Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk: 7 mesacny vztah - Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk

Jump to content

• (3 Strany)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

7 mesacny vztah nazory Ohodnotiť článok: -----

#1 Užívateľ je offline   Bebo82 Icon

• Člen
  • PIPPIP
  • Skupina: Registrovaní členovia
  • Článkov: 17
  • Dátum registrácie: 05-July 11

Napísal 05 July 2011 - 10:46

Chcel by som len poprosit o par nazorov. Mam o mesiac 18, ona o mesiac 17 rokov. Chodime do tej istej skoly (nie triedy). Vo vztahu sme po rocnom kamaratstve. A ako tu uz vela ludi predtym pisalo zaciatky boli ako z rozpravky, no teraz prislo vytriezvenie.

V skole sme byvali kazdy den spolu, co najviac ako sme len mohli pocas 6 mesiacov. Spolocne zaujmy ani nemame sem-tam nejaka diskoteka, ale doteraz sme prakticky boli spolu stastni aj bez zaujmov. Vacsina z vas by hovorila, ze sme este mozno mladi na vazny vztah. Ja si to ale nemyslim a chcel by som poprosit o nejaku radu.

Nemam dovod a ani ona, aby sme sa rozchadzali, obcasne hadky (10 minutove aj s nervami :) ) Podla mna sme asi upadli do stereotypu.

Pocas tych 7 mesiacov som hlavne ja zazil tazke obdobie (rozvod rodicov, chory najlepsi kamarat). Ale vtedy mi prave ona neskutocne pomohla. V tomto obdobi som si nahovaral, ze uz s nou nechcem byt. Trpel som a bol som kazdy den s nou, aby som sa ukludnoval. Pomahala mi hlavne psychicky a stala pri mne. Do smrti jej to nezabudnem, pretoze som bol uplne na dne. Teraz je tu mozno aj fyzicka aj psychicka unava, skoncila mi skola, ale zase musim makat v autoskole cely jul. :(

Popripade by som chcel este spomenut, ze som bol dost ziarlivy a ked som sa ako tak z tej velkej ziarlivosti dostal, tak som si hned nahovaral, ze uz ju nemam rad. V niecom takom som zase aj teraz. Ziarlim menej, pretoze som sa uistil, ze ona by ma nikdy neopustila kvoli inemu. Ale ked mam take to stavy, ze sa bojim, ze uz ju nelubim, tak ju chcem do minuty vidiet, lebo mam hrozny strach, ze o nu pridem. Mam hrozny zmatok v hlave, ale viem, ze s nou chcem byt :)

Takze prosil by som o nejaku radu ako zlepsit nas vztah, nechcem o nu prist, ved predsa sme si vzajomnymi oporami, pomahame si a podporujeme sa. +nemam pocit, ze by som v tom vztahu musel byt alebo ze by som tam bol nasilu. Na nervy mi nelezie a spomedzi ludi travim s nou najradsej moj volny cas :) Zo vztahu ani nahodou neplanujem utekat. :)
0

#2 Užívateľ je offline   misu Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 112
  • Dátum registrácie: 17-September 10

Napísal 05 July 2011 - 17:36

Ahoj :) Tvoj príspevok mi pripomenul, aké to bolo ešte na strednej škole ;) ..
Ale teraz, seriózne k veci - svoje dievča máš rád, zo vzťahu nechceš utekať a nie je k tomu ani dôvod, navyše, tvrdíš, že práve ona Ti pomohla v tých ťažkých chvíľkach.. Kde je problém potom? To je skoro úplne ideálne..
Ak chceš radu, ako to zlepšiť, možno by nezaškodilo povenovať sa tej stránke vzťahu - spoločné záujmy. Čo rád robíš Ty a čo ona? Je niečo, čo by ste mohli robiť spolu? Neviem, aké máte časové a finančné možnosti, ale robiť spolu šport je podľa mňa strašne fajn, niečo ako squash, tenis, plávanie, prípadne fitko. Turistika je tiež dobrá vec, okrem toho že ste spolu, vidíš aj naše krásne slovenské kopce (ak nebývate na juhu Slovenska :) )
Chápem, že ste obaja mladí a možností, keď sa nemáš ako niekam dopraviť alebo aj keď koruniek nie je veľa, je pomenej. Ale na opekačky, výlety do prírody spojené len tak s políhaním na deke a piknikom, kúpaním na jazerách,.. až tak veľa nestoja. Neviem, čo máte vo svojom okolí, ale kdekoľvek na Slovensku si, určite tam bude niečo, čo sa dá využiť :)
0

#3 Užívateľ je offline   Bebo82 Icon

• Člen
  • PIPPIP

Napísal 05 July 2011 - 20:57

Zobraziť článokmisu, on 05 July 2011 - 17:36, said:

