Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk: Dôvody rozchodov - Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk

Jump to content

• (2 Strany)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

Dôvody rozchodov vieme preco??? Ohodnotiť článok: -----

#21 Užívateľ je offline   Terrorrunner Icon

• Skúsený člen
  • Skupina: Registrovaní členovia
  • Článkov: 220
  • Dátum registrácie: 13-April 10

Napísal 03 July 2011 - 15:52

Zobraziť článokapple309, on 30 June 2011 - 23:11, said:

To vies, aj bratsku lasku treba rozdavat :D

vo vztahu? nemyslim.
"Ponúkať priateľstvo tomu, kto chce lásku, je ako dávať chlieb tomu, čo umiera smädom."
0

#22 Užívateľ je offline   autor Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 355
  • Dátum registrácie: 12-December 10
  • Bydliskorohožník na zahorí

Napísal 03 July 2011 - 22:01

Apple je vtipálek.

Ale spomenul som si na jednu kamarátku ta vravela, ja dám.Predsa chlapec trpí niečo potrebuje a som kamarátka pomôžem mu.
0

#23 Užívateľ je offline   Terrorrunner Icon

• Skúsený člen

Napísal 03 July 2011 - 23:26

Zobraziť článokautor, on 03 July 2011 - 22:01, said:

Apple je vtipálek.

Ale spomenul som si na jednu kamarátku ta vravela, ja dám.Predsa chlapec trpí niečo potrebuje a som kamarátka pomôžem mu.

Mas pravdu. Takej skutocnej lasky je vsak na svete pramalo. Na bratsku su tu bratia a sestry :D .
"Ponúkať priateľstvo tomu, kto chce lásku, je ako dávať chlieb tomu, čo umiera smädom."
0

#24 Užívateľ je offline   Oliva Icon

• Som tu nový
  • PIP
  • Článkov: 1
  • Dátum registrácie: 29-December 11

Napísal 29 December 2011 - 19:25

Neviem, ci je to teraz nejak aktualne a uzitocne, ale chcela by som napisat odpoved (teda aspon z mojho pohladu) co sa tyka tej zenskej nerozhodnosti.
No v prvom rade zeny maju dane geneticky vyberat co najkvalitnejsi geneticky material pre splodenie potomstva, samozrejme nerobia to vedome, ale v momente, ked zena uvazuje nad rozchodom ako tu pisete, ze bez konkretneho dovodu, bojuje vlastne medzi rozhodnutim citov a rozumom. Muza (alebo chalana) miluje,ma ho rada, lubi ho (nazvime to akokolvek) , ale podvedome citi, ze nie je ten spravny partner pre buducnost. Jej intuicia ju nabada, ze s tymto clovekom nebude zit zivot, po akom by tuzila. Nehovorim len o peniazoch autach a podobnych bludoch... ale napriklad iste povahove vlastnosti, prejavy spravania v urcitych situaciach, zodpovednost k zivotu, k rieseniu problemov, opora, podporovat ju vo veciach, ktore chce... ... ale myslim, ze po tom tuzi kazdy normalny clovek, ktory chce mat stastny plnohodnotny vztah.
Samozrejme taketo dovody sa daju povedat, ale ta zena jednoducho nevie ako, je to velmi tazke, ked niekoho mlujes. napriklad ja svojho priatela milujem nadovsetko, ale su tam iste veci, ktorymi by ma raz utrapil. aj som sa snim rozisla, povedala som mu aj dovod (je nezodpovedny, stale sa vyhovara,neriesi problemy, len o nich hovori...) jednoducho taky zivot nechcem...ale pre neho to bol dovod len velmi chaby a nepochopitelny... nakoniec ma na druhy den, poviem to narovinu, ukecal ze nech dam nasmu vztahu druhu sancu, on sa zmeni...
U zien casom, ked opadnu ruzove okuliare, zisti, ze sa napr rozchadzate v nazoroch na vychovu deti, zivotne postoje k nejakej veci adt (ale myslim, ze to nastava v dlhodobom vztahu)

