Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk: Potrebujem poradiť - Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk

Jump to content

Strana 1 z 1
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

Potrebujem poradiť Ohodnotiť článok: -----

#1 Užívateľ je offline   Riso44 Icon

• Som tu nový
  • PIP
  • Skupina: Registrovaní členovia
  • Článkov: 4
  • Dátum registrácie: 17-May 11

Napísal 17 May 2011 - 18:30

Dobrý deň vážený. Som tu ešte len prvý deň a už by som od Vás potreboval pomoc.
Ide o mňa a moju priateľku. Sme spolu už 2,5 roka ale mám pocit, že sa to začalo kaziť. Keďže sa vidíme len raz - dvakrát za týždeň (ja pracujem a ona študuje- cca 80 km vzdialenosť) sme dosť odkázaný na telefonáty.No a tu je problém. Už sme sa preto aj viackrát pohádali. Veľakrát mi povedala, že sa ozve a pritom sa vôbec neozvala. Nie žeby som ju chcel kontrolovať ( fakt nie) ale jednoducho mám o ňu strach. Mám však strach aj o seba ( iba sa trápim otázkou či náhodou nemá nejakú náhradu namiesto mňa) Žiarlim dokonca aj na jej plyšáka ktorý je s ňou častejšie ako ja. Viem, že po vyše 2 rokoch by som jej mal veriť ale.... všetci sme len ľudia nie??? Každý predsa robí chyby. Stále je tu tá známa otázka... Čo keď???? Neviem ale mám pocit, že asi nebudem v poriadku.... :(
0

#2 Užívateľ je offline   Larsen Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 189
  • Dátum registrácie: 30-September 10
  • BydliskoBratislava

Napísal 18 May 2011 - 14:32

Rišo to že niekoho miluješ a trochu na neho žiarliš ešte nemusí znamenať, že nie si v poriadku. Skús sa o tom s ňou porozprávať možno práve vtedy keď jej voláš alebo píšeš nemá čas odpovedať alebo sa môže stať, že niekedy nepočuje zvoniť telefón a potom keď zbadá zmeškaný hovor tak si povie že je to už neaktuálne. Každopádne ak ťa niečo trápi vždy je dobré sa porozprávať o tom s osobou ktorej sa to najviac týka. Daj nám vedieť po rozhovore s ňou.
0

#3 Užívateľ je offline   click Icon

• Člen
  • PIPPIP
  • Článkov: 12

Napísal 19 May 2011 - 12:22

Súhlas s Larsen až do momentu: že jej zmeškaný hovor už nie je aktuálny ...
Predsa každý ma záujem nato ak sa lubia aby ten druhy nemal dovod si myslieť niečo ine,než je ? ! nie?
Lepšie ako riešiť nedorozumenie , je mu predist - nedat priestor - samozrejme ak človeku na tom zaleží ...
Stači sms - what hapened,čo si chcel - a.t.c ...
Samozrejme ak by mi mala vyvolávať polovička 10krát denne a 7 dni v týždni - možno by mi to lichotilo až tak velmi že jej jej to tiež nezdvihnem - Chcem tým povedať , že dýchať by mal každý sám ... A možno by som to bral tiež ako kontrolu z jej strany -

(1)Moja rada teda bude - netlač na pílu a daj jej priestor nech sa realizuje ona - aspoň uvidíš po čase ako to vidí ona - to je následok doby - najdu ta všade kde je signál a potom vysvetluj prečo? začo? kedy? ako? ...
To že je na škole - áno beriem - vieme ako to chodí na intrákoch - no čím viac ju budeš podozrievať a kontrolovať - tým viac bude bližšie k tomu čoho sa obávaš - už len s princípu ... A keby možno chcela nikdy sa to nedozvieš - tak čo od nej očakávaš ked jej nedôveruješ? hmm Čakáš že ju načapeš cez tele? Alebo že ti napíše čo robí a s kým? Nie - ked to nebude o dôvere a úprimnosti - nikdy to nebude vzťah ... Tak si prečítaj ešte raz bod (1) a skús sa venovať tomu čo ťa baví(mimo tele.priatelke) :) ... Ak je to všetko ako má byť - skoro zistí , ked sa jej prestaneš tak často ozývať - že to isté s čoho máš obavu teraz ty - môže byt aj u teba , a ak jej na Vás záleží dá ti to pocítiť...