Ahoj :) Tvoj príspevok mi pripomenul, aké to bolo ešte na strednej škole ;) ..
Ale teraz, seriózne k veci - svoje dievča máš rád, zo vzťahu nechceš utekať a nie je k tomu ani dôvod, navyše, tvrdíš, že práve ona Ti pomohla v tých ťažkých chvíľkach.. Kde je problém potom? To je skoro úplne ideálne..
Ak chceš radu, ako to zlepšiť, možno by nezaškodilo povenovať sa tej stránke vzťahu - spoločné záujmy. Čo rád robíš Ty a čo ona? Je niečo, čo by ste mohli robiť spolu? Neviem, aké máte časové a finančné možnosti, ale robiť spolu šport je podľa mňa strašne fajn, niečo ako squash, tenis, plávanie, prípadne fitko. Turistika je tiež dobrá vec, okrem toho že ste spolu, vidíš aj naše krásne slovenské kopce (ak nebývate na juhu Slovenska :) )
Chápem, že ste obaja mladí a možností, keď sa nemáš ako niekam dopraviť alebo aj keď koruniek nie je veľa, je pomenej. Ale na opekačky, výlety do prírody spojené len tak s políhaním na deke a piknikom, kúpaním na jazerách,.. až tak veľa nestoja. Neviem, čo máte vo svojom okolí, ale kdekoľvek na Slovensku si, určite tam bude niečo, čo sa dá využiť :)

Financne je to v pohode na to, ze sme studenti, ale vramci moznosti. Zo sportov sa da bicykel a podobne :)

Tento vztah je pre mna taky fajn a relax pre mna, co som velmi rad :)
Obcas ale dostavam pocit, ze uz ju nelubim, ze smo egoisticky a myslim len na seba a podobne. Je ale pravda, ze uz to nie su motyliky v bruchu ako pred 7 mesiacmi :) Ale to asi v kazdom vztahu prejde...
-1

#4 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 267
  • Dátum registrácie: 20-May 10

Napísal 06 July 2011 - 15:27

Dam ti svoj pohlad - mam vztah 2.5roka a tiez to uz nie su motyliky v bruchu. Vlastne, niekedy su ;) Ale inokedy je to velmi krasny pocit - taky pocit blizkosti. Ze ten clovek je fakt MOJ - tento uzasny tvor, ktory pri mne VZDY stoji. Je mi oporou v kazdej chvili a viem, ze ma lubi. Obcas ale potrebujeme byt aj bez seba - potom sme si vzacnejsi, mame si toho co viac povedat a tesim sa nanho :) Jasne, ze aj my si niekedy lezieme na nervy, hlavne ked sme spolu kazdy den a vela hodin a nemame co take robit - a tak napr. teraz v lete je idealny cas na rozne vylety ;) - ZOOFARMA v Modrovej - dedina pri Piestanoch, najdi cez google ;) , letne kino po veceroch, taboraky, opekacky, turistika v Tatrach, cyklotury, dovolenka pri mori, obycajne prechadzky, ktore zakotvime na deke so susienkami :) Vylet do Tatralandie, zamky, jaskyne, nakupne centra :) Toto vsetko robime my - aha, a este nejaky ten festival a diskoteky s kamosmi ;) ALE - tiez idem na tabor a budeme tyzden od seba, a on bol zase na cisto chalanskej jazde s kamosmi v Prahe na predlzeny vikend :) Ak potrebujes byt chvilu od nej - je to normalne, ver mi, podla mna ma ona take iste pocity. To neznamena, ze ju nelubis ;)
1

#5 Užívateľ je offline   Bebo82 Icon

• Člen
  • PIPPIP

Napísal 06 July 2011 - 20:51

Zobraziť článokapple309, on 06 July 2011 - 15:27, said:

Dam ti svoj pohlad - mam vztah 2.5roka a tiez to uz nie su motyliky v bruchu. Vlastne, niekedy su ;) Ale inokedy je to velmi krasny pocit - taky pocit blizkosti. Ze ten clovek je fakt MOJ - tento uzasny tvor, ktory pri mne VZDY stoji. Je mi oporou v kazdej chvili a viem, ze ma lubi. Obcas ale potrebujeme byt aj bez seba - potom sme si vzacnejsi, mame si toho co viac povedat a tesim sa nanho :) Jasne, ze aj my si niekedy lezieme na nervy, hlavne ked sme spolu kazdy den a vela hodin a nemame co take robit - a tak napr. teraz v lete je idealny cas na rozne vylety ;) - ZOOFARMA v Modrovej - dedina pri Piestanoch, najdi cez google ;) , letne kino po veceroch, taboraky, opekacky, turistika v Tatrach, cyklotury, dovolenka pri mori, obycajne prechadzky, ktore zakotvime na deke so susienkami :) Vylet do Tatralandie, zamky, jaskyne, nakupne centra :) Toto vsetko robime my - aha, a este nejaky ten festival a diskoteky s kamosmi ;) ALE - tiez idem na tabor a budeme tyzden od seba, a on bol zase na cisto chalanskej jazde s kamosmi v Prahe na predlzeny vikend :) Ak potrebujes byt chvilu od nej - je to normalne, ver mi, podla mna ma ona take iste pocity. To neznamena, ze ju nelubis ;)