A pokial sa s vami baba alebo zena rozide po velmi kratkom case, tiez bez udaneho dovodu, jednoducho je nevyspela, nema v zivote urcene priority, jednoducho sa vazne nevie co chce... no ona vlastne aj vie co chce, teda vie akeho chalana chce, ale kebyze sa podla toho mate zmenit tak to by ste uz neboli vy a to potom nie je laska. je to jednoducho nevyspelost a baba este preziva pubertu alebo jej chyba EQ(emocionalne IQ).
0

#25 Užívateľ je offline   Kattie Icon

• Člen
  • PIPPIP
  • Článkov: 11
  • Dátum registrácie: 18-August 11

Napísal 31 December 2011 - 20:04

Vzťahy..:) Podľa mňa väčšina vzťahov stroskotá natom, že partneri nepoznajú jeden druhého. Nevedia akú majú povahu, nesnažia sa spoznať partnera / teraz myslím jeho/jej osobnosť/, ale rovno sa hrnú do vzťahu. Viem, že človek človeka prakticky spoznáva celý život, ale aspoň si uvedomiť, čo je ten druhý zač, aké má priority, ako reaguje v určitých situáciách, aké sú jeho životné názory a vyhliadky. Ja to vidím asi takto...dneska sa dvaja mladí ľudia spoznajú a po mesiaci sa dajú dokopy. A do vzťahu vstúpi intimita. Dotyky, bozky atď. Majú šancu ďalej sa slobodne spoznávať? Nie. Lebo priťahujú jeden druhého fyzicky /sú predsa zdraví/ a vtedy ustupuje tá pravá hodnota- mentálna- vzťahu do úzadia a vyčnieva fyzická príťažlivosť. Partneri si vyhovujú a umelo udržiavajú vzťah. A až po určitom čase si začnú uvedomovať, že toto vôbec nie je ono, že vlastne toho človeka absolútne nepoznajú a začnú mať vo vnútri chaos. Partner ich prestane fyzicky priťahovať, alebo sa vytratí zo vzťahu vášeň, a načom má potom ten vzťah stavať?
Podľa mňa potom nastupujú úvahy o rozchode....človek si veľmi dobre v podvedomí uvedomuje, že ten vzťah nie je ono, len si to neprizná, rozchody nikdy nie sú chvíľkové zatmenie mysle, je to dlhodobí boj, proces, ktorý sa v človeku odohráva.
Takže ja vidím ako príčinu stroskotania vzťahu telesnú intimitu. Veď si vezmite aj taký príklad: Chalanovi sa zapáči dievča. Ale nezačnú spolu chodiť, len sa spoznávajú. Spoznávajú sa rok, dva, možno tri, ako kamaráti. Ak vydržia, nie je to krásny dôkaz lásky? Si myslíte, že potom, keď sa dajú dokopy, ten chalan ju len tak opustí? Keď o ňu bojoval roky? Alebo že dievča len tak opustí chlapca, keď vidí, ako ju má hlboko a úprimne rád?
Nechcela som sa nikoho dotknúť, ani nikoho uraziť. Len vyjadrujem svoj názor na dôvody rozchodu....:)
2

#26 Užívateľ je offline   Terrorrunner Icon

• Skúsený člen

Napísal 03 January 2012 - 00:14

Kattie suhlasim s tebou. Co vsak s tym, ked ta druha ma strana nechce spoznavat hlbsie? Vela dnesnych vztahov je povrchnych... Kto vsak ma trpezlivost ta spoznavat roky v dnesnej uponahlanej dobe bez nejakej telesnej intimity? Nikto.

