Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk: prosim o radu - Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk

Jump to content

Strana 1 z 1
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

prosim o radu Ohodnotiť článok: -----

#1 Užívateľ je offline   Slniecko Icon

• Nový užívateľ
  • PIPPIP
  • Skupina: Registrovaní členovia
  • Článkov: 11
  • Dátum registrácie: 13-January 07

Napísal 16 September 2007 - 13:03

uz ani neviem co som chcela
0

#2 Užívateľ je offline   Martin Icon

• Administrátor
  • Icon
  • Skupina: Administrátor
  • Článkov: 657
  • Dátum registrácie: 19-February 10

Napísal 16 September 2007 - 13:24

pozri http://www.mojvztah....hread.php?t=333
Pridaj sa do našej Facebook skupiny.
0

#3 Užívateľ je offline   bilka Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 151
  • Dátum registrácie: 30-April 07

Napísal 17 September 2007 - 14:08

Slniecko said:

asi pred mesiacom mi moj lekar nasiel HPV virus.. predtym som o tom nikde nepocula, ale povedal mi ze je to taky virus, ktory moze sposobovat rakovinu krcka maternice, tak mi chce teraz urobit biopsiu..no a chcela by som vediet ci to boli.. budu mi to robit len ambulantne bez narkozy.. doktor sice tvrdi, ze je to bezbolestne, ale ja tomu nejako neverim... su tu nejake baby, ktore uz boli na tej biopsii?? prosiim dajte vediet ako to prebiehalo... dakujem

Slniecko ahoj,
zhodou okolnosti som bola na biopsii krcka maternice dnes. Neboj sa! Chcem ta ukludnit, pretoze v mojom pripade sa to robilo ambulantne, trvalo to par minutiek a necitila som ziadnu bolest.
Gynekologicka mi dokonca cely zakrok ukazovala na monitore, ktory som mala nad hlavou. Mala specialnu kameru s optikou ktoru do mna umiestnila, aby aj ona sama lepsie videla zvacseny krcok a takymi specialnymi nastrojmi, co vyzerali na konci ako male chapadielko, mi odzdibkala kusky tkaniva z krcka. Povedala mi, ze dva dni po tomto zakroku mozem krvacat. To bolo cele. Pripominalo to bezne vysetrenie u gynekologa, co sa bolesti alebo neprijemnych pocitov tyka. Citim sa po nom uplne normalne. Teraz cakam na vysledok.

Zrejme aj tebe budu robit biopsiu za diagnostickym ucelom, aby sa zistilo aky typ HPV mas v bunkach, pretoze je ich viac a niektore su specialne rizikove pre vznik karcinomu, ine menej a tiez je treva vediet ake zmeny nastali v bunkach a do akej hlbky tkaniva.
V teme biopsia na ktoru ta Martin odkazal, je popisany zakrok od Marion, ktory sa robi v narkoze, to sa jedna o biopsiu vacsieho rozsahu alebo casto sa robi aj tzv. konizacia, kedy sa podozrive a zmenene bunky z krcku odstrania, bud tekutym dusikom alebo laserom. Jednoducha biopsia za ucelom ziskania vzorky a lepsieho zhodnotenia stavu aby sa mohla navrhnut najlepsia liecba, tak tu som dnes podstupila ja a predpokladam, ze aj teba odoslali na tento typ zakroku.
Vela stastia a naozaj, neboj samotna biopsia, nie je nic hrozne, hlavne aby vysledok bol priaznivy a dobre ta preliecili. Drzim palce! :thumbup:
0

#4 Užívateľ je offline   Slniecko Icon

• Nový užívateľ
  • PIPPIP
  • Článkov: 11
  • Dátum registrácie: 13-January 07

Napísal 18 September 2007 - 10:34

bilka dakujem.. aspon trosku si ma ukludnila :) papa
0

#5 Užívateľ je offline   pisko Icon

• Nový užívateľ