Zdravím ľudkovia,
Nie veľmi príjemná situácia ma priviedla až sem, ale že som optimista, verím, že vaše odozvy mi pomôžu a vnesú trochu svetla...
Pred piatimi týždňami som dostala novú prácu. Veľmi mi na nej záleží, baví ma a chcem si ju udržať. Komplikujú to však dvaja kolegovia a vzhľadom na to, že ide o malú spoločnosť (cca 20 ľudí), zasahujú mi do každodeného života či chcem či nechcem.
Prvý z nich - volajme ho Hugo - je je extrémny extrovert s veľmi svojským a ostrým zmyslom pre humor. Od začiatku ma privádzal do rozpakov svojimi poznámkami a pokusmi o flirt. Nie že by bol nesympatický, práve naopak - je fajn, zábavný a jeho pokusy získať si ma sú jemné a nevtieravé, no na druhej strane vie čo chce a ide si za tým. Odzbrojujúci - to je správne slovo! No nie až tak, aby som bola ochotná porušiť zásadu "žiadne vzťahy na pracovisku".
Druhý z nich, Michal, je presný opak. Hamblivý, tichý, milý no nie veľmi spoločenský. A má priateľku. Hneď mi padol do oka ale bola som odhodlaná udržať si odstup. Lenže potom sme sa začali stretávať počas fajčiarskych prestávok na mieste kde nikto iný fajčiť nechodí. Najskôr náhodne, ale teraz už vôbec nemám pocit, že by to bolo náhodné. Pri cigarete sme postupne začali prenikať hlbšie a hlbšie do osobnosti toho druhého. Získavali sme viac informácií. Nosí mi ukazovať veci, o ktorých si myslí, že by sa mi mohli páčiť (CD, DVD, knihy...). Je čoraz milší. Nekedy ma zavolá na prestávku, niekedy čaká kedy pôjdem aby sa pridal. Niekedy je úplne v inej miestnosti, ale akosi vždy vystriehne moment a pridá sa ku mne veľmi rýchlo. Párkrát sa stalo, že som mala veľa roboty a išla som si zapáliť až na konci / po prestávke. A on čakal s cigaretou až kým som sa nevrátila...
Iný kolega mi sa ma nedávno spýtal, či som si nevšimla, že Michal sa vždy červená, keď mi má niečo povedať. Nevšimla, tak isto ako by som si nevšimla to, že je hamblivý a nekomunikatívny, keby mi to iní nepovedali. Vždy sa máme o čom rozprávať a vždy je to veľmi priateľský a uvoľnený rozhovor, často sa smejeme a on zvyčajne zachraňuje chvíľkové tichá.
Včera sme išli po robote na pár drinkov. Všetci spolu. Nevedela som, že Michal sa takýmto stretnutiam vyhýba, tak som sa ho spýtala, či pôjde. Trošku špekuloval, ale išiel. A nakoniec ani nie na jeden drink ale na pekných pár. Čo som si vážila, najmä keď sa každý jeden kolega minimálne raz nezačudoval "Michal ty čo tu robíš?!".
Postupne všetci odchádzali a ostali sme ja, Michal a Hugo. Mala som zdupkať už vtedy!!! Hugo non-stop kecal a my dvaja sme sa len smiali a moc toho nenavraveli, len sme sa párkrát na seba pozreli takým štýlom, akože "presne viem na čo teraz myslíš, až moc dobre ťa poznám". No akonáhle sa Hugo vzdialil, mohli sme sa pobiť o to, kto chce čo povedať. Bolo to divné, akoby sme sa nechceli baviť pred Hugom.
Michal išiel domov vlakom. Moja autobusová zastávka bola ďalej a Hugo sa ponúkol, že ma odprevadí, keďže to mal po ceste. Na zastávke využil príležitosť a pobozkal ma napriek tomu, že som sa snažila uhnúť. Potom som omeškala asi tri autobusy, len sme tam tak sedeli a rozprávali sa o tom, čo sa stalo. Vysvetlila som mu, že som šťastná že mám túto prácu a nechcem si to ničím pokaziť. Že pre neho by to bolo iné, keďže je tam už 10 rokov a každý ho tam dobre pozná. O ňom by si nemysleli nič zlé... Tváril sa že to chápe, povedal, že časom sa všetko utrasie a že uvidíme. A že mi určite nechce robiť problémy... Sľúbil, že v pondelok v práci bude všetko ok.
Lenže čo ja? Ako sa budem pred ním tváriť? A na druhej strane - všimol si Michal počas toho večera niečo? Čo ak mu Hugo niečo povedal? Nechcem prísť o tie príbehy na pokračovanie počas prestávok... Lenže má to význam keďže Michal má priateľku???
