Biopsia - žiadosť o info
Napísal 26 May 2007 - 20:09
Ďakujem.
Napísal 29 May 2007 - 13:33
Ano,budes v celkovej anesteze a samotny zakrok trva cca 20-30 minut.
Normalne ti vezmu vzorku z maternice "odtial zdola".A potom si ta nechaju asi tak hodinu a pol v nemocnici kvoli tej anesteze a proste tam len pockaju,kedy sa preberies a chvilu si tam polezis.Nepustia ta hned domov,vies,aby ked ti budu narkotika pomaly vyprchavat,tak aby ta niekde na ceste domov nekleplo.A sa ti moze stat,ze ked vyjdes na prudke slnko,tak ti bude trochu zle.Ale neboj sa,ono sa to da vsetko v pohode zvladnut,len sa moze este stat,ze postupne ako budu narkotika vyprchavat,tak ta to bude trochu boliet.
Co sa PN tyka,tak niekto nastupuje hned o den,dva do prace.
A vysledky su cca do jedneho tyzdna.
Ono to vsetko zalezi aj od organizmu,ako rychlo sa preberies z narkozy,lebo niekomu musia "strelit",aby sa prebral,ci ta to bude boliet alebo nie...
Naozaj sa neboj,vsetko bude ok.
Drzim palce!!!
Napísal 31 May 2007 - 08:52
Napísal 03 August 2007 - 14:53
Ďakujem.
( nechce si otvoriť poradňu ? Urči si taxu )
Napísal 03 August 2007 - 22:48
Vezmu ti krv a na ednokrinologii zistia hladinu jednotlivych hormonov a na zaklade toho sa budu riadit,co moze byt pricinou vypadavania vlasov.
A pricinou vypadavania vlasov moze byt aj to,ze ti mozno chyba zinok,skus ho zacat brat.
Transplantacia je skor take krajne riesinie.Ono po vysetreni by sa to malo zlepsit s tym vypadavanim.
Napísal 09 August 2007 - 00:01
Napísal 09 August 2007 - 18:12
a akym smerom sa chcem uberat....no tak uplne konkretne ani sama neviem,ale viem to,ze nechcem cely zivot presediet v ambulancii,mna by to zabilo,pre mna by to bol neskutocny stereotyp.ja som skor typ,ktory pojde do vyskumu a nie typ,ktory bude robit klasickeho lekara na oddeleni.
niekedy mam aj pocit,a vlastne cim dlhsie som na skole,ze som si ten vyber skoly mierne pomylila.i ked medina ma bavi,tie veci ma zaujimaju,ale lekarkou som nikdy byt nechcela a ani nejako po tom netuzim.
neviem si seba predstavit ako chirurgicku,obvodnu lekarku,internistku,koznu....ked uz by som nemala byt vo vyskume,tak neurola alebo psychiatria.
sak mam to jedno,v bielom skoncim tak ci tak,len otazne,ze ci ako lekar alebo ako pacient na cvokarni :)))
Napísal 14 August 2007 - 18:27
drzim ti palce do tretieho rocnika. ach hulin, to ani nie je kniha ale zbran a cinka na posilnovanie v jednom, myslim ze take 3 ci 4 kila bude vazit.a ta cena tiez nie je najnizsia. traduje sa ze profesor uz pise dalsie vydanie, samozrejme bude hrubsie. patfyzu je uzitocne vediet,stale sa k nej vraciame a vazne sa oplati ju mat poriadne preluskanu. ale ucila sa mi celkom fajn, ma svoju logiku aj ked u hulina je dost dolezite najst v tej knihe obrovskej podstatu a nezatazovat sa s menej dolezitymi vecami, lebo naucit sa to vsetko proste neda. aj mikroby ma velmi bavili, my sme sa ucili z votavu a mali sme celkom zabavne cvika, dokonca som sa chvilu pohravala s myslienkou byt mikrobiolog ale moja vasen pre aro napokon stale vitazi. mali ste uz aj staze v nemocnici, alebo zacinate az teraz? a co patologicke pitvy? no proste treti rocnik ma svoje caro, mne osobne sa velmi pacil. je sa na co tesit. :yes:
Napísal 15 August 2007 - 20:10
na mikrobky mame bednara,s tou knihou az tak nesympatizujem,ale vseobecne mikroby mam rada,a mame fajn profaka na mikroboch,dobre prednasky,no da sa.
