Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk: nerozhodnost - Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk

Jump to content

• (4 Strany)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Posledný »
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

nerozhodnost Ohodnotiť článok: -----

#1 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen
  • Skupina: Registrovaní členovia
  • Článkov: 267
  • Dátum registrácie: 20-May 10

Napísal 07 April 2011 - 19:37

Ahojte, hned na uvod vam chcem povedat, ze tento clanok nebude tak celkom o vztahoch ci laske. Ide o to, ze sa nemam poriadne s kym poradit, resp. pocuvam nazory len blizkych ludi, ktori vsak mozu mat na vec skresleny pohlad. Ide o moju buducu vysoku skolu. Mozno sa tento problem bude zdat ako blbost, ale... Ved citajte sami a uvidite, potom posudite :)
Takze - na psychologiu do BA sa robia pripravne, tzv. pregradualne testy. Je to 5 sobot po sebe, od 7.5. - 4.6. Teda i v tom case, kedy je maturita a aj po vikendoch by mi bolo treba sa ucit na nu, a nie chodit na tieto kurzy. Hoci, psychologia ma laka a chcela by som sa jej v buducnosti venovat. Ale - nie je uz dost psychologov? Co ich plat? Uplatnenie? + na tie kurzy by som musela dochadzat cca 2.15h busom, den vopred a spala by som u priatela na intraku. Ak to teda, dufam, ze ano, by slo vybavit. A zaroven by som mala ale pripravu i na dalsie dve vysky, kam sa na psychologiu hlasim tiez, tie su obe v TT.
Potom premyslam nad ucitelstvom slovenciny a etiky. Proste, mam rada slovencinu, teda, rada pisem, pravopis ovladam a robila som 2 roky i sefredaktorku i v sk. casopise, teraz na strednej. Na zurnalistiku som ale nechcela ist, neviem, hoci rada pisem, to mozem i tak, bez vysokej. Ucit by ma bavilo, asi rovnako ako psychologia, no zase sa mi zda, ze s ucitelstvom by som mala staly prac. cas, plat a miesto. A co ten plat, okolo 500-600eur zaroba ucitelia, aspon ti na nasej strednej. Je to asi podobne aj inde, hm? Navyse, na ucitelstvo beru bez prijimaciek, na zaklade mojich vysledkov, a to sa dozviem az v juni, ako sa rozhodli, ci ma prijmu alebo nie. Ale podla mna - mam dost vysoku a realnu sancu tam ist...
No moji rodicia by chceli, aby som na tie kurzy sla a bola psycholog. Ze co s ucitelstvom? Nuz, neviem! Co robit??
Taktiez do toho zamontujem i mojho priatela - ten byva v BA na intraku. Keby byvam v BA tiez, tak na intraku a mozme sa aj denne vidat. Keby som v TT, musim zhanat privat, bo mi tam asi nedaju kvoli kratnej vzdialenosti intrak, a moj priatel by ASI byval so mnou - a denne chodil hore - dole trasa BA- TT.
Takze, co mi radite? Chcela by som pocut viacere nazory "tretich osob". Vdaka vam za vas cas!
0

#2 Užívateľ je offline   autor Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 355
  • Dátum registrácie: 12-December 10
  • Bydliskorohožník na zahorí

Napísal 08 April 2011 - 13:21

Ahoj Aple, ja len k tomu učiteľstvu,to nieje práca ale poslanie na celý život.Mám niekoľko kamošiek a dosť nadávajú, školy majú málo peňazí, potom rozmaznané deti ktoré si myslia že môžu všetko. Nieje možnosť ich potrestať a ich rodičia si myslia že majú najlepšie deti.Potom je tu zodpovednosť, občas sa stane nejaký úraz,keď ti niekto chce zdrhnúť na vychádzke tak sa mu to podarí a keď vbehne pod auto si zlá ty. Samozrejme sú rozdiely základná stredná. To poslanie na celý život vadí,ja už mám nejaké roky robil som v niekoľkých firmách,začalo mi tam niečo liezť na nervy tak som išiel ďalej.Teraz už 12 rokov mám obchod a nadávam som ako priviazaný. Vyber si niečo také aby si mohla meniť firmy, stále ísť za lepším. Podľa mňa je ta psychológia určite lepšia ako učiteľstvo. Ale viem o nej málo. V školstve je dobre až keď sa prepracuješ hore a to trvá roky a samozrejme každému sa to nepodarí.
0