Mimochodom, Oliva, preco ta tvoj chalan ukecal? Alebo lepsie povedane preco si sa nechala ukecat? :)
0

#27 Užívateľ je offline   Kattie Icon

• Člen
  • PIPPIP
  • Článkov: 11
  • Dátum registrácie: 18-August 11

Napísal 03 January 2012 - 10:41

Zobraziť článokTerrorrunner, on 03 January 2012 - 00:14, said:

Kattie suhlasim s tebou. Co vsak s tym, ked ta druha ma strana nechce spoznavat hlbsie? Vela dnesnych vztahov je povrchnych... Kto vsak ma trpezlivost ta spoznavat roky v dnesnej uponahlanej dobe bez nejakej telesnej intimity? Nikto.

Mimochodom, Oliva, preco ta tvoj chalan ukecal? Alebo lepsie povedane preco si sa nechala ukecat? :)

No, tak moja odpoveď sa bude týkať hlavne ľudí, čo slovo "vzťah" berú vážne a pristupujú k tomu zodpovedne. Začala by som asi takto. Ženy /dievčatá/ sú veľmi citlivé. Odmalička snívajú, že budú mať svojho rytiera, ktorý ich oslobodí, a budú žiť šťastne až do smrti. Možno sa to nezdá, ale táto predstava je hlboko hlboko v ich podvedomí zafixovaná aj naďalej, počas života. Dievčatá potrebujú v mužovi vidieť ich ochrancu, zároveň kamaráta, zároveň niekoho, kto ich podporí, kto si ich bude vážiť a dobýjať. Zároveň však je pekné, ak si aj dievča uvedomuje svoju pravú hodnotu a podľa toho sa chová. To znamená, že má k sebe úctu. Ak má úctu sama k sebe, potom je veľmi pravdepodobné, že tú úctu k nej bude prechovávať aj jej partner.
Vezmime si chlapca: ten sa zase odmalička hrá na vojakov, rytierov, policajtov, a neviem čo ešte možne. On má chuť dobývať, má chuť získavať a chce výhrávať. A dajme tomu, že nejaké takéto pocity v ňom zostávajú po celý život. Teraz stretne dievča, ktoré sa mu zapáči. Dobre vyzerá, a nedá mu spávať. Možno to zo začiatku vidí ako takú výzvu, niečo, čo má zdolať. Tak ide do toho, a zavolá ju von. Zo začiatku dievča nebude chcieť ísť, ale napokon sa začnú spoznávať hlbšie a ona povolí, začnú byť dobrými priateľmi. Chlapec si uvedomí, že takéto hodnoty nemá v dnešnej dobe každé dievča, že nie hocijaké dievča dokáže povedať "nie". Zároveň mu imponujú tieto hodnoty, nechce jej ublížiť, lebo si ju prinajmenšom váži. Bojí sa niečo zlé urobiť, alebo povedať, aby sa mu nerozplynula, aby sa jej nedotkol niečím. Má v dievčati záruku, že sa bude vedieť slušne chovať, že ho nepodvedie atď. A zase dievča si podvedome uvedomí,že na takéhoto chlapca čakala. Takého, ktorý tu bude pre ňu, keď ona potrebuje. Samozrejme ak proste tu nie je prítomná tá náklonnosť zo strany dievčaťa, záleží na férovosti, či mu to na rovinu povie, alebo ho bude využívať. Ale myslím si, že také dievča sa zachová viac než férovo. Môžu zostať kamarátmi, neublížia si, lebo sa len spoznávajú, neodovzdali sa jeden druhému po intímnej stránke, boli len kamaráti, o nič neprichádzajú.
Nie je férové zhadzovať niečo na uponáhľanú dobu, lebo to tak nie je. Je to len o tom, že v dnešnom svete sa niečo takéto považuje za nemoderné, čo podľa mňa vôbec nie je tak. Keď je niečo správne, musí to byť hneď aj nemoderné?
Ja viem, že existuje veľa chlapcov aj dievčat, ktorí to takto dokážu vnímať. A je to pekné. A potom sú pekné aj tie vzťahy.
Dievča sa dá získať vytrvalosťou a zase chlapec sa dá získať zásadovosťou dievčaťa. To je môj názor. Len baby by nemali zabúdať nato, kým sú a že majú veľmi dôležitú rolu v budovaní vzťahu. Hlavne ich hodnoty. Ženy sa dajú veľmi rýchlo namotať na reči, ich slabosť je v pocitoch. Ale ak majú zásadovosť, tak vyhrali v každom smere...:D
A si to vezmi komplexne...3 vzťahy dajme tomu za 5 rokov, alebo budeš tri roky spoznávať dievča, s ktorým to má budúcnosť..:) ľudia sú ako také servítky..:D:D zakaždým, čo idú do vzťahu sa kúsok z tej servítky odtrhne a nechá tomu partnerovi...po takých piatich vzťahoch čo z toho človeka ostane? A čo taký človek potom môže priniesť do vzťahu s partnerom, s ktorým to myslí naozaj vážne?
No a tak...:)
0

