Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk: Biopsia - žiadosť o info - Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk

Jump to content

• (2 Strany)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

Biopsia - žiadosť o info Ohodnotiť článok: -----

#21 Užívateľ je offline   bilka Icon

• Skúsený užívateľ
  • Skupina: Registrovaní členovia
  • Článkov: 151
  • Dátum registrácie: 30-April 07

Napísal 27 August 2007 - 18:09

to vazne? ;) tak to pozdravujem kamosku, ja som jej bratislavska verzia. ja som chodila na zdravotku, potom dva a pol roka na are ako sestricka, a dalsie tri som tam robila na pol uvazok popri skole ked uz som bola na medine ale od stvrtaku uz to neslo lebo nebolo kedy, uz som mala taky brutal rozvrh. mne sa na tom are paci, ze je to taka vsehochut, pacienti s diagnozami internistickymi, chirurgickymi, traumatologickymi, intoxikacie...proste siroky zaber.
sranda bola ze sme mali tento rok blokovu skusku z ara a skusali nas doktori z oddelenia kde som robila, mna dokonca doktorka s ktorou si spolu tykame. takze to bola prijemna skuska. :clap:
0

#22 Užívateľ je offline   bilka Icon

• Skúsený užívateľ

Napísal 27 August 2007 - 18:15

a z coho ta nechali opakovat ak smiem vediet? inak toto neuznavam, nechat opakovat len preto ze sikovny student ma uz porobene skusky a tak mu to trosku na tej poslednej osladime. to je dost nechutne. ja som tiez jeden rocnik musela opakovat. to bol teda strateny jeden rok mojho zivota. a to len preto ze sa mi neusiel termin na skusku. cely rok som nemala nic len jeden predmet v letnom semestri raz do tyzdna a to imunolu. dekan prislubil ze predlzi skuskove a vyprdol sa na nas.
0

#23 Užívateľ je offline   Marion Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 293
  • Dátum registrácie: 22-February 07

Napísal 13 September 2007 - 09:14

dlho som tu nebola,no som back.
tak u nas tiez niektori opakuju kvoli imunole.len u nas mame imunolu tri krat v lete.tri piatky a koniec.ale blbe je na tom to,ze clovek nemoze odist vonku na rok robit aleob co,lebo ta imunola je tak,ze v kazdom mesiaci jeden piatok.cize tri mesiace v tahu len preto,aby clovek si tri krat zasiel na cviko.
ja som opakovala z fyzioly.a sralo ma tom este aj to,ze u nas je ta skuska zadara.z mojej skupinu sa fyziolu naucili asi dvaja,zvysok sli skusit a maju.ja som ju precitala 5krat tu knihu a prd z toho.tak len dufam,ze v tretiaku to bude lepsie.
inak,s tou mojou kamaratkou sa z toho ara mozno aj poznate,len o sebe neviete :)
0

#24 Užívateľ je offline   bilka Icon

• Skúsený užívateľ

Napísal 13 September 2007 - 09:40

ahoj marion, tak teda vitaj spat.
uz som sa aj cudovala co sa deje, ziaden prispevok od teba...:o) v poslednej dobe toto forum akosi spinkalo. treba ho ozivit. :)
chuda moje, tak aj ty si mala taku smolu na fyziole? to je hrozne ake su mnohe skusky neobjektivne a vobec nie o vedomostiach. to potom fakt vie riadne nastvat a zobrat cloveku iluzie, ked vidi ako ini dostanu skusku za nic a ty hoci si na nej makala, rok zbytocne stojis.
ja som mala tiez spoluziacku, ktora sla na imunolu uplne drzo s tym, ze skoro nic nevedela, profesor ju chcel vyhodit, no keby ju vyliali opakovala by rocnik. a tak si klakla na zem pred profaka, plakala a prosila ho aby jej dal trojku. zahrala mu na city a on sa zlutoval, takze presla do dalsieho rocnika. neviem ci by som sa ja niekedy k niecomu takemu znizila, zvlast keby som si bola vedoma ze som sa na tu skusku vyflakla, ale vysledny efekt bol pre nu taky ze si zachranila kozu... hmmm, odvaznemu stastie praje. pomaly uz si zacinam mysliet ze ludom, ktori studium neberu tak vazne a zodpovedne, sa studuje akosi lahsie a casto maju aj viac stastia ako rozumu. ale stale tvrdim jedno, ze ked sa postavia nad pacienta, tam sa vsetko ukaze, urcite veci ktore mozno presli na skole so stastim, im mozu velmi velmi chybat... :(
myslis, ze sme sa mohli stretnut s tvojou kamoskou na are? ja som robila v blave v ruzinovskej nemocnici, aj ona tam posobila? skus mi dat na nu nejaku indiciu, dievcat som tam zazila strasne mnozstvo, ale mozno si ju vybavim, zvlast ak tam bola dlhsie.:)
0