Mozem sa spytat, kolko mas rokov a kolko ona? :)
0

#6 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen

Napísal 06 July 2011 - 21:29

Ja mam 19 a on ma 20 :) A vy?
0

#7 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen

Napísal 06 July 2011 - 21:30

Aha, 18 a 17 ;) Ja som mala 16 a on 17, ked sme sa dali dokopy :) Obaja sme boli na strednej... Dnes som ja mala zapis na vysku a on ma za sebou druhy rocnik :)
0

#8 Užívateľ je offline   Bebo82 Icon

• Člen
  • PIPPIP

Napísal 06 July 2011 - 21:46

Zobraziť článokapple309, on 06 July 2011 - 21:30, said:

Aha, 18 a 17 ;) Ja som mala 16 a on 17, ked sme sa dali dokopy :) Obaja sme boli na strednej... Dnes som ja mala zapis na vysku a on ma za sebou druhy rocnik :)

A vas pribeh. Myslim tym, ze ake to bolo, ked preslo to najkrajsie na celom vztahu--> zaciatok. Ziadne umysli skoncovat a podobne? :)
0

#9 Užívateľ je offline   misu Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 112
  • Dátum registrácie: 17-September 10

Napísal 06 July 2011 - 23:14

Zobraziť článokBebo82, on 06 July 2011 - 21:46, said:

A vas pribeh. Myslim tym, ze ake to bolo, ked preslo to najkrajsie na celom vztahu--> zaciatok. Ziadne umysli skoncovat a podobne? :)

Bebo, prepac, ze vkracujem do debaty. Vzdy pride chvilka, kedy prestanu byt motyliky a pride kusok reality, opadnu ruzove okuliare. A myslim, vtedy ked pominie to prchave, zacina to krasne na vztahu dvoch ludi. Zamilovanost sa zmeni na lasku, a Ty si uvedomis, ze tento clovek, s ktorym si, hoci ma nejake muchy, dokazes to prekusnut a to, co sa Ti na nom paci, je viac pre Teba dolezite. Uz sa poznate viac, nieco mate za sebou, doverujete si, ste si blizki.. Preco umysly rozist sa ?
0

#10 Užívateľ je offline   Bebo82 Icon

• Člen
  • PIPPIP

Napísal 07 July 2011 - 06:36

Zobraziť článokmisu, on 06 July 2011 - 23:14, said:

Bebo, prepac, ze vkracujem do debaty. Vzdy pride chvilka, kedy prestanu byt motyliky a pride kusok reality, opadnu ruzove okuliare. A myslim, vtedy ked pominie to prchave, zacina to krasne na vztahu dvoch ludi. Zamilovanost sa zmeni na lasku, a Ty si uvedomis, ze tento clovek, s ktorym si, hoci ma nejake muchy, dokazes to prekusnut a to, co sa Ti na nom paci, je viac pre Teba dolezite. Uz sa poznate viac, nieco mate za sebou, doverujete si, ste si blizki.. Preco umysly rozist sa ?

Raz to muselo prist. Pretoze som mal chvilku pocit, ze ju uz nelubim, len kvoli tomu, lebo to uz nebolo ono, ale pride to raz na kazdeho. Teraz sa snazim s nou travit, co najviac casu denne cely tyzden. Ona je na mna mila, aj jej rodicia vsetko je ok. Len ja to uz tak neprezivam ako na zaciatku :)
0

