Strana 1 z 1
Ako ho získať späť?
Napísal 05 September 2011 - 22:18
Ahojte priatelia.Bola by som veľmi rada keby ste mi pomohli s mojim problémom, alebo aspoň usmernili ma akou cestou ísť.Všetko sa to začalo asi pred 6 rokmi.Mala som priateľa, s ktorým sme sa veľmi ľúbili.Boli sme spolu 5 rokov.Samozrejme nebol to krásny rozprávkový vzťah bez hádok.Boli a boli často, ale väčšinou len pre nejakú somarinu. Po piatich rokoch som si povedala stop a stačilo, že ma to už nebaví, že sa už dosť často hádame (pritom teraz som pochopila, že to vôbec nebolo často a len som potrebovala zámienku skúsiť niečo iné). Tak sme sa rozišli. Život pre mňa išiel ďalej, už som ho neriešila, aj keď som vedela že ma stále strašne ľúbi. Prosil ma tisíckrát aby som mu dala ešte šancu, že sa zmení a že všetko napravíme, ale bola som chladná ako skala. prešiel rok a ešte stále som vedela že ma chce späť, dával mi to aj dosť najavo, ale nemala som záujem. Našla som si iného priateľa.ten môj bývalý bol stále sám, až prednedávnom si našiel priateľku. povedal mi, že ju veľmi ľúbi a že nebyť jej tak sa z nášho rozchodu nedostane. Že mu otvorila oči. Ale pravda je taká, že otvorila oči mne. Postupom času som zistila, že s ním som mala všetko na svete čo som potrebovala. Bola som skutočne šťastná. Človek si uvedomí čo má až keď o to príde. Veľmi ma všetko mrzí. Chcela by som vrátiť čas, ale neide to. Ten môj súčasný priateľ mi len ukázal, že s kým som skutočne bola šťastná. S bývalým priateľom sa stretávame často. Už som mu povedala všetko z mojej strany, ako ma to strašne mrzí a žeby som dala čokoľvek ak by bola cesta späť. Aj on sa so mnou stretáva a tá jeho priateľka o tom nevie, takže aspoň to ma drží v tom pocite, že v ňom aspoň nejaká malá iskrička pre mňa horí.Keď mu hovorím ako mi chýba a nech mi dá šancu, odpovedá mi tým, že on Keď ma prosil ja som mu nedala. Viem to. Ľutujem to. Bojím sa, že ten môj rozchod bola tá jedna z chýb, ktoré si budem pamätať do konca života. Veľmi mi chýba. Povedzte, keď ma ešte rok po rozchode neskutočne miloval, že som bola jeho život, mohlo to až tak radikálne zmeniť pár mesiacov s dievčaťom s ktorým je teraz? Strašne chcem aby objavil znovu ten cit ku mne. Verím, že láska len tak nezmizne, vždy bude v srdci len raz sa prejavuje silnejšie a raz slabšie alebo sa ukryje.poraďte mi prosím čo mám robiť. Neustále mu opakujem, že všetko som už pochopila a chcem ho opäť robiť šťastnou a že to dokážem a už ho v živote nesklamem. Robím dobre že mu to opakujem? Čítala som, že zaberá ignorácia. Ale keď ja to nedokážem. Ako môžem ignorovať niekoho koho ľúbim
Napísal 06 September 2011 - 11:22
Mala by si ho nechat tak.. ano je to tvoja chyba, podobny pripad som mal aj ja skoro az rovnaky len to nebolo po 5 rokoch ale po roku aj cosi..tiez sme sa rozisli a ja kym som doma zuril a reval ona uz bola v naruci druheho, ked sme sa stretli a chcel som aby ostala somnou ma odmietla a teraz chce byt somnou...k tvojej teme mala by si sa obzerat za buducnostou a nie za minulostou a mozno aj keby ste boli spolu nebolo by to uz take ...to nikdy nevies... proste nechaj byvaleho nech si zije svoj zivot a ty si zi svoj,, tym ze sa stretavate sa len trapis-te..mali by ste urobit bodku a poucit sa s chyb.. to je asi odomna vsetko
Napísal 06 September 2011 - 22:58
Nechaj to tak. Jemu teraz len mastis ego, tym ze mas o neho zaujem. Bola si chladna ako skala. Pekne. Urcite sa dlho trapil, az pokym si nasiel to spravne dievca a ty mu to chces teraz znicit?
"mohlo to až tak radikálne zmeniť pár mesiacov s dievčaťom s ktorým je teraz?"
Odpoved je ANO. Bohuzial.
Nechcem byt vsak taky pesimisticky. Moja rada? Skus cakat na neho rok ako on cakal na teba, pokial sa s nou povedzme naahodou nerozide. Dokazes to?