p.s Dúfam že ma Larsen nezostrelí - ako som zistil je knihomoľ - a nerád by som bol keby že najde v texte plagiátorsku myšlienku (aj keď pravdivú):D
0

#4 Užívateľ je offline   Malakian Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 348
  • Dátum registrácie: 04-May 07

Napísal 19 May 2011 - 20:23

moja priatelka je odomna vzdialena 60 km, taktiez sa vidime iba cez vikendy a taktiez sme odkazany na telefon, ale je tu jeden velky rozdiel. ja nemam absolutny dovod nedoverovat svojej priatelke a to iste aj ona,preto si sem tam prezvonime,sem tam zavolame. cez tyzden mam tolko veci ktorym sa venujem, ze jej taktiez nemozem zodvihnut telefon a nic sa nedeje. netreba brat vsetko tak vazne, no zalezi od vztahu aky mate, kedze mas pochybnosti asi vnom nebude vsetko v poriadku, pretoze zrely vztah vydrzi aj dlhsie odlucenia. tym som ti iba chcel naznacit, ze skus hladat problem niekde inde ako v zmeskanych hovoroch. prajem pekny den ;)
najvacsia slabost je zaroven aj najsilnejsia zbran cloveka."CIT", cesť vinimkam ;) :D
1

#5 Užívateľ je offline   Riso44 Icon

• Som tu nový
  • PIP

Napísal 19 May 2011 - 21:44

Ďakujem Vám veľmi pekne za Vaše rady. Možno na tom niečo bude. No neviem ako vy ale ja nie som naučený prílíž ľuďom dôverovať , na to ich až priveľmi dobre poznám.
Larsen už som sa s ňou o tom rozprával, no stále to dopadne tak isto. Chvíľu je celkom fajn no potom je to ako to bolo predtým. Click ďakujem pekne, je to síce pre mňa napísané dosť kruto ale určite na tom bude niečo pravdy. Keby to bolo také jednoduché... musím na ňu myslieť stále, nonstop... nejde to zastaviť. Už som si našiel aj nejaké aktivity no stále to nie je ono... Som blázon keď chcem byť stále s ňou???
0

#6 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 267
  • Dátum registrácie: 20-May 10

Napísal 20 May 2011 - 07:37

Nie si blazon, si napr. presne taky isty ako moj priatel :) Aj ten sa hneva, ked sa mu neozvem, kazdu hodku ci dve a prezvonime, vecer piseme na nete ci si zavolame. Cez tyzden studuje v inom meste, nvm kolko je to km :D Ale vyse 2hod busom :D No a jasne, ze chyba aj mne, ale neda sa byt jednoducho furt v kontakte nepretrzitom!/. Ale on vie, ze mi jednoducho musi verit, ked chce byt so mnou, inak by to neklapalo :) Sme spolu 2.5 roka a z toho rok a pol to funguje takto, ze sme spolu len cez vikendy. Cet prazky a sviatky je to fajn, to sme tu spolu v tom istom mestecku a sme spolu takmer denne :) Ale predsa len je ten rok dlhsi ako tie prazky, museli sme si proste zvyknut -ja som tiez niekedy ziarlila na jeho vysokoskolske spoluziacky, ale vzdy ma upokoji a ja mu tiez verim. Ved treba doveru! Nebud na nej stale tak zaveseny - poznam to a nie je to prijemny pocit, Je aj obcas lepsie, ked sa mi priatel trochu vzdiali a potom zase ja mam pocit, ze sa mu treba ozvat - a on je aspon rad :) Chapes?
0

#7 Užívateľ je offline   click Icon

• Člen
  • PIPPIP
  • Článkov: 12

Napísal 20 May 2011 - 09:53

Keby to bolo také jednoduché... musím na ňu myslieť stále, nonstop... nejde to zastaviť. Už som si našiel aj nejaké aktivity no stále to nie je ono... Som blázon keď chcem byť stále s ňou???

