Takze - na psychologiu do BA sa robia pripravne, tzv. pregradualne testy. Je to 5 sobot po sebe, od 7.5. - 4.6. Teda i v tom case, kedy je maturita a aj po vikendoch by mi bolo treba sa ucit na nu, a nie chodit na tieto kurzy. Hoci, psychologia ma laka a chcela by som sa jej v buducnosti venovat. Ale - nie je uz dost psychologov? Co ich plat? Uplatnenie? + na tie kurzy by som musela dochadzat cca 2.15h busom, den vopred a spala by som u priatela na intraku. Ak to teda, dufam, ze ano, by slo vybavit. A zaroven by som mala ale pripravu i na dalsie dve vysky, kam sa na psychologiu hlasim tiez, tie su obe v TT.
Potom premyslam nad ucitelstvom slovenciny a etiky. Proste, mam rada slovencinu, teda, rada pisem, pravopis ovladam a robila som 2 roky i sefredaktorku i v sk. casopise, teraz na strednej. Na zurnalistiku som ale nechcela ist, neviem, hoci rada pisem, to mozem i tak, bez vysokej. Ucit by ma bavilo, asi rovnako ako psychologia, no zase sa mi zda, ze s ucitelstvom by som mala staly prac. cas, plat a miesto. A co ten plat, okolo 500-600eur zaroba ucitelia, aspon ti na nasej strednej. Je to asi podobne aj inde, hm? Navyse, na ucitelstvo beru bez prijimaciek, na zaklade mojich vysledkov, a to sa dozviem az v juni, ako sa rozhodli, ci ma prijmu alebo nie. Ale podla mna - mam dost vysoku a realnu sancu tam ist...
No moji rodicia by chceli, aby som na tie kurzy sla a bola psycholog. Ze co s ucitelstvom? Nuz, neviem! Co robit??
Taktiez do toho zamontujem i mojho priatela - ten byva v BA na intraku. Keby byvam v BA tiez, tak na intraku a mozme sa aj denne vidat. Keby som v TT, musim zhanat privat, bo mi tam asi nedaju kvoli kratnej vzdialenosti intrak, a moj priatel by ASI byval so mnou - a denne chodil hore - dole trasa BA- TT.
Takze, co mi radite? Chcela by som pocut viacere nazory "tretich osob". Vdaka vam za vas cas!

Prihlásiť sa
Zaregistrovať sa
Pomoc

Citovať