Ahojte, je možné , že ste sa tu už s podobnou problematikou niekde stretli, v prípade, že áno ospravedlňujem sa a dúfam , že aj napriek tomu vyjadríte názor aj k môjmu príspevku.
Mám 21rokov, priateľa s ktorým som už takmer tri roky a práve jeho sa týka moja dilema. Priateľa mám veľmi rada, spoznali sme sa v čase , kedy som mala za sebou ťažké životné obdobie, veľmi mi vtedy pomohla jeho prítomnosť. On má 29 ,ale duchom a správaním má podstatne menej, na jednej strane mám rada jeho "šaškovanie" pretože mi dokáže častokrát vykúzliť úsmev, no na strane druhej niekedy na šaškovanie proste nie je priestor, keď sa chcem baviť o vážnejších veciach, alebo mám naozaj zlú náladu -- no on niekedy ani v takýchto situáciach nevie byť vážny, normálny čo ma v poslednej dobe čoraz častejšie vytáča. A to som mu to povedala už asi milionkrát..
Toto je síce vec, ktorá mi dosť vadí, ale nie je to hlavný problém. Ten problém je v sexe. Náš sex nebol nijako výnimočne úžasný ani zo začiatkov, no čím dalej tým je to horšie, už ma niekedy ani nevzrušuje, nemilujeme sa už ani zdaľeka toľko, čo predtým, väčšinou sa mi po sexe hrnú do očí slzy.. je mi to veľmi ľúto, je mi ľúto jeho, pretože viem ako veľmi sa snaží, ako veľmi aj on trpí, ako veľmi ma miluje. Je to úžasný človek, s úžasne veľkým srdcom, no z mojej strany cítim, že moje city sú trošku oslabnuté ,ale predsa sú. A prichádza hlavná otázka.. Myslíte si , že "zlý"(nazvime ho skôr neuspokojivý) sex , ktorý už nie je ani veľmi pravidelný je dôvodom na rozchod???
ďakujem vám za akýkoľvek názor.
Strana 1 z 1
Dôvod na rozchod?
Napísal 07 February 2012 - 21:03
Ahoj,
Na uvod by som povedal, ze ano moze to byt dovod na rozchod. A ak je to natolko nefunkcny sex tak by sa to mozno oplatilo skoncit skor nez to zajde daleko.... ale to je uz asi neskoro.
Moja dalsia otazka znie vcom je ten sex neuspokojivy? neda sa to nejak (nechcem to tak nazvat ale inac to neviem) "liecit"?
Tony
Na uvod by som povedal, ze ano moze to byt dovod na rozchod. A ak je to natolko nefunkcny sex tak by sa to mozno oplatilo skoncit skor nez to zajde daleko.... ale to je uz asi neskoro.
Moja dalsia otazka znie vcom je ten sex neuspokojivy? neda sa to nejak (nechcem to tak nazvat ale inac to neviem) "liecit"?
Tony
"Dzungla vsetkych ludskych veci je postavena na prchavom okamziku krasy"
Najvacsia strata je ak stratime aj to co sme vobec nemali :crying:
Najvacsia strata je ak stratime aj to co sme vobec nemali :crying:
Napísal 09 February 2012 - 19:46
Tento casopis sa da najst cez google, ale ako taky sa da len kupit, nie je to internetovy casopis ako napr. diva.sk. Stoji 1.90eur a je to mesacnik. Akurat dnes mi priniesol este januarove vydanie moj priatel a ja som v nom natrafila na clanok PROBLEMY VO VZTAHU : JE NA VINE ZLY SEX? Psychologicka cely problem rozpitvava. Mozem to tu parafrazovat.
Najprv ale uvediem jeden citat od nej : Podmienkou intimneho spoluzitia je sulad v zakladnych hodnotach a idealoch. Aj spolocne zaluby a zaujmy su moznym komunikacnym tmelom dlhodobeho zväzku zeny a muza.