#3 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen

Napísal 08 April 2011 - 20:20

Dakujem za nazor ;) Urcite mas v mnohom pravdu... Tak ako vsetko, i psychologia a pedagogika maju svoje vyhody a nevyhody, Viem, hlavne sama sa musim rozhodnut. A ked i moji rodicia a priatel mi nevedia poradit, je to cele na mne. Som nerozhodny clovek... Hm, ocakavam aj dalsie vase nazory a postrehy ;)
0

#4 Užívateľ je offline   Terrorrunner Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 220
  • Dátum registrácie: 13-April 10

Napísal 22 April 2011 - 23:05

Ahoj apple. Neviem ci uz nie je neskoro tu pisat, ale z cisto pragmatickeho hladiska je lepsie keby si v Ba a byvas s priatelom...aspon by nemusel dochazdat a aj vase vydavky by sa tym mozno zmensili a boli by ste aj spolu. Byt hocijakym pucitelom je v dnesnej dobe dost o nicom.

Z hladiska uplatnenia vsak ani jeden odbor, ktory spominas nie je nic moc. Tazko sa s takym titulom hlada praca... Takze by som radil uplne nieco ine. Ked ta vsak bavi ucit alebo ta psychologia, tak chod radsej na psychologiu. Z mojho pohladu vsak nic moc. Neviem ci som ti nejako poradil, ale vzdy pozeraj aj na kvalitu skoly... Kde mas lepsie podmienky atd... zelam vela stastia. :)
"Ponúkať priateľstvo tomu, kto chce lásku, je ako dávať chlieb tomu, čo umiera smädom."
0

#5 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen

Napísal 23 April 2011 - 09:37

Vdaka ;) Pozerala som aj ine skoly, ale co s tym, ked ma to nebavi? Bez prijimaciek by ma vzali na ekonomiku. Ale nebavi ma matika, tymto smerom ist nechcem. Nemohla by som sa ucit cudzie jazyky a robit prekladatelku. Neslo by mi to, som rada, ze ako-tak ovladam anglinu a mam zaklady franiny. Mam prihlasku okrem psychologie a pedagogiky aj na POLICAJNE AKADEMII. Je sanca, ze tam ma vezmu a nasi by boli rada, ale ja - nuz, nie je to celkom ono! Bavi ma cestovat, spoznavat nove kultury, preto som premyslala aj nad cestovnym ruchom. Ale uz je neskoro podavat si prihlasky.
Stale mam vsak v zalohe moje umelecke sklony k pisaniu. Napisem knihu a budem bohata :D S pisanim mam celkom skusenosti, ziskala som niekolko oceneni a robila som aj sefredaktorku v nasom stredoskolskom casopise, hoci tento 4.rocnik som to uz musela odvolat, nestihala by som to kvoli uceniu sa na maturitu.
Priatel studuje na MAT-FYZ 2.rocnik - informatiku. Bavi ho to... Myslim, ze to bude mat fajn, zamestnanie by sa mu mala najst celkom lahko v tomto obore. Aspon bude niekto z nas dobre plateny :D Ja viem, treba sa spoliehat sama na seba, ale vzdy je fajn pocit vediet, ze nie si sam a neostanes na ulici ;) Ale po maturite a prijimackach mam v plane zacat pisat knihu, uz by na to mal byt cas... Mam par poviedok a moj triedny mi stale vravi, nech ich vydam, ale podla mojho vkusu nie su este zrele na vydanie :) O rok v lete chceme ist do zahranicia na brigadu, aspon sa zdokonalim v jazyku a budem moct mozno raz robit aj delegatku a privyrabat si :) Mam vela planov, snad sa aspon niektore uskutocnia :D :)...
0

#6 Užívateľ je offline   romaniko Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 168
  • Dátum registrácie: 21-May 10
  • Bydliskonove mesto n. vahom

Napísal 01 May 2011 - 02:42

----- ach Apple - Apple ... Ty nevieš, že k úspechu vedie niekedy cesta tŕnistá ?! Máš toľko typov - no len jeden si môžeš vybrať a s výberom žiť potom celý život ( ak to nezmeníš v jeho priebehu )
To si nevieš sadnúť do tmy sama so sebou a nechať myšlienky plynúť dovtedy, kým ti tvoje vnútro bez zaťaženia rozumu dá odpoveď ? Aspoň sa o to pokús... Ak si dobrá v písaní, tak môžeš skúsiť aj žurnalistiku ... No máš aj predpoklady stať sa dobrou psychologičkou, tak si to premysli...
---------- Naozaj hľadaj odpoveď v svojom pocite - nech jeho "hlas" povie akúkoľvek voľbu, počúvni ho - aj keby to nedávalo dnes zmysel ... Keďže človek NIKDY dopredu nevie, čo je a čo bude to "správne" rozhodnutie, je dobré nechať sa viesť pocitom. Pocit je neomylný a vedie vždy správnou cestou --- to už by si mala vedieť... Nekalkuluj, lebo to nie je správne - a navyše - je to najlepšia cesta ako pomýliť seba ... -------------- Myslím, že som napísal všetko ... Vieš čítať ???
0

