deje tak mi vždy povedala že nič a že vibec necháape prečo si to myslím...už som si začínal pripadať ak paranoik...a potom odrazu len bach že je koniec. Keby sa normálne porozpravame ušetril by som si kopu nervou
0

#12 Užívateľ je offline   lorelay251 Icon

• Som tu nový
  • PIP
  • Článkov: 2
  • Dátum registrácie: 12-September 10

Napísal 12 September 2010 - 16:36

Stalo so to aj mne. A koknkretne pred par mesiacmi. Vsetko bolo krasne, ba priam rozpravkove, mala som pocit, ze konecne sadlo stastio aj na mna a v tom zodna na den, ale vyslovene z dna na den, buuuum koniec, bez vysvetlenia, doteraz to nechapem.
0

#13 Užívateľ je offline   romaniko Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 168
  • Dátum registrácie: 21-May 10
  • Bydliskonove mesto n. vahom

Napísal 13 September 2010 - 19:50

SPONGEBOB _ LORELAY - to je predsa jasné okrem toho, čo som písal vyššie, si pridajte = NEÚPRIMNOSŤ .....a o charaktere osobnosti človeka ani nehovorím...
0

#14 Užívateľ je offline   Destiny Icon

• Som tu nový
  • PIP
  • Článkov: 1
  • Dátum registrácie: 04-May 11

Napísal 04 May 2011 - 14:06

ahoj,ja by som tiez rada pocula nazor od inych ludi ...zacala som chodit s chalanom,ktory sa mi sice pacil,ale nelubila som ho,no videla som na nom ako je strasne zalubeny tak som mu dala sancu.stale mi pisal ako mu chybam ze je najstastnejsi chlap na svete ze ma najlepsiu priatelku a bla bla..po pol roku som sa do neho zalubila aj ja.boli sme spolu uplne stastni,boli sme spolu na dovolenke,dokonca aj jeho kamarati vraveli ze ma najlepsiu babu.nemali sme ziadne vaznejsie konflikty,jednoducho som si myslela ze je vsetko v poriadku,zoznamil ma s celou jeho rodinou, az kym mi nenapisal cez facebook,ze to u neho ochladlo ze uz neciti to co kedysi.ja som bola v praci ked mi to napisal,bola som uplne z toho mimo nedokazala som ani pracovat,ako prepacte ale obidvaja mame 22 rokov a on mi to napise na poondatom facebooku?to co je za zbabelca,decko...mal to byt prave rok co sme spolu a on sa so mnou takto rozisiel.povedala som mu ze sa chcem stretnut nech mi to povie do oci,tak sa aj stalo,ale nechapala som ten dovod ako niekto dokaze prestat len tak milovat ked ti este pred tym stale hovoril ako ta velmi miluje.napadlo ma len jedno ze v tom musi byt ina baba,ked som sa ho na to spytala povedal ze ziadna ina v tom nie je ze to proste u neho len ochladlo,no a o take dva tyzdne na to som sa dozvedela ze zacal chodit s jeho najlepsou kamaratkou...po dvoch tyzdnoch od rozchodu!!!nech sa paci..a najhorsie na tom je ten pocit bezmocnosti ze viete ze hovori presne to iste co hovorieval vam nejakej inej,ze pre mna ani slzu nevyroni,narozdiel odo mna pretoze ja koli nemu placem kazdu noc,ze som mu uplne lahostajna,zahodil nase spolocne zazitky,spomienky,vsetko co sme spolu prezili.ako sa dokaze chlap na zaciatku vtahu tak rychlo zalubit a potom len tak z nicoho nic odlubit?
0

#15 Užívateľ je offline   Terrorrunner Icon

• Skúsený člen

Napísal 07 May 2011 - 23:13

Zobraziť článokDestiny, on 04 May 2011 - 14:06, said:

ako sa dokaze chlap na zaciatku vtahu tak rychlo zalubit a potom len tak z nicoho nic odlubit?

A ja som si myslel, ze to dokazu len zeny. Svet je nejaky naruby a aj tie vztahy.
Cez facebook je to krute..ja facebook nemam ale so mnou sa baba rozisla cez smsku :D Tiez mi to nedokazala povedat do oci. Holt, taky je zivot.
Hlavu hore, ak ti to pomoze ja som skoro tri dni vtedy nespal ale prekusal som to... Destiny take rany sa tazko hoja, ale zivot mas este pred sebou :) tak ho nezahod pre niekoho, kto ocividne uz o teba nema zaujem.
0

#16 Užívateľ je offline   fruzo Icon

• Som tu nový
  • PIP
  • Článkov: 3
  • Dátum registrácie: 07-May 11
  • Bydliskopiestany

Napísal 08 May 2011 - 14:49

vydim z niesom sam co ma taketo problemi aj somnou sa chcela priatelko pred 7dnami rozist potom povedala ze potrebuje cas si uvedomit ci ma lubi alebo ci je konec a potom zase ze to skusi neviem co mam nato vsetko hovorit proste sa trapim stale len pöacem a neviem ako mam uz dalej fungovat len citim ze aj ked mi vola lebo som v rakusku ze to neni ono nepovie mi macko ani laska nic ako predtym boze ako ju ja milujem
0

#17 Užívateľ je offline   bielikova Icon

• Člen
  • PIPPIP
  • Článkov: 18
  • Dátum registrácie: 06-June 11

Napísal 06 June 2011 - 09:24

http://pokec.azet.sk...i9=ce64a04cf958
0

#18 Užívateľ je offline   Ragnarok Icon

• Som tu nový
  • PIP
  • Článkov: 6
  • Dátum registrácie: 09-June 11

Napísal 15 June 2011 - 19:28

Destiny - stalo sa mi presne to iste!! Na zaciatku "vztahu" som bol sice ja ten, ktory sa zalubil a po case mi dala sancu, dali sme sa dokopy, bolo nam spolu prost super :) Asi po 11mesiacoch sa vsetko zacalo vo vztahu kazit, vsetky moje snahy o vyriesenie, porozpravanie boli uplne zbytocne. A ako to skoncilo? 2 dni pred Vianocami mi povedala, ze je koniec (stastne a vesele :D ) ako dovod uviedla "urcite to nie je kvoli inemu, lubim ta, len ma uz nepritahujes". Prvy tyzden bol fakt hrozny premna a hned nato z nicoho nic sa v jeden vecer objavila u nas doma v kuchyni s tortou na rukach, ze "lubim ta a vsetko najlepsie k narodeninam" som bol ako sa hovori "vyhukany zo zivota" , nechapal som, ako to mam brat ci chce spat vztah? Alebo co? A o 2 tyzdne nato (3tyzdne po rozchode!!!) sa dala dokopy s inym! Neskor som zistil, ze ma s nim na diske podviedla :D A teraz mozem s radostou povedat, ze to bolo to najlepsie, co pre nas vztah mohla urobit, po roku od rozchodu som sa dal dokopy s najlepsim dievcatom, ake som zatial vo svojom zivote stretol.
2

#19 Užívateľ je offline   Terrorrunner Icon

• Skúsený člen

Napísal 30 June 2011 - 22:55

Je sex taky vazny dovod na rozchod?

Ragnarok nieco nacrtol : Lubim ta...ale nepritahujes ma. WTF?
0

#20 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 236
  • Dátum registrácie: 20-May 10

Napísal 30 June 2011 - 23:11

To vies, aj bratsku lasku treba rozdavat :D
0

• (2 Strany)
  • +
  • 1