Potom uvadza pribehy muzov a zien z jej ordinacie. Muz rad sportuje a cestuje, so zenou su v 5rocnom vztahu a maju dieta, a on sa pyta, preco by mal ostat s nou vo vztahu, ked ju nic nebavi. Ona sa len stara o dieta a nechce s nim nikam chodit. Chodi teda bez nej, no najhorsie na tom je, ze potom mu to vycita. Psychologicka : Problemy vo vztahu sposobuje sexualny nesulad a ten je zase castym dovodom nevery. Priklady skutocneho a neprekonatelneho sexualneho nesuladu sa vsak podla prieskumov objavuju malokedy. Pricinou nedorozumenia v tejto oblasti je ovela castejsia strata porozumenia a zla alebo ziadna komunikacia o sexualnych predstavach, realnych moznostiach a eventualnych problemoch.
Dalsi jej pripad z ordinacie : Ked emancipovana zena priviedla do ordinacie svojho muza, ktory s nou nechcel spat. Ked sme pripad rozobrali, prisli sme na to, ze tymto sposobom sa jej muz branil jej dominantnemu postaveniu v rodine, kde sa musel stale len podriadovat. Ked mu doslo, ze takto zit nechce, povedal si :,,Toto je jedine, co mi ostalo z mojej muznosti, toto si nevynuti."
Hadky medzi manzelmi, monotonnost kazdodenneho spoluzitia ci nevyriesene konflikty mozu viest k nevere, vytraca sa sexualne vzrusenie, v horsom pripade rozvod.
Ak sa tomu chcete vyhnut, rozpravajte sa co najviac - zdielajte a pocuvajte.
Najprv ale uvediem jeden citat od nej : Podmienkou intimneho spoluzitia je sulad v zakladnych hodnotach a idealoch. Aj spolocne zaluby a zaujmy su moznym komunikacnym tmelom dlhodobeho zväzku zeny a muza.
Potom uvadza pribehy muzov a zien z jej ordinacie. Muz rad sportuje a cestuje, so zenou su v 5rocnom vztahu a maju dieta, a on sa pyta, preco by mal ostat s nou vo vztahu, ked ju nic nebavi. Ona sa len stara o dieta a nechce s nim nikam chodit. Chodi teda bez nej, no najhorsie na tom je, ze potom mu to vycita. Psychologicka : Problemy vo vztahu sposobuje sexualny nesulad a ten je zase castym dovodom nevery. Priklady skutocneho a neprekonatelneho sexualneho nesuladu sa vsak podla prieskumov objavuju malokedy. Pricinou nedorozumenia v tejto oblasti je ovela castejsia strata porozumenia a zla alebo ziadna komunikacia o sexualnych predstavach, realnych moznostiach a eventualnych problemoch.
Dalsi jej pripad z ordinacie : Ked emancipovana zena priviedla do ordinacie svojho muza, ktory s nou nechcel spat. Ked sme pripad rozobrali, prisli sme na to, ze tymto sposobom sa jej muz branil jej dominantnemu postaveniu v rodine, kde sa musel stale len podriadovat. Ked mu doslo, ze takto zit nechce, povedal si :,,Toto je jedine, co mi ostalo z mojej muznosti, toto si nevynuti."
Hadky medzi manzelmi, monotonnost kazdodenneho spoluzitia ci nevyriesene konflikty mozu viest k nevere, vytraca sa sexualne vzrusenie, v horsom pripade rozvod.
Ak sa tomu chcete vyhnut, rozpravajte sa co najviac - zdielajte a pocuvajte.
Napísal 09 February 2012 - 19:50
Layla - nasla si sa v tom? Pomohla ti tato moja rada vzana z casopisu MOJA PSYCHOLOGIA?
Dufam, ze ano. Hlavne sa treba o VSETKOM s partnerom rozpravat, ak mas nejaky problem, aj ked sa sexu tyka. Rieste to, rozpravajte sa o tom, prediskutujte si svoje sexualne fantazie, predstavy, ocakavania. Ja neverim, ze ked sa dvaja lubia, ze sa nedokazu na seba spolahnut aj v tychto veciach. Chce to doveru, silu a lasku.
Strana 1 z 1

Prihlásiť sa
Zaregistrovať sa
Pomoc

Citovať