#11 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen

Napísal 07 July 2011 - 07:59

Pocuj, nemusis sa premahat byt s nou kazdy den. Bud s nou tolko, kolko chces, kolko myslis, ze je fajn - lebo si zacnete liezt po urcitom case na nervy. Vies, povedala by som, mala som to aj ja tak - nevieme co od dobroty :D Proste - moj priatel bol stale tu, vsetko mi plnil, bo to ten dobry chlapcek a vies ako sa vravi - dievcata potrebuju zleho. Aspon trochu. V tom zacal chodit po piatkoch do rana von, isiel na tyzden bezo mna na dovolenku do Tatier - a ja som si uvedomila, ze AHA, kde je, co robi, chcem ho spat! Ked prisiel, najprv som ho vystiskala a uvedomila som si, ze mi chybal, fakt chybal - nase rozhovory, nase smiechy, nase doberanie. Jednoducho to slo dalej, on aj s piatkami postupne prestal, len raz za cas ide - a mne to staci na to, aby som sa onho bala :D Je dobry - ale ma svoje muchy a nedokonalosti a vieme sa hadat a VIEM, ze aj s takym dobrym clovek zazijem v zivote "vzruso" :D - myslim tym tie hadky, strachy onho a podobne. Chapes? No a co sa tyka toho, ako siel nas vztah - ja ti poviem, ja som si ani nejak neuvedomovala to, ze prestali byt v motyliky v bruchu. Ale v jednom ma MISU pravdu - to zalubenie, ak mu das sancu ist dalaj, sa zmeni na lasku a je to ozaj krasne. Len na to netlac, mam z teba totiz pocit, ze to AZ PRILIS chces a silis. To nie je dobre. Uzivaj si ju, vas, vylety, drobne radosti zivota a bud rad, ze slnko ti svieti nad hlavou a su prazdniny ;)
0

#12 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen

Napísal 07 July 2011 - 08:01

+ dodam - Co ona rada robi vo volnom case? A ty? Chodi niekam aj bez teba?
0

#13 Užívateľ je offline   Bebo82 Icon

• Člen
  • PIPPIP

Napísal 07 July 2011 - 13:11

Zobraziť článokapple309, on 07 July 2011 - 07:59, said:

Pocuj, nemusis sa premahat byt s nou kazdy den. Bud s nou tolko, kolko chces, kolko myslis, ze je fajn - lebo si zacnete liezt po urcitom case na nervy. Vies, povedala by som, mala som to aj ja tak - nevieme co od dobroty :D Proste - moj priatel bol stale tu, vsetko mi plnil, bo to ten dobry chlapcek a vies ako sa vravi - dievcata potrebuju zleho. Aspon trochu. V tom zacal chodit po piatkoch do rana von, isiel na tyzden bezo mna na dovolenku do Tatier - a ja som si uvedomila, ze AHA, kde je, co robi, chcem ho spat! Ked prisiel, najprv som ho vystiskala a uvedomila som si, ze mi chybal, fakt chybal - nase rozhovory, nase smiechy, nase doberanie. Jednoducho to slo dalej, on aj s piatkami postupne prestal, len raz za cas ide - a mne to staci na to, aby som sa onho bala :D Je dobry - ale ma svoje muchy a nedokonalosti a vieme sa hadat a VIEM, ze aj s takym dobrym clovek zazijem v zivote "vzruso" :D - myslim tym tie hadky, strachy onho a podobne. Chapes? No a co sa tyka toho, ako siel nas vztah - ja ti poviem, ja som si ani nejak neuvedomovala to, ze prestali byt v motyliky v bruchu. Ale v jednom ma MISU pravdu - to zalubenie, ak mu das sancu ist dalaj, sa zmeni na lasku a je to ozaj krasne. Len na to netlac, mam z teba totiz pocit, ze to AZ PRILIS chces a silis. To nie je dobre. Uzivaj si ju, vas, vylety, drobne radosti zivota a bud rad, ze slnko ti svieti nad hlavou a su prazdniny ;)

Ja sa nepremaham, jednoducho mam potrebu byt s nou aj denno-denne cely tyzden (vyrozpravat sa, zasmiat sa), ale na druhej strane vsetkeho vela skodi :) S tymi piatkami, boli sme asi 2x sami na diskoteke (bud ja alebo ona oddelene), ale nejako to nepodporujeme. My sme najradsej spolu zatancujeme a podobne :) Aj sme dost ziarlivy na seba (ja asi trochu viac), takze sa nejako nechceme ani provokovat. To, ze v kazdom vztahu su problemy je uplne normalne aj my sme sa velakrat pohadali, ale bez toho by to nebolo ono. A k tomu zalubeniu: ak by som mal jedno prianie na svete, tak chcem, aby som bol s nou do konca zivota. Nic si teraz neprajem viac. Ja som mozno este stale vo faze zalubenia, ale skor tipujem, ze nie. Mam trochu taky zmatok v hlave. Nechcem od nej odchadzat a snazim sa s nou byt najviac ako len mozem :) Mas ale pravdu, ze niekedy to chcem az prilis. A mozno keby sme skusili byt 2-3 dni bez seba, tak sme si vzacnejsi, ale pocas tych 6-7 mesiacov sme boli od seba maximalne tyzden, len preto, ze sme boli chori :)

