Muský pohlavný hormón - testosterón je vhodný aj pre eny. Práve nízkymi dávkami testosterónu sa dajú pomerne úspene rieiť aj sexuálne poruchy ien, ako napríklad pokles libida alebo frigidita. "Je to veľký pokrok, pretoe pri liečbe enských dysfunkcií je medicínska veda stále bezradná. Na ich liečbu neexistujú podobné lieky ako v prípade muov, upozornila sexuologička a psychiatrička Danica Caisová. Hoci gynekológovia poznali účinok hormónu u dlhie, a doteraz neexistovali iadne hodnoverné túdie, ktoré by jeho účinky odobrovali. Dnes je zrejmé, e pri optimálnom dávkovaní testosterónu môu eny opäť pocítiť pri sexe rozko a uspokojiť tak svoj sexuálny a partnerský ivot.
Nové poznatky o testosteróne sa týkajú aj muov. Konečne sa toti podarilo prekonať mýty o tom, e liečba testosterónom urýchľuje rast karcinómu prostaty, čo bolo príčinou odmietania tejto liečby napríklad pri andropauze. "iadne klinické testy nepreukázali, e by testosterón zvyoval pravdepodobnosť rakoviny prostaty, povedal sexuológ Martin Hrivňák.
Strana 1 z 1
Testosterón pomáha aj pri liečbe frigidity
Napísal 05 February 2007 - 08:53
Neregistrovaný/á said:
Vedel by mi niekto pomoct?mam 18rokov,rocny vstah a nedokazem dosiahnut orgazmus.
Má ho ozaj rada, snaíte sa a stále to nejde? Nezaila si v poslednej dobe nejakú stresovú situáciu? Myslím toti, e v 99,9% to je psychická záleitosť.
Pridaj sa do našej Facebook skupiny.
Napísal 26 September 2008 - 15:50
Ahoj. Ja mám 3-ročný vzťah. Zo začiatku som nemohla dosiahnuť orgazmus ale asi tak po pol roku sa to podarilo. Podľa mňa to bolo tým, že som sa konečne dokázala uvoľniť. Tak som si myslela, že z času na čas už budem mávať orgazmus častejšie, ale........nie. Nechápem prečo. Síe bolo obdobie, keď som mala orgazmus aj dvakrát po sebe. Ale nedokážem pochopiť, prečo som ho už dosť dlho nemala. Môj partner v posteli NIE JE drevo, tak neviem. Myslela som si, že je to tým, že sa na to priveľmi sústredím. A asi to bude aj tým. Lebo keď už cítim, že to ide, tak sa na to asi začnem priveľmi tešiť, alebo........no fakt neviem. "crying"
Strana 1 z 1

Prihlásiť sa
Zaregistrovať sa
Pomoc

Citovať