nerozhodnost
Napísal 21 June 2011 - 16:57
apple309, on 21 June 2011 - 15:54, said:
AAAAA..... prijali na psychologiu na UCM do TT
A zrazu neviem, co robit... ci to chcem... psychologia alebo pedagogika?... s cim vacsie uplatnenie?
Nikto Ti nemôže radiť, akou cestou sa vybrať..
Ale ak by som predsa len mohla sa rozhodúť za Teba, tak - psychológia radšej. Každý obor má svoje pre, aj svoje proti. Podstatné je, či aj cez tie proti po tom túžiš. (túžiš?)
Napísal 22 June 2011 - 08:02
apple309, on 21 June 2011 - 21:42, said:
Mna viac taha ucitelstvo...ale. no neviem!
Je úžasné, Apple, že aj v dnešnej dobe sú fakt ľudia, ktorých ťahá ísť učiť druhých. Ja by som to nedokázala..
Učila som na jazykovke a niečo málo aj v mojom obore, niečo ako zdravovedu
Napísal 22 June 2011 - 19:26
misu, on 22 June 2011 - 08:02, said:
Je úžasné, Apple, že aj v dnešnej dobe sú fakt ľudia, ktorých ťahá ísť učiť druhých. Ja by som to nedokázala..
ale.. keď sa stretáš v deckami, čo sú unudené touto dobou, nič ich nebaví a nezaujíma, tak..to demotivuje. Ale Ty si mladá ešte a máš krásne ideály a možno predsa len je to Tvoja životná cesta
Ja mám o 5rokov viac a dívam sa na mnoho vecí inak.. Ale držím Ti palce, nech sa rozhodneš akokoľvek, vždy vieš z toho získať maximum a byť v tom dobrá ! 
Suhlasim s misu, ucitelstvo je povacsinou drina. Plus su slabo plateni. Pokial si nechces spravit doktorat a ucit na VS, tam je to lepsie a popri tom sa da celkom slusne si privyrobit.
"Ponúkať priateľstvo tomu, kto chce lásku, je ako dávať chlieb tomu, čo umiera smädom."
Napísal 22 June 2011 - 19:45
Plat stredoskolskeho ucitela je okolo 500-700eur, aspon na nasom gymnaziu je to tak.
Plat psychologa je porovnatelny - hlavne zalezi od toho, v akom odbore psychologie clovek robi - skolstve, pracovna psychologia, väzenska a pod.
Sen o ucitelstve mam oddavna. Potom do toho prichadzali rozne sny ako zurnalistika, pravo, a skoncilo to u tej psychologie
Viem, ze i to by ma bavilo. Ale oceni v dnesnej dobe psychologov niekto na SR /lepsie ako ucitelov/? Bude mat uplatnenie?
Plat psychologa je porovnatelny - hlavne zalezi od toho, v akom odbore psychologie clovek robi - skolstve, pracovna psychologia, väzenska a pod.
Sen o ucitelstve mam oddavna. Potom do toho prichadzali rozne sny ako zurnalistika, pravo, a skoncilo to u tej psychologie
Napísal 22 June 2011 - 22:02
apple309, on 22 June 2011 - 20:45, said:
Ale oceni v dnesnej dobe psychologov niekto na SR /lepsie ako ucitelov/? Bude mat uplatnenie?
si robis srandu? sak MV SR cvokarom dohadzuje ksefty tisicrocia
"Dzungla vsetkych ludskych veci je postavena na prchavom okamziku krasy"
Najvacsia strata je ak stratime aj to co sme vobec nemali :crying:
Najvacsia strata je ak stratime aj to co sme vobec nemali :crying:
Napísal 23 June 2011 - 13:49
Budúcnosť má a sú veci ktoré sa nerozprávajú ani najlepšej kamoške.Tebe to ešte nepríde ale starší ľudia už nemajú tie najlepšie kamošky a kamošov.Kto odíde od ľudí s ktorými vyrastal tak už sa nikdy s nikým tak dôverne nespriatelí.Myslím že ti to pomôže aj pri poviedkach,budeš mať veľa námetov.
Napísal 23 June 2011 - 13:55
Vdaka :-) Uz mi prislo aj z inej skoly, ze som prijata na psychologiu. Myslim, ze je to uspech, pretoze na prvu skolu - UCM - sa hlasi 300ludi a beru 50 a na Trnavsku univerzitu sa ich hlasi 600 a beru 91, podla mojich informacii
A ja som medzi tymi prijatymi a takuto sancu zahodit... Nevie niekto z vas, ktora skola ma vacsiu prestiz? Myslim, ze TU, pretoze o UCM bolo v roku 2010 pisane, ze spolu s Dubcekovou v TN patria medzi "najhorsie" skoly.
Napísal 25 June 2011 - 07:31
Apple - ty vieš, že mám dôvod na úsmev... Osudu sa nevyhneš - ...a ako psychológ budeš dobrá. Nemrhaj talentom, lebo to sa nevypláca. Vieš dobre písať a myslím, že aj preto by si v budúcnosti mohla publikovať články, ktoré budú pomáhať po odbornej stránke tým, ktorí neprídu k tebe osobne...
O budúcnosť tejto profesie sa osobne neobávam - skôr naopak... ( predsudky sa už aj u nás odhadzujú )
Ak chceš pomáhať ľuďom výchovou, musela by si sa zamestnať v materskej škôlke... - lebo žiadna (!!!) iná škola už nevychováva, ale iba učí matiku, fyziku..., humánne vedy, ...ale neučí ľudí žiť a pomáhať im v problémoch.
Nenahováram, ani neodhováram - píšem svoj názor... Som si istý, že ty vieš kam patríš.
O budúcnosť tejto profesie sa osobne neobávam - skôr naopak... ( predsudky sa už aj u nás odhadzujú )
Ak chceš pomáhať ľuďom výchovou, musela by si sa zamestnať v materskej škôlke... - lebo žiadna (!!!) iná škola už nevychováva, ale iba učí matiku, fyziku..., humánne vedy, ...ale neučí ľudí žiť a pomáhať im v problémoch.
Nenahováram, ani neodhováram - píšem svoj názor... Som si istý, že ty vieš kam patríš.

Prihlásiť sa
Zaregistrovať sa
Pomoc

Citovať