Nechcem byt vsak taky pesimisticky. Moja rada? Skus cakat na neho rok ako on cakal na teba, pokial sa s nou povedzme naahodou nerozide. Dokazes to?
"Ponúkať priateľstvo tomu, kto chce lásku, je ako dávať chlieb tomu, čo umiera smädom."
Napísal 07 September 2011 - 07:36
Ahoj, asi ťa nepoteším, ale úplne súhlasím s predchádzajúcimi názormi, mala by si to nechať teraz tak a neriešiť to. Rozišli ste sa, asi ste teda nato mali vážny dôvod, a každý má teraz vlastný život, s iným partnerom. Zabudnúť sa nedá, strávili ste spolu dlhý čas. Ale treba sa zamyslieť aj nad vlastným konaním. Prečo si si uvedomila, že chceš byť s ním až potom, čo sa on o teba prestal zaujímať a povedal ti, že sa zamiloval do inej ženy? Nie je tvoja terajšia túžba po ňom len niečo, ako prejav žiarlivosti, alebo strachu z toho, že už nie si stredobodom jeho života ty? Nemôžeš mu vyčítať, že je s inou, bojoval o teba, no ty si o to nestála, tak mu dopraj to šťastie. A ani nemôžeš urobiť viac. Dala si mu jasne najavo, čo k nemu cítiš a teraz je načase, aby si sa stiahla a počkala, ako sa situácia vyvinie. Možno to bol len taký malý románik, rozídu sa a vy sa k sebe vrátite a vezmete si ponaučenie. A možno ste si nie súdení a ty zachvíľu stretneš niekoho, s kým budeš naozaj šťastná.
Aj keď viem, že bol roky súčasťou tvojho života, neviem, či je správne zostávať po rozchode priateľmi, aspoň nie hneď. Nejakú dobu ho nekontaktuj, vyhýbaj sa všetkým informáciám o jeho súčasnom živote a snaž sa postaviť si vlastný život, v ktorom už nebude figurovať on. Možno po takomto radikálnejšom odlúčení si obaja uvedomíte, že bez seba nemôžete fungovať, že si navzájom chýbate príliš veľa. Alebo naopak, že dokážete žiť vlastný plnohodnotný život aj každý zvlášť.
A čo sa týka tvojho terajšieho vzťahu, z tvojho článku cítiť, že asi nie je celkom šťastná. Treba si zase položiť otázku a úprimne si odpovedať?- Prečo ma môj terajší vzťah neuspokojuje? Nie je to len o tom, že ty stále myslíš na bývalého a príliš porovnávaš? Skús zmeniť pohľad na vec, hľadaj na súčasnom partnerovi tie veci, ktoré sú sympatické, v ktorých je lepší, ako tvoj bývalý, alebo skús sa na neho pozerať bez toho, aby sa ti hneď v hlave jeho obraz nekonfrontoval s ex. Ak však ti terajší vzťah nedáva to, čo potrebuješ, radšej to ukonči hneď na začiatku a buď chvíľu sama, aby si si zrovnala ten chaos v hlave a srdci. Najprv si upresni to, čo chceš, usporiadaj si vlastný život, svoje pocity a uvidíš, že potom príde aj pravá láska..
tak držím palce...
Aj keď viem, že bol roky súčasťou tvojho života, neviem, či je správne zostávať po rozchode priateľmi, aspoň nie hneď. Nejakú dobu ho nekontaktuj, vyhýbaj sa všetkým informáciám o jeho súčasnom živote a snaž sa postaviť si vlastný život, v ktorom už nebude figurovať on. Možno po takomto radikálnejšom odlúčení si obaja uvedomíte, že bez seba nemôžete fungovať, že si navzájom chýbate príliš veľa. Alebo naopak, že dokážete žiť vlastný plnohodnotný život aj každý zvlášť.
A čo sa týka tvojho terajšieho vzťahu, z tvojho článku cítiť, že asi nie je celkom šťastná. Treba si zase položiť otázku a úprimne si odpovedať?- Prečo ma môj terajší vzťah neuspokojuje? Nie je to len o tom, že ty stále myslíš na bývalého a príliš porovnávaš? Skús zmeniť pohľad na vec, hľadaj na súčasnom partnerovi tie veci, ktoré sú sympatické, v ktorých je lepší, ako tvoj bývalý, alebo skús sa na neho pozerať bez toho, aby sa ti hneď v hlave jeho obraz nekonfrontoval s ex. Ak však ti terajší vzťah nedáva to, čo potrebuješ, radšej to ukonči hneď na začiatku a buď chvíľu sama, aby si si zrovnala ten chaos v hlave a srdci. Najprv si upresni to, čo chceš, usporiadaj si vlastný život, svoje pocity a uvidíš, že potom príde aj pravá láska..