AKo by ste sa zachovali? Viem, asi by najlepšie bolo stáť si za svojím a nezačať si absolutne nič s nikým. Lenže... Tie cigarety som si ešte nikdy tak neužívala... Lenže keby sa Hugo niečo neskôr dozvedel?
Asi by bolo dobré venovať sa LEN A LEN práci, že?
Strana 1 z 1
Šialená situácia prosím radu/názor
Napísal 13 November 2011 - 15:03
ChestnutGirl, on 12 November 2011 - 23:48, said:
AKo by ste sa zachovali?
Snažil by som sa prestať fajčiť
ChestnutGirl, on 12 November 2011 - 23:48, said:
Asi by bolo dobré venovať sa LEN A LEN práci, že?
BINGOOOO
Teraz vazne. Nechaj to tak a venuj sa praci, lebo to nedopadne dobre. Michal ma priatelku a Huga si "odmietla". CO riesis preboha!?
"Ponúkať priateľstvo tomu, kto chce lásku, je ako dávať chlieb tomu, čo umiera smädom."
Napísal 13 November 2011 - 20:27
Vieš slečna prišla si na nové pracovisko,všetci sú slušný, dobrý, snažia sa pomáhať.Ale dokonalý niesme nikto.Zatiaľ sa Hugo a Michal predvádzajú lebo sa im páčiš,takže ich poznáš len s tej lepšej strany. Nepíšeš ako chalani vyzerajú. Hugo je táradlo ale tvoja zvedavosť ta ťahá za niekym tajomným a ty chceš vedieť viac.Michal má priateľku, keď je taký ako píšeš asi to nieje typ ktorý chce každú dostať do postele.
Tak potom máš niečo čo sa mu na ženách najviac páči a jeho priateľka to nemá.Alebo si celá móóóc krásna.
Pre tvoju zvedavosť a jeho slabosť pre nejakú časť tvojho tela alebo nejakú tvoju vlasnosť ste sa zahľadeli do seba a situácia je šialená.Veď ty sama vieš čo by sa malo a nemalo.
Pokiaľ je to len že sa mi niekto páči nič sa nedeje.Ale vy sa hľadáte, čakáte, využívate každú možnosť byť spolu.
ChestnutGirl je zbytočné niečo radiť.Mozog chce jedno, srdce druhé a ďalšie zase ďalšie.
Človek musí pracovať aj žiť a je na tebe či to dokážeš mať rozdelené alebo nie.
Tak potom máš niečo čo sa mu na ženách najviac páči a jeho priateľka to nemá.Alebo si celá móóóc krásna.
Pre tvoju zvedavosť a jeho slabosť pre nejakú časť tvojho tela alebo nejakú tvoju vlasnosť ste sa zahľadeli do seba a situácia je šialená.Veď ty sama vieš čo by sa malo a nemalo.
Pokiaľ je to len že sa mi niekto páči nič sa nedeje.Ale vy sa hľadáte, čakáte, využívate každú možnosť byť spolu.
ChestnutGirl je zbytočné niečo radiť.Mozog chce jedno, srdce druhé a ďalšie zase ďalšie.
Človek musí pracovať aj žiť a je na tebe či to dokážeš mať rozdelené alebo nie.
Napísal 18 November 2011 - 10:18
ChestnutGirl pripadá mi to ako z nejakej telenovely ( aj keď žiadnu nesledujem.. ale sem tam sa dačo dostane do môjho ucha keď ju má niekto pustenú nahlas.. ) Ale život nie je telenovela. Fakt si to dobre odhadla zrejme si už veľká a vieš čo sa patrí a čo nie. Ale si myslím, že či na to už aj tak nie je neskoro. Ste v tom obaja až po uši. No predsa len by si sa mala nad tým zamyslieť skôr kým urobíš nejakú hovadinu. Nejde tak ani o zásadu, že práca a súkromie by sa mali od seba deliť ako o to, že budovať si vlastné šťastie na nešťastí druhých (má ešte vzťah) nie je celkom s kostolným poriadkom. A predovšetkým ublížite tým sami sebe ako aj jeho priateľke. Skutočná láska nie je o príbehoch pri cigaretke..ale to ty asi vieš
Daj vedieť ako dopadla vaša telenovela
Držím palce.
Mimochodom vieš o tom, že fajčenie vážne ohrozuje tvoje zdravie?
Daj vedieť ako dopadla vaša telenovela
Mimochodom vieš o tom, že fajčenie vážne ohrozuje tvoje zdravie?
Napísal 19 November 2011 - 00:11
Ďakujem za postrehy a vážim si ich 
Uplynul ďalší týždeň a všetko sa pohlo o kúsok ďalej. Zvláštnymi smermi.
