Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk: Chcete mať deti? - Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk

Jump to content

• (4 Strany)
  • +
  • « Prvý
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

Chcete mať deti? Ohodnotiť článok: -----

#61 Užívateľ je offline   sarach Icon

• Nový užívateľ
  • PIP
  • Skupina: Registrovaní členovia
  • Článkov: 3
  • Dátum registrácie: 31-December 07

Napísal 02 January 2008 - 09:52

Martin said:

Kedže v tejto sekcii je nejaké ticho tak som sa rozhodol, že to tu troška oživím malou otázkou ;)

Tak by ma zaujímalo, či ste už uvažovali o deťoch a kedy je podľa Vás najlepší čas na také malé, otravné škriekajúce deco :p Prosím len seriózne odpovede, nie dačo ako "kašlať nato choď si užívať".

Pekný weekend :)

Ani netušiš ako si ťukol klinec po hlavičke. Čudoval by si sa koľko ľudí by chcelo, ale to malé škriekajúce nie a nie prísť na svet. Žena chodí od doktora ku doktorovi, trápi sa, muž trpne aby nedajbože to nebola jeho vina. Koniec je prstý téma baby sa stáva tabu.
0

#62 Užívateľ je offline   Tigirik Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 874
  • Dátum registrácie: 26-November 07

Napísal 12 January 2008 - 12:03

Ja už mamička som...Mám 5 ročného synčeka a poviem ti že som veľmi ale naozaj veľmi šťastná....U každého je to individuálne...niekto ho má v 19tich...niekto v 25ke...a niekto v 50tke....je to rôzne...asik sa nedá povedať kedy pre koho je ten správny čas...
0

#63 Užívateľ je offline   trixxi Icon

• Nový užívateľ
  • PIP
  • Článkov: 4
  • Dátum registrácie: 17-January 08

Napísal 17 January 2008 - 12:50

ja mám deti dve a som šťastná
0

#64 Užívateľ je offline   braino.swk Icon

• Nový užívateľ
  • PIPPIP
  • Článkov: 10
  • Dátum registrácie: 27-January 08

Napísal 30 January 2008 - 11:06

samozrejme ze ano, a presne 3 :) neviem si predstavit zivot bez deti...
0

#65 Užívateľ je offline   mimione Icon

• Nový užívateľ
  • PIPPIP
  • Článkov: 11
  • Dátum registrácie: 23-January 08

Napísal 30 January 2008 - 11:46

Ahoj
Deti? Samozrejme a ak by bolo mozne tak aj styri. Mam 24 a asi zacinam pocitovat mamickovsky hendicap. Najradsej a podla mna aj najvhodnejsia doba je tak v 26 ci 25 takze mam este dva ci tri rocky cas,: ) nechcem mat 40tku a male decka na krku chcem si potom ten zivot vychutnavat a najlepsie ak tie deti budu uz tak povediac dospele.
Horsie je to s muzom, ako zitit ze je ten pravy na taky vazny krok a je to otazka muza aby nahodil temu deti alebo zeny alebo obidvoch?
0

#66 Užívateľ je offline   Megie Icon

• Nový užívateľ
  • PIPPIP
  • Článkov: 15
  • Dátum registrácie: 24-January 08

Napísal 30 January 2008 - 17:50

Ahojte
Ja sa blížim k 25 a keď sa tak nad tým zamyslím ešte mám asi pár rokov čas na takých malých anjelikov . Ale určite by som chcela mať raz deti. Otázka je či vôbec stretnem niekoho s kým by som tie malé potvorky raz chcela mať :D
:batman:Predpokladám, že týmto svetom prejdem len raz.Ak teda môžem urobiť niečo dobré alebo preukázať láskavosť, chcem to urobiť teraz, nechcem nič odkladať ani zanedbať, pretože po tejto ceste už nikdy viac nepôjdem. :20::innocent:
0

#67 Užívateľ je offline   feja Icon

• Nový užívateľ
  • PIP
  • Článkov: 7
  • Dátum registrácie: 30-January 08

Napísal 30 January 2008 - 20:10

Podla mna mat deti je jeden z najkrajsich darov sveta a zivot bez nich nema zmysel....je to akoby sme vobec nezili lebo nemame komu odovzdat svoje skusenosti,povzbudit ho v dalsom zivote,laskat a pritom vediet ze je to niekto kto splynul z vasej lasky,nehy a vasne....je to nieco neopisatelne....akoby to bolo nadpozemske
0