Napísal 09 September 2011 - 12:43
Belphegor, on 06 September 2011 - 11:22, said:
Mala by si ho nechat tak.. ano je to tvoja chyba, podobny pripad som mal aj ja skoro az rovnaky len to nebolo po 5 rokoch ale po roku aj cosi..tiez sme sa rozisli a ja kym som doma zuril a reval ona uz bola v naruci druheho, ked sme sa stretli a chcel som aby ostala somnou ma odmietla a teraz chce byt somnou...k tvojej teme mala by si sa obzerat za buducnostou a nie za minulostou a mozno aj keby ste boli spolu nebolo by to uz take ...to nikdy nevies... proste nechaj byvaleho nech si zije svoj zivot a ty si zi svoj,, tym ze sa stretavate sa len trapis-te..mali by ste urobit bodku a poucit sa s chyb.. to je asi odomna vsetko 
Dakujem pekne za reakciu.Mas uplnu pravdu v tom ze je potrebne pozerat sa dopredu a nie za tym co bolo.Ked som sem pridavala tuto temu mala som trosku tazsie obdobie, ale musim poklopkat vela som pochopila za ten tyzden. Zivot ide dalej. Vsetci co ste tu pisali mate pravdu,ze to mam nechat tak.Len som to asi potrebovala pocut od inych ludi, lebo doteraz som sa s tym nikomu nezdoverila.
Napísal 09 September 2011 - 12:48
Terrorrunner, on 06 September 2011 - 22:58, said:
Nechaj to tak. Jemu teraz len mastis ego, tym ze mas o neho zaujem. Bola si chladna ako skala. Pekne. Urcite sa dlho trapil, az pokym si nasiel to spravne dievca a ty mu to chces teraz znicit?
Nie nechcem mu to znicit a chcem aby aby bol stastny. S nou ci bez nej. Bola to moja chyba a s tym budem musiet zit.Dakujem za odpoved, posilnili ste ma a uz teraz viem ze zivot ide dalej
Napísal 09 September 2011 - 13:07
Kattie, on 07 September 2011 - 07:36, said:
Ahoj, asi ťa nepoteším, ale úplne súhlasím s predchádzajúcimi názormi, mala by si to nechať teraz tak a neriešiť to. Rozišli ste sa, asi ste teda nato mali vážny dôvod, a každý má teraz vlastný život, s iným partnerom. Zabudnúť sa nedá, strávili ste spolu dlhý čas. Ale treba sa zamyslieť aj nad vlastným konaním. Prečo si si uvedomila, že chceš byť s ním až potom, čo sa on o teba prestal zaujímať a povedal ti, že sa zamiloval do inej ženy? Nie je tvoja terajšia túžba po ňom len niečo, ako prejav žiarlivosti, alebo strachu z toho, že už nie si stredobodom jeho života ty? Nemôžeš mu vyčítať, že je s inou, bojoval o teba, no ty si o to nestála, tak mu dopraj to šťastie. A ani nemôžeš urobiť viac. Dala si mu jasne najavo, čo k nemu cítiš a teraz je načase, aby si sa stiahla a počkala, ako sa situácia vyvinie. Možno to bol len taký malý románik, rozídu sa a vy sa k sebe vrátite a vezmete si ponaučenie. A možno ste si nie súdení a ty zachvíľu stretneš niekoho, s kým budeš naozaj šťastná.
tak držím palce...
Ahoj Kattie. Uz som to nechala tak a uz ani neriesim.Nieco sa vo mne v priebehu tyzdna zlomilo, nechcem uz nic rozbijat a mojim mottom pre najblizsie dni bude Vsetko je tak ako ma byt. Ako si napisala nemozem mu nic vycitat a uz ani nebudem. Jeho priatelku osobne poznam a je to zlate dievca.Velmi som sa trapila ked som pisala tento clanok, neviem presne co ale nieco sa stalo a povedala som si STOP. Nemozes ziadat od neho nieco, co si mu sama nedala ked ta o to ziadal on.What goes around comes back around.....vsetko sa nam vrati ako bumerang a plne si uvedomujem, ze aj mne sa to vratilo. Treba zdvihnut hlavu a ist dalej. On sam vie, ze ho mam velmi rada a ci niekedy nieco este bude alebo nie, uz je na nom.Jedna vec mi neide do hlavy. V jednom momente ho chcem spat, a prejde par dni a pochopim, ze to neide a drzim mu palce s jeho priatelkou.A myslim to uprimne. Co si myslis o tejto reakcii?Asi som si vstupila do svedomia...