#25 Užívateľ je offline   Marion Icon

• Skúsený užívateľ

Napísal 14 September 2007 - 19:48

dakujem za privitanie :)
mas pravdu,toto forum trocha zaspalo,ale zas pridu novi ludia,nieco napisu.to sa rozbehne aspon trochu,dufam.
z tej holky na imunole som normalne mimo.tak ja som tiez na fyziole tu profku prosila,ze ked som tam 4krat,ci mi tu skusku dat nemoze.ked som videla,ze nechce ju dat,tak som sa na to vykaslala,bo som videla,ze je zatata.ale prosit profaka na kolenach,toto ma este nenapadlo.no ale i taki ludia medzi nami su.
dnes som sa rozculovala nad tym,ze ako niektori studuju,v hlave vakuum pomaly,ale hlavne,ze to ma titul.mi spoluziak dnes povedal,ze si jeho spolubyvajuci kupil nejake premakane handsfree a malicku kamerku,vyslo ho to tak okolo 15 000Sk. a samozrejme,ze si to kupil na skusky. a toto ma byt sakra doktor?
boze,ja sa tak na toto hnevam. ale tak verim,ze vsetko sa raz vrati,aj tym "studovanym doktorom". neskor v praxi sa to ukaze.
0

#26 Užívateľ je offline   Marion Icon

• Skúsený užívateľ

Napísal 14 September 2007 - 19:49

jaj,a este k tej kamaratke,ona asi robila na kramaroch,takze ste sa pravdepodobne nestretli.ale pre istotu sa jej spytam,ze kde to robila.
0

#27 Užívateľ je offline   bilka Icon

• Skúsený užívateľ

Napísal 18 September 2007 - 16:15

ahoj marion,
no to som zvedava ake uspechy bude zat ten expert vybaveny spickovou technikou na skuskach, lebo "obcas" tam treba pouzit aj logiku a zdravy rozum a neviem ci mu bude handsfree a kamerka vzdy stacit... skusajucidost lahko zisti, ci je zorientovany v danej problematike alebo nie. a zvlast na stazach ked sa postavi nad pacienta, to bude blamaz...a to, co bude stvarat po skonceni skoly, to si radsej ani nechcem predstavit. chudaci jeho buduci pacienti, to aj pri nich bude pouzivat taketo tahaciky a pomocky? mozno je to taky typ, co potrebuje ziskat titul za kazdu cenu aby uspokojil rodicov alebo si zdvihol vlastnu prestiz a ked skonci skolu, do praktickej mediciny ani nepichne a zakotvi vo farmaceutickej firme ako dealer. a mozno to bude aj pre ochranu zdravia slovakov lepsie..:)
ako sa mas, uz ste naplno rozbehli semester? a boli aj prve prakticke staze v nemocnici? my sa uz zaciname tymto tyzdnom, ale zatial takym pianko tempom, od pondelka do piatku mame len prednasky, az buduci tyzden zaciname blok z infektologie, dufam ze tam nieco nechytim. minuly rok bol prusvih, pustili medikov k nejakemu pacientovi u ktoreho sa spatne potvrdil meningokok, tak museli nasadit vsetkym co boli v kontakte antibiotika.
ked tvoje kamoska robila na kramaroch, asi ju poznat nebudem, ale nevadi aj tak ju pozdrav od jej bratislavskej aro sukmenovkyne :) z kramarov poznam mudr. koutuna, on od nich presiel robit prednostu na nasu ruzinovsku aro kliniku, takze mozno to bude nas spolocny znamy.
0