#68 Užívateľ je offline   motorolka Icon

• Nový užívateľ
  • PIP
  • Článkov: 3
  • Dátum registrácie: 09-February 08

Napísal 09 February 2008 - 21:00

Hmmm...prave vcera sme sa o tom s priatelom znova rozpravali..a nastastie sme toho isteho nazoru..ja mam 20 a on 23 rokov a obaja studujeme, uz dlhsie je nam jasne, ze by sme chceli spolu zostarnut..mame plany, sny o tom, ake to bude ked budeme "velky", ked skoncime skolu..mame taky maly plan..ja smerujem do armady..alebo nieco take a on je IT-ckar..takze chceme nasetrit nejake tie korunky a mat ako prve byt..a potom ked sa podari chceme dietatko, najlepsie chlapceka, takze to vidim tak okolo tej 25-a vyssie pri mne myslim, ze ked nevieme dieta dostatocne zabezpecit tak ho radsej ani nechceme mat...:44:
0

#69 Užívateľ je offline   plakarika Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 335
  • Dátum registrácie: 06-October 07

Napísal 24 February 2008 - 18:05

Jasné, chcem mať deti.. občas aj tie otravné a uškriekané :))
No chcem si najprv zabezpečiť to, aby som ich mala kde a aj s kým vychovávať. Teda nejaké zabezpečenie.
0

#70 Užívateľ je offline   pinky Icon

• Nový užívateľ
  • PIPPIPPIP
  • Článkov: 43
  • Dátum registrácie: 08-May 07

Napísal 02 June 2008 - 07:54

mne sa teraz pred 3 mesiacmi narodil chlapcek, mam sice len 21, ale vobec to nelutujem. s manzelom sa "bijeme",kto bude kocikovat, kto mu da papat a kto ho bude kupat... :)
aj ked sa v noci zobudi, tak nahodi taky fejsik, ze je na zjedenie.
a podla mna je dobre, ze ho uz mame...ked bude v puberte, aspon nebudeme vekovo az tak moc zdialeny...
takze rozhodne ANO...
(aj ked ten porod....ale to uz je ina tema)
0

#71 Užívateľ je offline   jasy Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 193
  • Dátum registrácie: 19-February 08

Napísal 03 June 2008 - 14:37

hmmm pinky to ti zavidim trosku :)..ja chceem mat 2 a aj teraz keby to ide..:)) ale ja nemozem kvoli skole a nemam s kym :(
0

#72 Užívateľ je offline   janickooooo Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 121
  • Dátum registrácie: 29-August 08

Napísal 30 October 2008 - 17:58

Hmm... Tak ja som si dosť dlho nevedel predstaviť, aké by to bolo mať deti a nejako som sa toho ani nestránil. No potom sa sestre narodila dcérka a... Je to všetko zlaté, ale necítim sa na takú zodpovednosť. Možno je to tým, že som samostatná jednotka, dievča som v podstate nikdy nemal tak ani neviem aké je to byť vo dvojici a nieto ešte niekoho vychovávať. Uvidím ako to bude časom, ale dnes.. Chcem si trochu užiť volnosti(teda bez detí), dosiahnuť niečo a potom... ktovie...
0

#73 Užívateľ je offline   janickooooo Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 121
  • Dátum registrácie: 29-August 08

Napísal 30 October 2008 - 17:59

Omega233 said:

Vôbec, vždy, keď stretnem niekoho známeho, čo si už založil vlastnú rodinu, mám pocit, že som nejako pozadu. Že som už dávno na tom mala pracovať. Podľa mňa, človek, ktorý nechce a nie je schopný vychovať deti (ak na to samo nemá vážne dôvody - zdravotné, finančné atď) je chudák. Nie?