Co sa tyka terajsieho vztahu, ano hladala som v nom chyby aj ked tam ziadne neboli a vela porovnavala. Tomu uz je koniec. Dufam ze sa polepsim a uz nebudem robit chyby, ktore by som potom v zivote lutovala. A dakujem krasne za tvoju odpoved. Je tam presne vsetko to co som sama citila a vedela ze to tak je a musi byt, ale potrebovala som to pocut od niekoho ineho.
Napísal 10 September 2011 - 17:57
Justadream, on 09 September 2011 - 13:07, said:
Ahoj Kattie. Uz som to nechala tak a uz ani neriesim.Nieco sa vo mne v priebehu tyzdna zlomilo, nechcem uz nic rozbijat a mojim mottom pre najblizsie dni bude Vsetko je tak ako ma byt. Ako si napisala nemozem mu nic vycitat a uz ani nebudem. Jeho priatelku osobne poznam a je to zlate dievca.Velmi som sa trapila ked som pisala tento clanok, neviem presne co ale nieco sa stalo a povedala som si STOP. Nemozes ziadat od neho nieco, co si mu sama nedala ked ta o to ziadal on.What goes around comes back around.....vsetko sa nam vrati ako bumerang a plne si uvedomujem, ze aj mne sa to vratilo. Treba zdvihnut hlavu a ist dalej. On sam vie, ze ho mam velmi rada a ci niekedy nieco este bude alebo nie, uz je na nom.Jedna vec mi neide do hlavy. V jednom momente ho chcem spat, a prejde par dni a pochopim, ze to neide a drzim mu palce s jeho priatelkou.A myslim to uprimne. Co si myslis o tejto reakcii?Asi som si vstupila do svedomia...
Co sa tyka terajsieho vztahu, ano hladala som v nom chyby aj ked tam ziadne neboli a vela porovnavala. Tomu uz je koniec. Dufam ze sa polepsim a uz nebudem robit chyby, ktore by som potom v zivote lutovala. A dakujem krasne za tvoju odpoved. Je tam presne vsetko to co som sama citila a vedela ze to tak je a musi byt, ale potrebovala som to pocut od niekoho ineho.
Tvoje reakcie sú normálne, dovolím si povedať, že väčšinu žien po rozchode ešte zamrzí, s kým partner chodí, čo robí, atď. Je to v poriadku, ale potom si uvedomíme, že už nie je náš, máme svoj život, v ktorom sa cítime rovnako dobre. Na toto platí len staré otrepané klišé: čas všetko vylieči a s časom postupne na všetko zabudneme. Z vlastnej skúsenosti viem, že niekedy príde ťažšie obdobie, a nám ženám sa zase vynoria spomienky na rozchod a veci s ním súvisiace. Ale treba sa snažiť nadto povzniesť a uvedomiť si, že život, čo žijeme práve teraz je skvelý a že smútočnými myšlienkami na bývalého sa vôbec zaťažovať nemusíme- aj bez toho máme dosť svojich starostí, no nie?..
Je veľmi fajn, že si si toto všetko uvedomovala už dávno predtým aj sama, len si potrebovala počuť, že tvoje myšlienky sú správne, a že takouto cestou sa máš v živote uberať. Niekedy človek potrebuje počuť nahlas to, čo v kútiku duše tuší. Takže, pochmúrne dni hodiť za hlavu a usmievať sa, začínaš odznova budovať svoje šťastie..
Napísal 10 September 2011 - 23:55
Justadream je dobré že už si sa zo všetkým vyrovnala a problém nieje problém.
Nedá mi to aby som nenapísal čo mňa napadlo pri čítaní tvojho problému.
Pokiaľ bol tvoj ex priateľ sám tak si ho ignorovala,bol ti ukradnutý.Ale stále bol to človek ku ktorému si sa mohla vždy vrátiť.Bol tu niekto, kto na teba stále myslí a čaká.
Keď si našiel priateľku nastal pre teba problém, o niečo si prišla,už sa nemôžeš vrátiť tam kde si bola doma. Tie zadné dvierka ktoré si mala stále otvorené sa zatvorili.
Nedá mi to aby som nenapísal čo mňa napadlo pri čítaní tvojho problému.
Pokiaľ bol tvoj ex priateľ sám tak si ho ignorovala,bol ti ukradnutý.Ale stále bol to človek ku ktorému si sa mohla vždy vrátiť.Bol tu niekto, kto na teba stále myslí a čaká.
Keď si našiel priateľku nastal pre teba problém, o niečo si prišla,už sa nemôžeš vrátiť tam kde si bola doma. Tie zadné dvierka ktoré si mala stále otvorené sa zatvorili.
Strana 1 z 1

Prihlásiť sa
Zaregistrovať sa
Pomoc

Citovať