Na to ti poviem , len jedno - áno si blázon - ale do nej :) Nie na tom nič zlé - len chceš byť s ňou ...
- prijmi realitu, študuje a za chvíľku skončí školu , ked to má byť, budete spolu celý život, máte na seba celý život - tak?!
Zmákneš to v pohode , len to chce myslieť na niečo iné - pokúsiť sa , a preto je najlepšie ked budeš robiť to čo ta baví - šport - education - tanec - fotenie nočnej oblohy - sledovanie topenia sa ľadovcov v Grónsku - :rolleyes: neviem dosaď si sám, ty už vieš čo to je ...
1

#8 Užívateľ je offline   Larsen Icon

• Skúsený člen
  • BydliskoBratislava

Napísal 20 May 2011 - 10:22

Riso vzťah na diaľku si vyžaduje obrovskú trpezlivosť, dôveru, toleranciu a ochotu vydržať. Tuším prestávaš mať všetko z toho čo som spomenula. Ak jej nebudeš dôverovať a budeš ju stále atakovať môže sa stať, že váš vzťah stroskotá. A to ty nechceš však? Je pekné, že aj po dvoch rokoch si do nej vrelo zamilovaný a že na ňu neustále myslíš len si to nepomýľ s paranoiou.. Veď sa trochu uvoľni..

Ak máš nejaké tušenie a tvoje vnútro ti vraví, že sa niečo deje skús ju prekvapiť tam kde študuje.

Click každý má slobodnú voľbu.. :P
0

#9 Užívateľ je offline   Riso44 Icon

• Som tu nový
  • PIP

Napísal 20 May 2011 - 11:20

No dobre no... vyskúšam a uvidím ako sa to bude vyvýjať ďalej. Držte palce... :)
0

#10 Užívateľ je offline   Larsen Icon

• Skúsený člen
  • BydliskoBratislava

Napísal 20 May 2011 - 11:35

Rišo hlavne kľud dobre? ;)
0

#11 Užívateľ je offline   Riso44 Icon

• Som tu nový
  • PIP

Napísal 21 May 2011 - 21:06

Mám pocit, že toto fórum je aj celkom dobrá vec. Človek sa nemusí sám trápiť a pomôžu mu ľudia, ktorí sú vzhľadom na jeho problém absolútne neutrálny a ponúkajú mu viacero možností ako riešiť danú situáciu... Som rád že ešte existujú ľudia, ktorí sú ochotný pomôcť....
1

#12 Užívateľ je offline   misu Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 112
  • Dátum registrácie: 17-September 10

Napísal 22 May 2011 - 16:57

Ahoj Riso.

Keď si tak v hlave premietnem, ako vypadal časový harmonogram môj a môjho ex-priateľa, bolo niekedy skutočne ťažké dostať sa alebo dostať ho k telefónu. Každý mal svoju školu alebo prácu, nejaké aktivity, priateľov atď,.. a to sme bývali v jednom meste. Nikdy ma ale nenapadlo, aj keď som bola xx týždňov mimo, na brigáde alebo v zahraničí, že mi nedvíha zámerne, lebo niekoho má alebo robí niečo a nechce byť pri tom rušený.. Skrátka som to brala tak - nemá momentálne čas a neskôr sa ozve.
Pohovor si o tom s priateľkou. Nemám rada typ ľudí, stíhačov a stíhačky, čo vyžadujú, aby ich partner v inom meste trávil každý večer pri skype alebo na chate. To je extrém. Aj nedvíhať telefóny a neozývať sa celé dni je extrém.
Ste dospelí ľudia, čo sa snáď vedia rozumne dohodnúť na niečom.. medzi..
Tak držím palce ;)
1

Strana 1 z 1
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

1 užívatelia si čítajú tento článok
0 užívateľov, 1 návštevníkov, 0 anonymných užívateľov