Ja nechcem od nej odchadzat, ale ako keby som trochu panikaril a az vela riesil a rozmyslal nad nasim vztahom a prehliadam tam tu podstatu o co ide. Hladam problemy aj tam, kde nie su. To su moje chyby podla mojho nazoru, ale chcel by som sa im vyhnut. :)

Bez seba ani moc nechodime. Ja idem obcas s kamaratmi von, ona s kamaratkou na nakupy na kofolu a podobne. To je uplne normalne a ani vo sne by ma nenapadlo jej zakazovat s nou ist. A spolocne zaujmy. No ako hovorim vacsinou sme zili z nasej velkej lasky a stacila nam lavicka, kde sme vydrzali aj 3 hodiny sediet a rozpravat sa, bozkavat a podobne...teraz uz ale chodime aj na bicykel a chceme ist aj do ZOO a na cirkus tento vikend. Sme z Prievidze a Bojnice su kusok odtial to na pekny vylet :)
0

#14 Užívateľ je offline   Bebo82 Icon

• Člen
  • PIPPIP

Napísal 07 July 2011 - 13:31

Zobraziť článokapple309, on 07 July 2011 - 08:01, said:

+ dodam - Co ona rada robi vo volnom case? A ty? Chodi niekam aj bez teba?

+ ja by som dodal. Dostaval som strach z toho, ze ked pridem za nou alebo mi napise, ze ma lubi, tak uz sa mi nezvysuje tep, nezahreje ma po celom tele. Ale to neznamena, ze ju nelubim aj ja a ze za nou chodim nasilu. A to, ze to tak neprezivam mi dodava trochu strachu do hlavy... :/
0

#15 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen

Napísal 07 July 2011 - 18:33

A co by sa stalo, keby ti povedala, ze ta uz nelubi, ze nechce s tebou byt? To by ta zalial nejaky ten pocit, vsak? ;) A presne o to ide - ty by si chcel to cele zachranit, vsak? Nepodlahol by si len tak lahko jej slovam - ze okej, bez si, ze? :) A kvoli komu by si to chcel zachranit, kvoli sebe, ci kvoli nej? Vies, ci by ti slo skor o to, ze - och, budem sam, to nemozem dopustit - alebo : nemozem ju stratit, ved ju lubim! ...?
Mala som s priatelom dnes debatu - ku ktorej si ma v podstate podnietil :D - ze ci niekedy mal pocit, ze ma nelubi? Povedal mi, ze jeho city ochladli, ked sme min. leto mali medzi sebou vaznu roztzku a vyzeralo to na rozchod, lebo som bola trubka a asi mesiac to tahala aj s inym v domnienke, ze sak to sa nejako utrasie, a ze s priatelom sa rozidem a so sucasnym chvilkovym ostanem nadlho. OMYL. Bola to len letna laska, pobluznenie z tabora. Vtedy som navrhla priatelovi rozchod, no on nechcel, stale ma mal rad, no ked citil chlad odo mna, prejavoval sa scasti aj unho. Potom sme sli na tyzden na dovolenku k mori. Bolo uzasne, co ti poviem :) Utriaslo sa to, prisiel september a veselo fungujeme dalej a trufam si povedat, ze aj takyto negativny zazitok nas zblizil a co sa bude zdat mozne cudne, viac si doverujeme - jasny dokaz toho je aj to, ze tento rok idem na ten isty tabor a bude tam aj ta moja chvilkova minulorocna zalezitost. Moj priatel mal moznost so mnou ist, ale vyhlasil, ze uz je na to stary (hoci v podstate aj ja, ale bavi ma to tam :D ) a ze mi veri. Vazim si ho za to a uz len pre to viem, ze nic zle neurobim. A ked sme v pohode - vyhlasil ze nie, nema stavy, ze by ma nelubil. Proste to nejak neriesi, je so mnou rad... =tymto ti chcem povedat, ze sa v tom prilis pitves. Nechaj to tak ;) Ved jasny dokaz toho, ze ju lubis, je len to, ze prave to takto riesis. Ze sa v tom papres. Chces s nou byt. Bodka. Uzivaj si to a hlavne este raz, nesil to a neber to cele tak vazne a co ma prist, pride - no ty to dokazes ovplyvnit. Nech mi niekto nevravi - ja za to nemozem, ze som sa zalubil/a do inej/ho. Mozes to ovplyvnit. Nie sme predsa zvierata, ze by nam jeden clovek nestacil na cely zivot. Ale nik nevie, co nas caka, nas osud je uz tam niekde spisany - ale my ho mozme troska posunut inym smerom, ak nebudeme voci zivotu pasivny ;) A preto - utuzuj vas vztah, ale uzivaj si to. Nech mas na tvari usmev, ked sa ti smiat chce, nech places, nech sa hnevas, netaj svoje emocie, mozne len tie negativne krot, no potlacat ich nemusis ;) - a este rada na zaver : to, co sem pises, ries aj s priatelkou. Vies, mne priatel povedal - podla mna uz vo vztahu nemoze byt vsetko ok, ked ludia musia pisat na taketo fora. Nech si to riesia medzi sebou, ked sa lubia a chcu spolu byt azda aj do konca zivota, nie? :) Tohto hesla sa drzim aj ja s priatelom, ze problemy riesime my dvaja spolocne a mozno preto nam to klape tak, ako klape :)
1