Hugo sa stiahol. Rozprával sa so mnou, ale nie tak ako predtým. Držal si odstup. Aj keď je pravda, že on si v práci vždy držal odstup a prejavil sa len ak sme išli po práci von a pod. Priamo som sa ho spýtala, či sa hnevá. Povedal že nie a ja som to viac rozmazávať nechcela.
S Michalom sa veci vyvíjajú trochu iným smerom. Viem, znie to trápne, že sa všetko točí okolo cigaretky (sama tým nie som nadšená)... ale... zakázali nám fajčiť na zvyčajnom mieste - na balkóniku - vraj kvôli zime. Vraj máme chodiť pred budovu - tam, kam chodí zvyšok kolektívu. Obaja sme zareagovali dosť divne. Kým ja som trochu posmutnela, Michal sa vyslovil, že asi prestane fajčiť, lebo že on nechce tráviť prestávky so všetkými ostatnými. A na druhý deň sme obaja nezávisle od seba prišli s "geniálnym nápadom" chodiť na prestávky o čosi neskôr ako ostatní. A celkom to aj funguje. Stále pokračuje zdieľanie vecí ktoré videl/počul. Už sa ani nie že čakáme, ani hľadáme, jednoducho ideme na prestávku spolu. Dnes si ma dokonca vystriehol, keď som si spravila malú pauzu v úplne inom čase ako zvyčajne. A navrhol plán na víkend (nie tento víkend, zatial len v štádiu "niektorý víkend")...
Navyše úplne prestal hovoriť o svojej priateľke. Na začiatku kľudne spomenul, že majú spoločný plán na víkend. No teraz akoby skôr zdôrazňoval čokoľvek, čo robí "on sám"...
Ja viem, nie je to vôbec okej. Vymklo sa mi to spod kontroly a momentálne vôbec nemám pocit, že by som s tým vedela niečo spraviť... Uvidíme ako sa to celé vyvinie. Jediné čo viem zaručiť je, že ja nepodnikám žiadne kroky. Áno, som milá, keď ku mne Michal príde a užívam si jeho spoločnosť, ale sama ho zvyčajne nevyhľadávam, nenavrhujem plány, proste nič.
P.S. Fakt telenovela
Uplynul ďalší týždeň a všetko sa pohlo o kúsok ďalej. Zvláštnymi smermi.
Hugo sa stiahol. Rozprával sa so mnou, ale nie tak ako predtým. Držal si odstup. Aj keď je pravda, že on si v práci vždy držal odstup a prejavil sa len ak sme išli po práci von a pod. Priamo som sa ho spýtala, či sa hnevá. Povedal že nie a ja som to viac rozmazávať nechcela.
S Michalom sa veci vyvíjajú trochu iným smerom. Viem, znie to trápne, že sa všetko točí okolo cigaretky (sama tým nie som nadšená)... ale... zakázali nám fajčiť na zvyčajnom mieste - na balkóniku - vraj kvôli zime. Vraj máme chodiť pred budovu - tam, kam chodí zvyšok kolektívu. Obaja sme zareagovali dosť divne. Kým ja som trochu posmutnela, Michal sa vyslovil, že asi prestane fajčiť, lebo že on nechce tráviť prestávky so všetkými ostatnými. A na druhý deň sme obaja nezávisle od seba prišli s "geniálnym nápadom" chodiť na prestávky o čosi neskôr ako ostatní. A celkom to aj funguje. Stále pokračuje zdieľanie vecí ktoré videl/počul. Už sa ani nie že čakáme, ani hľadáme, jednoducho ideme na prestávku spolu. Dnes si ma dokonca vystriehol, keď som si spravila malú pauzu v úplne inom čase ako zvyčajne. A navrhol plán na víkend (nie tento víkend, zatial len v štádiu "niektorý víkend")...
Navyše úplne prestal hovoriť o svojej priateľke. Na začiatku kľudne spomenul, že majú spoločný plán na víkend. No teraz akoby skôr zdôrazňoval čokoľvek, čo robí "on sám"...
Ja viem, nie je to vôbec okej. Vymklo sa mi to spod kontroly a momentálne vôbec nemám pocit, že by som s tým vedela niečo spraviť... Uvidíme ako sa to celé vyvinie. Jediné čo viem zaručiť je, že ja nepodnikám žiadne kroky. Áno, som milá, keď ku mne Michal príde a užívam si jeho spoločnosť, ale sama ho zvyčajne nevyhľadávam, nenavrhujem plány, proste nič.
P.S. Fakt telenovela
Strana 1 z 1

Prihlásiť sa
Zaregistrovať sa
Pomoc

Citovať