Terrorrunner, on 03 January 2012 - 00:14, said:
Kattie suhlasim s tebou. Co vsak s tym, ked ta druha ma strana nechce spoznavat hlbsie? Vela dnesnych vztahov je povrchnych... Kto vsak ma trpezlivost ta spoznavat roky v dnesnej uponahlanej dobe bez nejakej telesnej intimity? Nikto.
Mimochodom, Oliva, preco ta tvoj chalan ukecal? Alebo lepsie povedane preco si sa nechala ukecat?

No, tak moja odpoveď sa bude týkať hlavne ľudí, čo slovo "vzťah" berú vážne a pristupujú k tomu zodpovedne. Začala by som asi takto. Ženy /dievčatá/ sú veľmi citlivé. Odmalička snívajú, že budú mať svojho rytiera, ktorý ich oslobodí, a budú žiť šťastne až do smrti. Možno sa to nezdá, ale táto predstava je hlboko hlboko v ich podvedomí zafixovaná aj naďalej, počas života. Dievčatá potrebujú v mužovi vidieť ich ochrancu, zároveň kamaráta, zároveň niekoho, kto ich podporí, kto si ich bude vážiť a dobýjať. Zároveň však je pekné, ak si aj dievča uvedomuje svoju pravú hodnotu a podľa toho sa chová. To znamená, že má k sebe úctu. Ak má úctu sama k sebe, potom je veľmi pravdepodobné, že tú úctu k nej bude prechovávať aj jej partner.
Vezmime si chlapca: ten sa zase odmalička hrá na vojakov, rytierov, policajtov, a neviem čo ešte možne. On má chuť dobývať, má chuť získavať a chce výhrávať. A dajme tomu, že nejaké takéto pocity v ňom zostávajú po celý život. Teraz stretne dievča, ktoré sa mu zapáči. Dobre vyzerá, a nedá mu spávať. Možno to zo začiatku vidí ako takú výzvu, niečo, čo má zdolať. Tak ide do toho, a zavolá ju von. Zo začiatku dievča nebude chcieť ísť, ale napokon sa začnú spoznávať hlbšie a ona povolí, začnú byť dobrými priateľmi. Chlapec si uvedomí, že takéto hodnoty nemá v dnešnej dobe každé dievča, že nie hocijaké dievča dokáže povedať "nie". Zároveň mu imponujú tieto hodnoty, nechce jej ublížiť, lebo si ju prinajmenšom váži. Bojí sa niečo zlé urobiť, alebo povedať, aby sa mu nerozplynula, aby sa jej nedotkol niečím. Má v dievčati záruku, že sa bude vedieť slušne chovať, že ho nepodvedie atď. A zase dievča si podvedome uvedomí,že na takéhoto chlapca čakala. Takého, ktorý tu bude pre ňu, keď ona potrebuje. Samozrejme ak proste tu nie je prítomná tá náklonnosť zo strany dievčaťa, záleží na férovosti, či mu to na rovinu povie, alebo ho bude využívať. Ale myslím si, že také dievča sa zachová viac než férovo. Môžu zostať kamarátmi, neublížia si, lebo sa len spoznávajú, neodovzdali sa jeden druhému po intímnej stránke, boli len kamaráti, o nič neprichádzajú.
Nie je férové zhadzovať niečo na uponáhľanú dobu, lebo to tak nie je. Je to len o tom, že v dnešnom svete sa niečo takéto považuje za nemoderné, čo podľa mňa vôbec nie je tak. Keď je niečo správne, musí to byť hneď aj nemoderné?
Ja viem, že existuje veľa chlapcov aj dievčat, ktorí to takto dokážu vnímať. A je to pekné. A potom sú pekné aj tie vzťahy.
Dievča sa dá získať vytrvalosťou a zase chlapec sa dá získať zásadovosťou dievčaťa. To je môj názor. Len baby by nemali zabúdať nato, kým sú a že majú veľmi dôležitú rolu v budovaní vzťahu. Hlavne ich hodnoty. Ženy sa dajú veľmi rýchlo namotať na reči, ich slabosť je v pocitoch. Ale ak majú zásadovosť, tak vyhrali v každom smere...

A si to vezmi komplexne...3 vzťahy dajme tomu za 5 rokov, alebo budeš tri roky spoznávať dievča, s ktorým to má budúcnosť..

ľudia sú ako také servítky..

:D zakaždým, čo idú do vzťahu sa kúsok z tej servítky odtrhne a nechá tomu partnerovi...po takých piatich vzťahoch čo z toho človeka ostane? A čo taký človek potom môže priniesť do vzťahu s partnerom, s ktorým to myslí naozaj vážne?
No a tak...