S partnerom sme spolu 3 roky, v spoločnej domácnosti zatiaľ nebývame, plán bol, že spolu začneme bývať budúci rok. Väčšinou sme sa len doberali a veľa žartovali, ale vážnejšiu hádku sme za celý ten čas nezažili. Až do tohto týždňa, kedy mi partner vytkol, že som ho okríkla (v napätí a strese pri večeri,nebolo to zlostné-skôr by som povedala,že tón bol ironický-to na vysvetlenie,nie na svoju obhajobu), že uprednostňujem prácu pred ním (máme vo zvyku byť v kontakte aj počas práce,ak to čas dovolí a ja som mala skutočne vyťažený deň). Vysvetlenia nebral na vedomie, prišli mu nelogické a kedykoľvek sme sa k sporu vrátili, tak sme spoločnú reč nevedeli nájsť. V rámci "riešenia" som sa akoby posťažovala, že aj keď urobím niekoľko dobrých vecí, tak jedna zbrklá chyba skrátka trčí, napriek tomu, že som sa ospravedlnila, lebo uznávam, že sa ho moje okríknutie dotknúť mohlo. Jeho reakcia bola prudká a vzhľadom k tomu, že si moju výčitku preložil do svojej reči, vyplynulo mu z toho, že sa sťažujem na to, že ho často obdarúvam a financujem niektoré naše akcie (som na tom s financiami o kúsok lepšie,ale vždy som tvrdila a on môj postoj vie,že to,čo sa dá kúpiť za peniaze ja nepovažujem za prejav lásky,ale ide len o praktické záležitosti,že peniaze sú na to,aby sa míňali a robili nám službu). Okamžite začal riešiť, že mi vráti všetky peniaze, ktoré som do nášho vzťahu dala a nedal sa zastaviť v monológu. Snažila som sa mu vysvetliť, že za dobré veci považujem maličkosti typu-masáž,hladkanie,poslanie milého obrázku a pod. (znie to možno infantilne,ale máme obaja radi takéto maličkosti). Záver je ten, že mi síce povedal,že rozchádzať sa nechce,ale je sklamaný a smutný a má zlý pocit. A ja neviem, čo robiť. Ako z tohto napätia von.
Strana 1 z 1
hádka
Strana 1 z 1

Prihlásiť sa
Zaregistrovať sa
Pomoc

Citovať