Už príliš neviem "kam z konopí", tak píšem sem, možno mi pomôžete. Mám 4- ročný vzťah s priateľom, je o dosť starší (začali sme spolu chodiť, keď ja som mala 19 a on 36), na začiatku som do neho bola zbláznená, strašne mi imponoval tak fyzicky, ako po duševnej stránke. On je taký umelecký typ-básnik, veľmi inteligentný, vtipný a má dobré srdce. Na druhej strane je strašne pasívny a vôbec to nevie s peniazmi. Po čase som sa dozvedela, že má z minulosti dlhy (opäť dôsledok jeho romantickej až naivnej povahy) v ráde niekoľko desiatok tisíc. Vtedy som bola ešte pobláznená, povedala som si, že to predsa prežijeme. Lenže problém je v tom, že on to ešte stále nezačal riešiť, za ten čas, kým sme spolu, vystriedal dve práce, obidve nie príliš dobre platené (vzhľadom na svoju povahu nedokončil strednú), aj teraz všetky peňažné veci ležia viac menej na mňe - keby som neriešila, že treba zaplatiť za elektrinu, tak sa nezaplatí. Ja som si dlho hovorila, že to bude v pohode, keď začnem pracovať - študujem vysokú školu - ja sama som pomerne cieľavedomá, pracujem už popri škole a verím, že si nájdem dobre platené miesto, a nevadilo by mi, keby som takpovediac rodinu z hlavnej časti živila sama (u nás sú tieto veci prevrátené, on je taká kľudná a tolerantná povaha a už sme sa dohadovali, že keby bolo dieťa, asi s ním ostane v prvých rokoch on). Lenže už mi to začína prerastať cez hlavu. Závidím kamarátkam, že majú v svojich chlapoch finančnú oporu (nemyslím žiadne zlatokopky, ale normálne páry), aj také blbosti, že si raz za rok môžu výjsť spolu na dovolenku (my sme ani raz nedokázali našetriť), že to, že rok nefunguje doma plyn nemusia riešiť len ony... Druhá vec je, že mi jeho pasivita vadí aj v intímnom živote, niežeby vôbec nemal záujem, ale na môj vkus je to vždy strašný stereotyp, jemu stačí 1-2x za týždeň vždy tým istým spôsobom, nehľadá nič nové...Tým pádom ma to už prestalo baviť, s výnimkou pár príležitostí si skoro vždy predstavujem niečo iné, aby som sa "dala do pohody", alebo si pomôžem sama. V poslednom pol roku som ho začala už občas aj odmietať (čím bol prekvapený, lebo od začiatku som mala vyšší apetít ako on). Ale na sex má veľký vplyv to ostatné, čiste kvôli sexu by som sa zrejme rozchádzať nechcela).
Na druhej strane, popri všetkých týchto veciach si s ním strašne rozumiem a viem, že je to dobrý človek - akurát je proste strašne pasívny. Máme veľmi podobné záujmy a rozumieme si tak, ako som si nikdy nerozumela ani s najlepšou kamarátkou. Keď mám problémy, tak ma podporí - síce nie nejakou konštruktívnou formou, ale stojí pri mne. Viem aj to, že by ma na 99 percent s nikým nepodviedol, myslím, že keby som ho ja neopustila, on zostane so mnou. Stále ho ľúbim (a viem, že aj on mňa) a neviem si predstaviť život bez neho, už spolu bývame 4 roky a dospeli sme do tej fázy, že sa pomaly dopĺňame pri rozprávaní. Okrem toho sa bojím, či by som našla vhodného partnera, ak ho opustím - ja som taký zvláštny typ ženy, povedala by som, že s pomerne mužskými vlastnosťami (rovnako ako on má niektoré, ktoré sa typicky pripisujú ženám) - ak by som to mala zhrnúť, tak on doma perie a ja montujem notebooky
Potom si ale uvedomujem, že pomaly už aj ja by som chcela nejaké zabezpečenie, domov, deti, nie rozmýšľať nad tým, či po pôrode budem musieť hneď ísť pracovať, aby bolo na zloženky. Pred dvoma mesiacmi stratil poslednú prácu a hoci mi sľúbil, že si ju bude hľadať, cez deň ho vidím väčšinu času sledovať seriály, keď mu niečo poviem, tak si ju hľadá, ale väčšinu zamietne, lebo "tam by ho nevzali"...No proste, neviem, čo mám robiť. Rozum mi hovorí, aby som ho opustila, ale srdce mi hovorí, že tak prídem o človeka, s ktorým sa vieme dohodnúť aj bez slov.
Prosím, poraďte mi, čo by ste robili v mojom prípade...

Prihlásiť sa
Zaregistrovať sa
Pomoc

Citovať