#7 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen

Napísal 01 May 2011 - 09:37

ROMANIKO - preco mi to pises tak tvrdo? Poznam ta ako sucitneho cloveka, na tvojich rada istotne nieco je, ale skus ich podat ohladuplnejsie, aby si sa nedotkol cloveka, ktoremu sa snazis pomoct. Ja chapem, ze zivot nie je len ciernobiely, a nikdy nevieme, co nas caka a co nam zivot nadeli. Mojim snom na prvom mieste je napisat knihu, vela cestovat a mat krasnu rodinku. Dalej chcem pomahat ludom, preto ta psychologia. Ale ja si uvedomujem i to, ze len zo vzduchu sa zit neda. Preto premyslat i nad perspektivou povolania je dost nutna a v tomto svete potrebna zalezitost.
Ale v kazdom pripade si cenim /napriek vsetkemu/ tvoje slova. Viem, ze si to nemyslel zle. To by si nemohol byt ty. I to mi ten moj pocit vravi. ;) :)
1

#8 Užívateľ je offline   plavalaguna Icon

• Som tu nový
  • PIP
  • Článkov: 2
  • Dátum registrácie: 01-May 11

Napísal 01 May 2011 - 09:48

Ahoj

Ako samam vravíš - rozhodnutie je len na tebe. Máš mnoho cieľov ako napísanie knihy, cestovanie a pod., čo je úžasné. 6ivot ma naučil jednu vec - len chcieť nestačí. Ak po niečom túžiš musíš pre to aj niečo urobiť. Neboj sa rozhodnutí, si mladá a v živote ťa ich čaká ešte mnohoooo. Vždy tu bude niečo, kde sa budeš musieť rozhodnúť pre jedno alebo druhé. V živote sa treba naučiť brať zodpovednosť za svoje rozhodnutia a činy.

Pozri, ak skúsiš tú psychológiu, o nič neprídeš, môžeš len získať. A ak by si sa v budúcnosti veľmi chcela vydať na dráhu učiteľky, nie je problém vyštudovať aj viacero VŠ, aj popri zamestnaní môžeš študovať externe. Alebo si spraviť učiteľské minimum... Je mnoho možností, netreba sa zbytočne stresovať :-)
0

#9 Užívateľ je offline   Larsen Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 189
  • Dátum registrácie: 30-September 10
  • BydliskoBratislava

Napísal 01 May 2011 - 11:38

Apple výborne :) Nech sa rozhodneš akokoľvek viem, že sa rozhodneš správne...
0

#10 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen

Napísal 01 May 2011 - 14:07

Dakujem, Larsen. :) Smiem sa spytat, na zaklade coho ma takto pozitivne hodnotis?
PLAVALAGUNA - Dakujem i tebe ;) Mas pravdu, v zivote bude este mnoho rozhodnuti a tiez stresov, netreba si ich zbytocne vyrabat sam :)
0

#11 Užívateľ je offline   Larsen Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 189
  • Dátum registrácie: 30-September 10
  • BydliskoBratislava

Napísal 01 May 2011 - 16:19

Apple pretože viem čítať ;) A z tvojich príspevkov ktoré sem píšeš prichádzam na to, že si šikovná mladá dáma :) ktorá sa vo svete nestratí.
0

#12 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen

Napísal 01 May 2011 - 17:59

Dufam, ze mas pravdu ;) Len obcas mi chyba sebavedomie, a v tychto dnoch celkom dost, kedze sa ucim na maturitu a mam toho dost a stale vravim, ze nic neviem a presedim pri knihach posledne dni fakt dost, aj podstatnu cast vikendov :-/ Ale myslim, ze kazdy maturant ma podobne zmyslanie! :) Budem vam informovat, ako mi to prebieha, zatial vam mozem oznamit aspon to, ze na tie kurzy na psychologiu chodit po tych 5 sobot budem, a kedze tam uz budem chodit o den skor /v piatok navecer/, tak si s priatelom tie piatky este aj niekam vybehneme, zatial nas napadlo v BA navstivit v AUPARKU 3D kino. :) Samozrejme, moj napad :D Ma este niekto nejaky napad ako si sprijemnit piatkovy vecer v cudzom meste, ak nechcete ostat na inertnatej izbe, kedze sa tam nenachadzate vzdy celkom sami? :)
0

#13 Užívateľ je offline   Terrorrunner Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 220
  • Dátum registrácie: 13-April 10