#28 Užívateľ je offline   Marion Icon

• Skúsený užívateľ

Napísal 22 September 2007 - 10:19

ahojky bilka,
s tou super technikou mas pravdu.na zopar skuskach ti mozno pomoze,ale akonahle zacne skusajuci sa pytat aj na ine veci,ktore su mimo jeho vytiahnutej otazky,je v prdeli. inak ten chalan chce robit na zachranke. tak si vravim,to je odvaha. sak ja,co normalne studujem,tak obcas ma chyta panika,ze ja mam byt doktorka a brat zivot niekoho na vlastnu zodpovednost.
semster uz fici.hned prvy den o pol 8 mikroby v pondelok.hned sme mali test zo stafylokokov. tento tyzden zas piseme.aj z patoly a patfyzy. na klinike sme boli az raz.len na chire. ale tazka pohoda.nasa doktorka si robi atestacku,takze furt je niekde na sale,alebo mimo.
u nas sa stalo cosi podobne ako u vas na infektologii,len u nas na mikroboch.sa brala salmonela a nejaky sikovnucky student neviem co robil s tymi sklickami,ci kluckami,no proste sa mu to podarilo rozniest tak,ze cela skupina mala hnackovala.stastie,ze nic horsie nebolo i ked samotna hnacka ziadna vyhra.
inak vraj piatyx rocnik je najlepsi,pre niektorych aj najzaujimavejsi.tak si to pekne uzi a ja teraz idem uzivat si streptokoky a potom na patolu nekrozy.
0

#29 Užívateľ je offline   bilka Icon

• Skúsený užívateľ

Napísal 11 October 2007 - 16:19

ahoj marion,

ako sa dari, co mas noveho a ako skolicka, uz ficite naplno?
my sme zacali riadne zostra, uz mam skusku z infektologie za sebou, o tyzden v piatok robim dalsiu z epidemiologie, no proste nasadili na nas teda riadne tempo. pri infektoch som si trosku zaspominala na mikrace, je to vlastne akoby klinicka mikrobiologia, aj sa mi to celkom dobre ucilo, mna mikroby dost bavili. takze pekne studuj, studuj tu mikrobiologiu, ono sa ti to bude hodit v piataku ako sol, aj na epide je velka cast prave o tom. celkom sa mi pacilo, ze nam ukazovali na infekcnom specialne biosafety 4 boxy pre pripad zavlecenia SARS-u alebo hemoragickych horucok ku nam, kde osetruju pacientov v specialnych jednotkach, s podtlakovou ventilaciou, v skafandroch napojenych na kyslik. vyzeralo to velmo sofistikovane, vraj ani rakusania nic take nemaju, v tomto sme dost dobre pripraveny. to len taka pikoska.
pekny den a drzim palce nech sa dari.
0

#30 Užívateľ je offline   Marion Icon

• Skúsený užívateľ

Napísal 20 October 2007 - 14:11

Ahoj Bilka,
tak mi tiez uz pekne v skole ficime. ucim sa akurat na patfyzu,mame test a potom patola.inak nic nove,sem tam nuda,sem tam cosi zaujimave.klinika stale anamneza,ale mame celkom fajn lekarov,co na neas neseru,lebo niektori chudaci dokoúy na tej klinike nic nezaili.hej,mikru sa ucim,sak chcem tu skusku co najskor urobit nech mam pokoj.
tebe drzim place na skuskach,joj chcela by som mati nfektologiu aleob epidku,to sa mi paci,tak sa tesim do piatku.
0

#31 Užívateľ je offline   bilka Icon

• Skúsený užívateľ

Napísal 19 January 2008 - 00:00

ahoj marion,
opat som sem zavitala po veeemi dlhej dobe, tak ta idem pozdravit. ako sa mas, co noveho a ako sa dari v skuskovom? mikroby uz mas za sebou? ak ano tak velka gratulacia!!! ja som prave vcera urobila skusku z interny, tak som stastna prestastna ale aj poriadne vystavena, ucila som sa z klenera ktory je hruby ako hulinova patfyza tak to dalo zabrat precitat tych 1300 stran. vela casu na predychanie ale nemam, uz zajtra musim otvorit pre zmenu psychiatriu a pustit sa do nej naplno.:(
0

#32 Užívateľ je offline   Marion Icon

• Skúsený užívateľ

Napísal 19 January 2008 - 10:48

jj,mikra za mnou. interna predo mnou. mam na to 4dni s dneskom. no som zvedava ako to natrepem do hlavy. inak klenera poznam,ale mate dobre to,ze mate skusku z internej aj v piatom.a gratulujem,ze si dala do hlavy. sak ja nechapem ako sa tie veci naucim. stacili mi mikroby,uz to bolo vela. o anatke ani nevravim.u nas je len v tretiaku skuska z internej a potom az stacka. a tento rok lietali siestaci na statnici jak spinave pradlo. vela ludi slo na opravne terminy a dakedy aj na tri krat skusali. psychiatria sa mi paci. su to take halusky,ale mne sa to dobre citalo,co som si kukala knihy. tak drzim ti palce. a pozor,aby ti nesiblo. lebo ja som sice len tretiacka,ale obcas mam pocit,ze uz som na pokraji sialenstva. hlavne pred nejakou velkou skuskou. a potom tisic krat olutujem,ze som sla na medinu. vcera mi jeden siestak povedal,ze to je normalny stav. ze uz som prisla na to,ze existuje aj daco ine,lahsie a teraz lutujem. ale tak skoda je len to,ze je vela ucenia. inak mi na skole nic nevadi.
0