#16 Užívateľ je offline   Bebo82 Icon

• Člen
  • PIPPIP

Napísal 07 July 2011 - 21:43

Zobraziť článokapple309, on 07 July 2011 - 18:33, said:

A co by sa stalo, keby ti povedala, ze ta uz nelubi, ze nechce s tebou byt? To by ta zalial nejaky ten pocit, vsak? A presne o to ide - ty by si chcel to cele zachranit, vsak? Nepodlahol by si len tak lahko jej slovam - ze okej, bez si, ze? A kvoli komu by si to chcel zachranit, kvoli sebe, ci kvoli nej? Vies, ci by ti slo skor o to, ze - och, budem sam, to nemozem dopustit - alebo : nemozem ju stratit, ved ju lubim! ...?
Mala som s priatelom dnes debatu - ku ktorej si ma v podstate podnietil :D - ze ci niekedy mal pocit, ze ma nelubi? Povedal mi, ze jeho city ochladli, ked sme min. leto mali medzi sebou vaznu roztzku a vyzeralo to na rozchod, lebo som bola trubka a asi mesiac to tahala aj s inym v domnienke, ze sak to sa nejako utrasie, a ze s priatelom sa rozidem a so sucasnym chvilkovym ostanem nadlho. OMYL. Bola to len letna laska, pobluznenie z tabora. Vtedy som navrhla priatelovi rozchod, no on nechcel, stale ma mal rad, no ked citil chlad odo mna, prejavoval sa scasti aj unho. Potom sme sli na tyzden na dovolenku k mori. Bolo uzasne, co ti poviem :) Utriaslo sa to, prisiel september a veselo fungujeme dalej a trufam si povedat, ze aj takyto negativny zazitok nas zblizil a co sa bude zdat mozne cudne, viac si doverujeme - jasny dokaz toho je aj to, ze tento rok idem na ten isty tabor a bude tam aj ta moja chvilkova minulorocna zalezitost. Moj priatel mal moznost so mnou ist, ale vyhlasil, ze uz je na to stary (hoci v podstate aj ja, ale bavi ma to tam :D ) a ze mi veri. Vazim si ho za to a uz len pre to viem, ze nic zle neurobim. A ked sme v pohode - vyhlasil ze nie, nema stavy, ze by ma nelubil. Proste to nejak neriesi, je so mnou rad... =tymto ti chcem povedat, ze sa v tom prilis pitves. Nechaj to tak ;) Ved jasny dokaz toho, ze ju lubis, je len to, ze prave to takto riesis. Ze sa v tom papres. Chces s nou byt. Bodka. Uzivaj si to a hlavne este raz, nesil to a neber to cele tak vazne a co ma prist, pride - no ty to dokazes ovplyvnit. Nech mi niekto nevravi - ja za to nemozem, ze som sa zalubil/a do inej/ho. Mozes to ovplyvnit. Nie sme predsa zvierata, ze by nam jeden clovek nestacil na cely zivot. Ale nik nevie, co nas caka, nas osud je uz tam niekde spisany - ale my ho mozme troska posunut inym smerom, ak nebudeme voci zivotu pasivny ;) A preto - utuzuj vas vztah, ale uzivaj si to. Nech mas na tvari usmev, ked sa ti smiat chce, nech places, nech sa hnevas, netaj svoje emocie, mozne len tie negativne krot, no potlacat ich nemusis - a este rada na zaver : to, co sem pises, ries aj s priatelkou. Vies, mne priatel povedal - podla mna uz vo vztahu nemoze byt vsetko ok, ked ludia musia pisat na taketo fora. Nech si to riesia medzi sebou, ked sa lubia a chcu spolu byt azda aj do konca zivota, nie? Tohto hesla sa drzim aj ja s priatelom, ze problemy riesime my dvaja spolocne a mozno preto nam to klape tak, ako klape

Asi pred 2 dnami som tak premyslal, ze boha, co by sa dialo, ze keby sa rozideme a ona si neskor najde niekoho ineho a bude s nim sedavat v skole napr. na lavicke alebo pri obede. A vtedy ma to dostalo. Ako hovoris zalial ma strach az pri srdci a smutok. A vtedy som pochopil, ze keby to spravim, dam si vlastny gol. Ale obcas si myslim, ze by som to zvladol, ale pochybujem aj ked v myslienkach sa to lahko predstavuje. Nechcem na to mysliet. Chcem byt s nou a zbavit sa zlych myslienok.