#28 Užívateľ je offline   Terrorrunner Icon

• Skúsený člen

Napísal 03 January 2012 - 23:38

Zobraziť článokKattie, on 03 January 2012 - 10:41, said:

A si to vezmi komplexne...3 vzťahy dajme tomu za 5 rokov, alebo budeš tri roky spoznávať dievča, s ktorým to má budúcnosť..:) ľudia sú ako také servítky..:D:D zakaždým, čo idú do vzťahu sa kúsok z tej servítky odtrhne a nechá tomu partnerovi...po takých piatich vzťahoch čo z toho človeka ostane? A čo taký človek potom môže priniesť do vzťahu s partnerom, s ktorým to myslí naozaj vážne?
No a tak...:)

Kattie, vidis to prilis idealisticky..aj ja som bol taky a chcem byt :) Avsak, zivot je iny. Vezmi si to tak, ze budes spoznavat dievca 3 roky, poviem to tak ze budes zalubeny/a alebo len budes rozvijat pekne kamaratstvo atd. no a po troch rokoch si tvoj vyvoleny/a najde vaznu znamost a teba si odlozi do kolonky - kamarat.. odtial uz niet cesty spat. :)..to o com hovoris ty, je 1 pripad z 10, ze to tak vyjde. Velmi dolezita je ta ferovost, o ktorej vravis aj ty. Myslim, ze o to mi islo v tejto teme. Vela ludi nevie o com to je.
0

#29 Užívateľ je offline   Spongebob Icon

• Pokročilý člen
  • PIPPIPPIP
  • Článkov: 55
  • Dátum registrácie: 16-August 10

Napísal 06 January 2012 - 14:18

Bolo tu povedaných vela dovodov, teorií a rad pri rozchodoch...skusim uviest takýto priklad: Chlapec a dievča, chlapec dlho bojoval o priazen dotyčneho dievčata až sa mu ju napokon podarilo ziskat. Napokon zistil, že dievča ma strach zo vztahov, z chalanov a intimnosti. Boli spolu štastní..chlapec sice msuel bojovať s problemami dievčata avšak pomaly, ale isto sa všetko zlepšovalo...dievča začínalo byť štastnejšie, viac si uživať života a chlapec bol štastný lebo bolo štatne aj dievča. A tu dojde k zlomu...dievčatu začne byť prednejšie všetko len nie jej chalan, na koniec ho opustí bez akehokolvek vysvetlenia, bez akejkolvek snahy vyriešiť daky problem...len email, že už ho nelubi a to je všetko....Ako brat taketo rozchody ??
0

#30 Užívateľ je offline   caramelka Icon

• Pokročilý člen
  • PIPPIPPIP
  • Článkov: 52
  • Dátum registrácie: 09-January 12

Napísal 09 January 2012 - 22:44

treba kdyz ti nekdo ublizi vic, nez sis kdy myslel, ze to je mozne - nebo po nejake dobe, kdy toto vis - prerusenim kontaktu se proste "zachranis", je to jako bys rekl nahlas "stop!", toto uz dale nechci prozivat...
0

• (2 Strany)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

1 užívatelia si čítajú tento článok
0 užívateľov, 1 návštevníkov, 0 anonymných užívateľov