Napísal 01 May 2011 - 23:45

Zobraziť článokapple309, on 01 May 2011 - 17:59, said:

kedze sa tam nenachadzate vzdy celkom sami? :)

Drtit Fifu 2011 alebo countera po sieti a zapojis aj ostatnych v izbe :D

Samozrejme zartujem.. Ja suhlasim s tym co napisala plavalaguna... a nakoniec mozno ani tu knihu nenapises a zivot ta zaveje niekam uplne inam a budes robit nieco uplne ine a zistis ze ta to bavi ovela viac ako psychologia. Nikdy nevies :). Aj taky byva zivot.
"Ponúkať priateľstvo tomu, kto chce lásku, je ako dávať chlieb tomu, čo umiera smädom."
0

#14 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen

Napísal 02 May 2011 - 21:00

Hej, to mas pravdu. V podstate na kazdom nazore, ktory tu bol prezentovany, je kusisko pravdy. Takze, ako som spominala, dalej vyas budem informovat, teda, ak mate zaujem to citat :D ;)
0

#15 Užívateľ je offline   romaniko Icon

• Skúsený člen

Napísal 03 May 2011 - 22:56

....... Apple - nevidím v svojom príspevku jedinú vetu, v ktorej som bol tvrdý...
Dobre mienená rada môže byť pochopená aj tak, ako si ju pochopila... Zrejme prežívaš stresové obdobie rozhodovania - ... stačilo pokojne čítať ... a chvíľu naozaj venovať meditácii v sebe samej...
0

#16 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen

Napísal 04 May 2011 - 14:50

Tvrdo napisane veci v tvojom prvom prispevku : posledna veta - vies citat??? - s troma otaznikmi, co posobi arogantne. Alebo: TO SI NEVIES SADNUT... - uz len tym stylom, ako to pises; a nie som jedina, kto ti vravi, ze pises tvrdo. Myslim tym v inych prispevkoch - reagovali na tvoj styl pisania MALAKIAN a LARSEN. Mylim sa?
V tom, ze prezivam stresove obdobie mas pravdu, ale to neznamena, ze nechapem, co mi vravia ini ludia a ze neviem ich teraz pocuvat a tolerovat i ich nazory - ved to by som sem inak nepisala :) Ja ti nic nevycitam. Len ta oboznamujem s tym, ako to vidim ja z mojho uhla pohladu a tiez dodavam, ze viem, ze si to nemyslel zle.
0

#17 Užívateľ je offline   romaniko Icon

• Skúsený člen

Napísal 08 May 2011 - 09:16

Nebol ani najmenší dôvod myslieť to zle ... to je logické...
Prečo potom to vnímanie slov ako slov tvrdých ? - ja viem - je to len písmo, ale tón do slov udávame my sami tým, ako ich čítame...
Navyše - poznáš ma predsa,... tak prečo si myslieť, že som nejaký zatrpknutý ? (...pokladám to teda len za videnie dočasné ...ja viem, že ti nechýba optimizmus a iné videnie...)
0

#18 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen

Napísal 10 May 2011 - 20:01

Ach, ROMANIKO - poznam ta a preto dufam, ze mas pravdu. Mam v sebe optimizmus? Hm, myslim, ze ano :) Teraz je toho asi na mna vcelku dost, drzte mi palce, dam vam vediet, ako som dopadla na mature a prijimackach :)
0

#19 Užívateľ je offline   romaniko Icon

• Skúsený člen

Napísal 13 May 2011 - 18:16

APPLE - určite je tu niekto, kto zvedavý bude ;)
Stále si mladá - preto je stres namieste ... a navyše - má ho ten, komu záleží...
A snaž sa - palce držím samozrejme už dávno :thumbup:
0

#20 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen

Napísal 26 May 2011 - 19:53

Po dlhsej odmlke v mojom prispevku sa ozyvam znova, zmaturovala som :D Mam 1 1 1 a 2 z AJ :)Som stastnaaa :D Na tie kurzy na psychologiu chodim, uz ma pozajtra caka stvrty a nabuducu sobotu piaty, a to je posledny :) + uz som prijata na dve skoly, kde by som vystudovala rozne ucitelstva :) Predsedovia ma chvalili a dokonca jedna si vypytala moj e-mail, aby som jej poslala moje poviedky -a neskutocne sa jej pacili a chce vidiet dalsie :D A jednu mam rozpracovanu, tak ze urcite chce pokracovanie :)
0

• (4 Strany)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Posledný »
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

1 užívatelia si čítajú tento článok
0 užívateľov, 1 návštevníkov, 0 anonymných užívateľov