Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk: pochybnosti - Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk

Jump to content

Strana 1 z 1
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

pochybnosti Ohodnotiť článok: -----

#1 Užívateľ je offline   ceresnica Icon

• Som tu nový
  • PIP
  • Skupina: Registrovaní členovia
  • Článkov: 3
  • Dátum registrácie: 10-August 11

Napísal 10 August 2011 - 20:49

Som žena už dávno po 30ke, žijem po rozvode sama, mám ale priateľa, s ktorým máme tzv.vzťah na diaľku. Trvá 3 roky a posledný rok riešime otázku, ako byť pri sebe bližšie. Hlavne on to riešil sústavne. Nečakane sa mi naskytla možnosť na prácu v jeho mieste bydliska, bol nadšený a dúfal, že to vyjde. V momente ale, ako sa to podarilo, začali sa starosti v jeho rodine-resp.s jeho sestrou, s ktorou býva v spoločnom byte po rodičoch. Vyjadrila sa, že chápe, že chceme byť časom spolu, ale ona potrebuje súkromie. Ja som ochotná rešpektovať to a vymyslela som, že si nájdem prenájom nejakého bytu-s tým zo začiatku nesúhlasil, časom však nenamieta ani slovom a ako kedysi plánoval spoločné bývanie, teraz o ňom nepovie ani slovo. O chvíľu sa sťahujem a nejako stále dúfam, že minimálne povie sestre, že budem bývať v ich meste (ona netuší, že je to už realita-vedela len, že sme mali také plány) a čakám na jej reakciu..takto sa jej ale nedočkám, pretože sa mi zdá, že on nemá záujem to riešiť. Nie, aby som tam bývala, určite by som sa tam necítila úplne dobre (hoci vychádzame v pohode, chodím tam často a rozumiem si s ňou), len by som chcela vedieť, ako sa k tomu postaví, keď už je to reálny fakt. Obávam sa, či vôbec odísť do jeho mesta...skrátka mám v hlave zmätok...
0

#2 Užívateľ je offline   autor Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 355
  • Dátum registrácie: 12-December 10
  • Bydliskorohožník na zahorí

Napísal 12 August 2011 - 19:58

Čerešnička tvoj priateľ už nejaké roky býva zo sestrou.Každý platí polovicu účtov, stravu, majú rozdelené domáce práce, veď oni sú ako manželia, len spolu nespia.Chcelo by to nejaké info. o sestre.Napísala si to tak že sú obaja stále slobodný a doma, žiadne odchody a návraty.
Čerešnička ty povedz jeho sestre že máš v ich meste prácu na dlhšie a s priateľom si nájdete podnájom.Uvidíš že sa obom rozviaže jazyk a budeš mať v tom jasno.
Neviem aký veľký byt majú a koľko to mesačne obnáša éček.Keď to bude sestra všetko sama platiť asi jej štandart klesne, no neviem aký má príjem.
Možno nakoniec bude chcieť aby sa nasťahovala k ním aj keď momentálne nesúhlasí.
Priateľ si to asi tiež nevie predstaviť že odíde od sestry,keď sa nevyjadruje.
0

#3 Užívateľ je offline   ceresnica Icon

• Som tu nový
  • PIP

Napísal 13 August 2011 - 18:50

...faktom je,že v jednej domácnosti žijú niečo málo cez dva roky,predtým tam bývala aj ich mama, sestrin bývalý a jej už dospelá dcéra.Vzhľadom na to, že sestra je momentálne sama,bez partnera a dcéra žije v zahraničí,mama má svoj byt,tak ostali vo väčšom byte sami dvaja,hoci si každý žije svoj život (podieľajú sa na spoločnom financovaní poplatkov za bývanie,ostatné platby si riešia samostatne-aj ked je pravdou,že keďže je ona teraz bez zamestnania,tak je väčšina na mojom partnerovi).Nečudujem sa jej,že túži po súkromí po rokoch,ktoré boli v tom byte na kope viacerí.Ale hovoriť jej,že mám prácu u nich mi príde také vtieravé-takže sa preto tomu vyhýbam,tvárim sa,že je všetko po starom a neriešim nič,pretože myslím,žeby to malo byť na ňom..Z jeho strany bol jeden nápad,aby sme našli menší bytík a financovali jej ho a my dvaja a perspektívne pes,po ktorom túžime,aby sme boli vo veľkom byte-lenže to som ja odmietla.Nevidím dôvod na to,aby sme jej platili za bývanie,pretože mne ona nevadí a vyhadzovať ju nechcem.Ten byt jej patrí rovnako ako jemu.
0

#4 Užívateľ je offline   autor Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 355
  • Dátum registrácie: 12-December 10
  • Bydliskorohožník na zahorí

Napísal 15 August 2011 - 22:28

Čerešnička ty sa nechceš vtierať a tvoj priateľ nemá záujem niečo riešiť.
A čakať že sa to nejak samé spraví to sa nedočkáš.Teba to štve takže ty musíš urobiť nejaký krok.
Nápad tvojho priateľa to s tebou súhlasím že si to odmietla.
Spomínaš ich mamu a kto je vôbec vlastníkom bytu v ktorom žijú?
0

#5 Užívateľ je offline   ceresnica Icon

• Som tu nový
  • PIP

Napísal 19 August 2011 - 14:34

Vlastníčka je mama-správna dedukcia. :)
Krivdila by som priateľovi,keby som tvrdila,že nemá záujem to riešiť..skôr berie ohľad na sestru, ktorá nemá zrovna ideálne obdobie-a nepripúšťa inú možnosť,ako že o pár týždňov či mesiacov budeme skrátka na kope a hotové. Ibaže mne sa nechce sťahovať hore-dolu a hlavne,mne by sa oveľa viac páčilo,keby bol v tomto smere ráznejší..
Možno to len zbytočne prežívam a pitvám..
0

Strana 1 z 1
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

1 užívatelia si čítajú tento článok
0 užívateľov, 1 návštevníkov, 0 anonymných užívateľov