Dnes som bol s nou 5 a pol hodiny na bicykli. Za tu dobu mi nikto a ani nic nechybalo (pictac,telka,facebook,kamarati,rodicia...). Ale ku koncu som bol uz hrozne unaveny a chcel som ist uz aj domov, ale nehovoril som jej to. Predsa len sme boli predosle 3 dni spolu polku dna, dnes zase, a najblizsie 2 dni zase. Bol som uz unaveny, ale podla mna to, ze som si chcel ist oddychnut na chvilku od nej, neznamena, ze ju mam menej rad. :)

Este by som reagoval na 2 temy. S tou ziarlivostou. Raz asi pred 2 tyzdnami som spravil taku ziarlivostnu scenu od nervov. Potom som si uvedomil svoju chybu. A vysledok? Teraz nemam prakticky uz s nicim problem. Verim jej, ze ma nepodvedie, nech ide kamkolvek s kymkolvek. Na taky to stav ja nie som zvyknuty. (som dost ziarlivy+som jedinacik :D ). Cize to mi trochu pridavalo strach, ze som prestal ziarlit, ale ked ta premyslam to je skor ok ako zle. :)

A posledne. Asi som si trosku splietol zalubenost so vztahom (laskou). To, ze vztah nie je ako zalubenost este neznamena, ze to je horsie. Ja som len bol rad za ten sfanatizovany stav na zaciatku a mozno mi chvilku bude trvat, kym zacnem vnimat aj ten normalny. :) Lenze laska nie je o tom, ze sa mi zrychli tep alebo rozbusi srdce z nej. Ja to vnimam teraz nejako inak. Tesim sa, ze ju mam, lebo mi vyhovuje aj taka, aka je. (len obcas sa mi to zda aj menej ako ta zalubenost)

A ta komunikacia. Vieme o sebe vsetko, ale o tomto velmi nehovorime. Ona vie, ze nemam uz motyliky v brusku. Ani ona uz velmi, ale viem, ze tento problem viem vyriesit aj sam a chcem ju separovat od toho. Ved predsa mozno tu nie je ani ziadny problem, len to nejako zle chapem. :)
0

#17 Užívateľ je online   autor Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 355
  • Dátum registrácie: 12-December 10
  • Bydliskorohožník na zahorí

Napísal 07 July 2011 - 22:57

Dievčence ti to pekne napísala.
Bebo píšeš že už si zrelý na vážny vzťah ale stále niečo prehodnocuješ, porovnávaš a špekuluješ nad rôznymi maličkosťami.
Máš aj nejakého kamaráta s ktorým si o hocičom pokecáš?
Vieš Bebo rozdiel mladý vo vzťahu a starší vo vzťahu je aj ten že starší majú viac povinností a veľa iných vecí im zamestnáva mozog.To si poznal aj ty keď si mal problémy.
Teraz máte obaja taký bezstarostný život tak sa staraj aby bolo všetko OK.
0