#33 Užívateľ je offline   Marion Icon

• Skúsený užívateľ

Napísal 19 January 2008 - 10:48

preboha,som neslusna,ani som sa ti nepozdravila a nepodakovala za gratulaciu.
tak ahoj bilka,a dakujem :)
0

#34 Užívateľ je offline   bilka Icon

• Skúsený užívateľ

Napísal 22 January 2008 - 19:42

ahoj marion, gratulujem k mikre este raz! super ze to mas za sebou, musi to byt velka ulava. a ako interna, dobre? tiez uz ju mas z krku?
my sme mali v tretiaku len internu propedeutiku a velku internu az teraz. som celkom prekvapena ze vy uz budete mat rovno statnicu, je to strasne siroky odbor tak som rada ze sa tomu venujeme viac, respektive pri skuske sme teraz boli nuteni.

no uz mi zviera vsetky sfinktery, psychiatria sa nelutostne blizi a aj ked mi vzdy bola sympaticka, musim uznat ze ucit sa ju nie je sranda. ta psychiatricka hantirka ma na jednej strane uplne fascinuje, na citanie je to super ale na ucenie uz o nieco menej. strasne tazko sa to pamata. psychiatri proste maju svoj vlastny jazyk a tam sa neda okecat nic vlastnymi slovami. ved uvidis. ale bezkonkurencne budu najlepsie staze, to su tie prave halusky, to si vypocujes od pacientov take veci, ze ked odtial vyjdes von budes mat pocit ze to aj na tebe zanechalo nasledky. najprv som sa ich aj bala ale ku koncu uz sme samostatne vysetrovali aj schizofrenikov a bolo to velmi zaujimave.

ked uz mas po interne tak uz asi aj prazdninujes vsak? jooj to ti je dobre, ja este musim vydrzat par dni. inak ten pokraj sialenstva o ktorom si pisala, to je uplne normalna zalezitost, to sadne raz za cas na kazdeho z nas, vacsinou to prichadza a odchadza so skuskovym obdobim. tiez uz ledva cakam kedy toto zimne skonci. ja som sa po rokoch na nasej skole nasla v tolkych psychiatrickych syndromoch az mi je to podozrive...
0

#35 Užívateľ je offline   Marion Icon

• Skúsený užívateľ

Napísal 03 February 2008 - 19:52

ja nechapem,ale dajak som prehliadla,ze si mi pisala. a tak,ze sa kuknem,kto naposledy napisal,pozeram,ze ty. tak to hned musim napravit.
s tou psychiatriou som si myslela,ze to tak bude. fajn veci na citkanie,take zaujimave,ale ucit sa to uz asi nebude taka zabava.
ale ved to zmaknes. zmakli ini,tak i ty. a potom mozno i ja.
inak mam na teba ako na buducu lekarku jednu otazku. lebo niektori uz nevedia,co so mnou robit a vsetky vysledky testov mam stale dobre a ja tiez neviem co so sebou robit.
proste ide o to,ze uz asi rok a pol som vkuse chora,kazdy mesiac beriem aspon jedne antibiotika.moja pecen chudera musi vyzerat desne. som mala aj mononukleozu,mandle mi vybrali,ze vraj to bude ok a stale mam zapal nosohltana alebo priedusiek alebo stale cosi s dychakom a neviem z coho to je. aj som brala lieky na imunitu,no a dokonca aj pocas toho som ochorela.
to sa uz aj moja lekarka aj ini cudovali,ze to co ma byt.
nevies nahodou,v com by mohol byt problem? nemas nejaky napad, ja viem,ze to nie je nic tragicke,su aj horsie veci a choroby,ale kazdy mesiac brat lieky...ved som uz ako stara babka,co berie lieky 3krat do dna kazdy den. a vlastne,vecne som unavena a nemam ani cas si odychnut. bo sa ucim pocas choroby,to ma vycerpa,potom som este viac chora a dokym vyzdraviem,zas pride daco v skole. no a ani opit sa nemozem,kedze beriem lieky :))
0

• (2 Strany)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

1 užívatelia si čítajú tento článok
0 užívateľov, 1 návštevníkov, 0 anonymných užívateľov