do nemocnice ideme az teraz,ale tak ja som chodila uz skor len tak z vlastnej vole v ramci spolku medikov.no prave som si spomenula,ze mi treba kupim nove biele nohavice :)
vsetci vravia,ze tretiak ma svoje caro,konecne clovek prejde od cistych biflovaciek vid anatka k niecomu zaujimavemu.i ked patola je tiez pekna haluska.na tu som najviac zvedava,ze co a ako,a ako to prezijem :)
ale tak ked som prezila druhak....dufam,ze bude uz len lepsie :))
Napísal 16 August 2007 - 21:17
Napísal 17 August 2007 - 15:16
ano,mame knihy stare ako zidia,na nasej skole je vsetko mierne blbe,od knih az po skolsky system.
a co sa tyka patfyzy,tak u nas je relativne v pohode,ale na patole su blbci,a jeden ma taku blbu zalubu,robi to kazdy rok,ze ak ostanu ludia,ktori maju skusku v lete,tak podla abecedy vzdy prvych niekolko vyhodi a taha ich z terminu na termin.a potom ich dozenie na deku alebo opakovanie rocnika.asopn to tak pominule roky,co som si vsimala fungovalo.a funguje to aj teraz.nanestastie,nachadzam sa na zaciatku abecedy.
ten javorka na fyziolu je sympatickejsia kniha ako trojan,to kazdopadne,ale je v nej menej veci,je trosku skratena a na skuske od nas vyzaduju veci z trojana.ale vlastne oni maju zly system,lebo chcu,aby sme iste kapitoly vedeli z jedneho iste z druheho.to iste mame na patole.vysla teraz dajaka nova kniha,kniznice ju nemaju a v obchodoch taky ne,a dopracovat sa k nej je taaaazke,ale na skuske chcu veci aj z novej aj zo starej knihy.
prosto nasa skola je nacisto drbnuta.
a ty co chces robit po skole?na co sa chces zamerat?
u nas kvantum holiek chce byt pediatricka popripade ocna.a co ty?si vynimka? :)
Napísal 27 August 2007 - 15:16
dlhsie som tu nebola, lebo som turistikovala v tatrach tak ti odpisujem az teraz :)
no to su riadni blbci na tej vasej patfyze, teda ten jeden konkretny clovek. co si potrebuje dokazovat tym, ze takto trapi studentov? zrejme si lieci nejaky vlastny komplex z minulosti zo svojich studentskych cias. na kazdej skole sa najdu zvlastne individua. u nas zase na biochemke profesor mal zalubu vo vyhadzovani studentov ale vychutnaval si to tak, ze skusal vsetkych naraz,pricom ich drzal bez jedla a vody kludne aj 6 hodin vo svojej pracovni, pricom vedel ze ich vyrazi a ked uz vratnik zatvaral skolu, zobral si tych ludi k sebe domov a do desiatej ich skusal, nikomu to nedal a este ich pred polnocou vsetkych zaviezol domov lebo uz nesli busy. a miloval vyhodit ludi ktory mali dekansky, s usmevom na tvari : kolega viete o kolko z vas bude lepsi doktor ked si zopakujete rocnik pre biochemiu... :mad: ja som to nastastie nezazila, ale skutocne sa to dialo.
ja by som rada robila aristu, to je moj obor ktory ma drzi od zaciatku. robila som pred vyskou sestricku na are tak mam uz nejake skusenosti a viem ze je to pekne dynamicka robota. mna by znicilo robit obory ako interna, koza, oci, orl a tak, ja mam rada ked to ma stavu. aj zachranka ma laka, ale to sa da v ramci ara robit tak uvidime kam ma vietor zaveje.
Napísal 27 August 2007 - 15:21
Napísal 27 August 2007 - 17:30
aro aj zachranka su fakt dynamicke,pekna robotka.mne sa tiez take,ze sediet od rana do poobedia v ambulancii nepaci.ale ved sa uvidi,co zo mna bude,lebo ja stale nejaku taku uplne ucelenu predstavu nemam.
ked si robila na are pred skolou,tak ty si zo zdravotnej strednej?a kde si robila a kam si na tu skolu chodila.len tak sa pytam,lebo ma napadlo,ze moja spoluziacka je zo zdravotky,a tiez robila pred skolou a potom dosla na medinu a tiez chce robit na are.kebyze si o rocnik nizsie a studujes v ke,tak si myslim,ze si ona :))

Prihlásiť sa
Zaregistrovať sa
Pomoc

Citovať