#18 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen

Napísal 08 July 2011 - 08:18

Dobre, poviem ti, co sa stane, ked mne priatel povie, ze ma lubi - zaleje ma krasny pocit, ze och, tento uzasny clovek LUBI MNA. Usmejem sa, objimem ho a robime tie nase "somarinky" - chapes, nie? :D = doberame sa, tulime sa, suchame si o seba nosy a tak :D Len chcem tymto povedat - asi kazda dvojica ma urcite veci, ktore su len jej a robi ich rada, chapes? Si rad, ze ti priatelka vravi, ze ta lubi, nie? Aky pocit z toho mas?
Zda sa ti, ze by si mozno aj zvladol bez nej. Mna zabija len ta myslienka, byt bez neho. Nieco nepredstavitelne, bolave. Dufam, ze to nikdy nepride. Napr. vcera sme sa bavili o eutanazii - vies, co je to, nie? - a dala som priatelovi otazku, ci by ju prijal, keby mu bolo uz velmi zle. Povedal, ze nevie, ale ja by som ho nepustila, iba keby on o to velmi stal, ale chcelo by sa mi umriet spolu s nim. Obaja sme mali slzy v ociach. Alebo - boli sme vcera na vylete na cely den a neprislo nam to, ze sme spolu dlho. Este aj vecer sme si pisali sms a na FB s tym, ze mi chyba :D Vies, ale to cele je mozno tym, ze cez rok sme spolu pomenej, piatky-nedele. Pretoze sme kazdy v inom meste, on studuje inde ako tu u nas, a hoci idem v oktobri prec aj ja na vysku, je to stale inde, ako studuje on. Neviem, nechcem ta tym vystrasit :) Kazdy svoj vztah moze prezivat inak. Vies, moja mamina by povedala : nerieste kraviny, keby ste mali nejaku poriadnu robotu, tak neriesite taketo hluposti :D A k tej ziarlivosti - som ziarliva ja aj on, stale na seba ziarlime, aj ked vieme, ze si mozme doverovat. Ale mam blizsie ku chalanom ako on k babam, sme take povahy. Ale preto vie, ze ja ked aj kecam s nejakym chalanom ci si idem zatancovat na diskoteke s nejakym novopoznanym, tak vie, ze u mna o nic nejde, mam to bezne. A nic netreba riesit, aj ked on ziarlit bude stale :D A ja zase - keby siel s nejakou von, tak ma klepne, lebo on to vo zvyku vobec nema a keby siel, podla mna s nou uz chce riesit nieco viac :D Y tak - chodime spolu von my dvaja, alebo on s chalanmi a ja babami, alebo vsetci spolu :) Zalubenost sluzi na to, aby sme sa k dotycnemu "primkli", dokazali byt s nim ako s nasim buducim partnerom. Mozu za to urcite hormony, ktorych ked ucinok sa strati, tak uz je len na nas, ci s danou osobou ostaneme, aleno nie. Vies? :)
0

#19 Užívateľ je offline   apple309 Icon

• Skúsený člen

Napísal 08 July 2011 - 08:23

A to, ze chces byt obcas aj bez nej, je normalne. Vazne ;) Nemozno byt stale len spolu, to si potom zacnete liezt na nervy. Ako to cele preziva ona? A preco teda nie ste namiesto 5.5hodiny spolu len dve-tri hodky? Mate sa stale o com bavit?
Vies, mna sa napr. spytala mamina, ze o com stale viem s priatelom kecat, reku vzdy sa cosi najde :) Ale aj ticho vie byt krasne. Napr. ked som zaspala na spiatocnej ceste autom z vyletu :D Ale nie - ticho niekedy povie viac, a to nie je len fraza, vazne je to tak. Pokial si s nou a viete byt aj ticho a to ticho nepocitujete ako trapne - vtedy vies, ze ste ok. Toto je vyrok jednej osobnosti, aj ked uz neviem jej meno :P Ved ked si s kamosmi, aj s tymi si obcas ticho a je to v poriadku, vsak? :)
0

#20 Užívateľ je offline   Bebo82 Icon

• Člen
  • PIPPIP

Napísal 08 July 2011 - 08:38

Zobraziť článokapple309, on 08 July 2011 - 08:23, said:

A to, ze chces byt obcas aj bez nej, je normalne. Vazne ;) Nemozno byt stale len spolu, to si potom zacnete liezt na nervy. Ako to cele preziva ona? A preco teda nie ste namiesto 5.5hodiny spolu len dve-tri hodky? Mate sa stale o com bavit?
Vies, mna sa napr. spytala mamina, ze o com stale viem s priatelom kecat, reku vzdy sa cosi najde :) Ale aj ticho vie byt krasne. Napr. ked som zaspala na spiatocnej ceste autom z vyletu :D Ale nie - ticho niekedy povie viac, a to nie je len fraza, vazne je to tak. Pokial si s nou a viete byt aj ticho a to ticho nepocitujete ako trapne - vtedy vies, ze ste ok. Toto je vyrok jednej osobnosti, aj ked uz neviem jej meno :P Ved ked si s kamosmi, aj s tymi si obcas ticho a je to v poriadku, vsak? :)

Ticho nie je nic zle. :) Neviem, lebo som nemal potrebu ist este domov.

A ktomu perdoslemu clanku. Ja s nou byvam tak podenlok-sobota, myslim cez skolu cize polroka vacsinu pondelok-sobota. Je to celkom vela. Ale nechcem o nu prist. Obcas sa aj rozplacem, ze mam take to problemy v hlave. Je mi to luto hlavne kvoli nej, ja by som chcel, aby uz bolo vsetko dobre a vsetko po starom. Zvykol som si na to, ale mozno by to bol krok spat...Som smutny z toho obcas nechcem zranit ani seba, ani ju...

+nedas mi tvoj FB, tam su tie konverzacie rychlejsie...po nej si ta zase mozem vymazat
0

• (3 Strany)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

1 užívatelia si čítajú tento článok
0 užívateľov, 1 návštevníkov, 0 anonymných užívateľov