Nemyslím si že chudák... Skor miprídeš uvedomelá (teda aspoň ztých pár príspevkov, ktoré som čítal), že to berieš zodpovedne...
0

#74 Užívateľ je offline   Petra Zufala Icon

• Nový užívateľ
  • PIPPIP
  • Článkov: 18
  • Dátum registrácie: 15-December 08

Napísal 03 September 2010 - 20:02

Tak toto je asi ina odpoved nez dali vsetci ostatni, ale aspon to osviezime:} od mojich 19rokov som tuzila po babatku [teda vzdy, ked som sa cerstvo zamilovala, potom to dako preslo], mam doma skrinu plnu veci pre babo, ktore som nakupovala [nechce niekto?:] Teraz mam 30, vytuzenu pracu, cestujem po svete, uzasneho priatela a v robote asi tak 60% kolegyn ktore maju 40rokov a viac a nemaju deti a 40% kolegyn ktore majuu deti a rodinu. Posledny rok som stravila rozmyslanim nad tym, ci chcem mat dieta alebo nie. Mam strasne vela zaujmov, zaujima ma vsetko od podnikania, studia hudby a medicina, mam pocit , ze by som chcela studovat snad vsetko. Zboznujem cestovanie a som velmi stastna, ze mozem mojim drahym rodicom financne pomahat. Mozem vam povedat, ze tych 60% kolegyn, [okrem jednej, ktorej sa nepodarilo otehotniet, tak trochu zosalela a neznasa vsetko a vsetkych] si zivot vyslovene uziva. Ziadne starosti. Kolegyne s rodinami oproti tomu neustale riesia nejake starosti s detmi. Velakrat pocuvam problemy typu, ze moja 10rocna dcera alebo syn ma neznasaju, lebo sa nevyrovnaju spoluziakom, ktori su bohati...maju znackove oblecenie..atd. Pripada mi, ze cely tento svet je teraz tak materialne zalozeny, ako keby na ozajstnej rodine uz ani nezalezalo. Rozvadza sa kazde 3 manzelstvo a to aj na Slovensku, kde manzelia kvoli peniazom velakrat ostanu spolu byvat lebo si nemozu kupit dva byty. A trpia cely zivot. A deti s nimi. Nehovorim o tom, ze vzdelanie je takisto velmi drahe...
vsade naokolo kde sa len pozriem, skor v kazdej jednej rodine je nejaky velky problem. Jedna kamoska ma tazko chore dieta. Vo vela rodinach stravia rodicia cely zivot davaju detom vsetko, deti dospeju a rodicom nevedia povedat ani pekne slovo. Len pytaju peniaze, fajcia, piju...a to vravim o normalnych rodinach. Ano mat babatko je krasne. Mozno aj ja zmenim raz nazor. Mam na to este par rokov. Dufam, ze ma neodsudite, ale poznam aj vela ludi, ktori maju babo len preto, ze sak TO SA MA a na Slovensku specialne ludia velmi odsudzuju ludi, ktori nechcu deti. Alebo jednoducho, nemaju zaujimavy zivot, peniaze nie su, zaujmy ziadne nemaju, tak sak urobme si babo. Ako som to nedavno citala v Emme rozhovor : "no, tak som sa nudila, manzel stale pracoval , ja nepracujem, tak z tej nudy som si povedala, sak by sme mohli mat aj dieta nie.."To je moj nazor. Minule som bola medzi priatelmi ktori maju deti a to bolo same vychvalovanie, prechvalovanie ,ktore dieta je na lepsej skole, ktore je krajsie, sikovnejsie, ma znackovejsie oblecenie, lepsi mobil a pod. Ako keby na nicom inom ani nezalezalo. Niektori rodicia ako keby PRILIS ziju cez svoje deti a stratili samych seba. Ano zboznujem deti. Ale tak na dve hodiny. A trvalo mi velmi dlho, kym som si uvedomila, ze ked som tak velmi tuzila po dietati, bolo to vzdy preto, ze som bola strasne neista vo vztahu, cerstvo zamilovana a nemala vela zaujmov a moznosti.
0

#75 Užívateľ je offline   Petra Zufala Icon

• Nový užívateľ
  • PIPPIP
  • Článkov: 18
  • Dátum registrácie: 15-December 08

Napísal 03 September 2010 - 20:09

Zobraziť článokOmega233, on 02 August 2007 - 12:16, said:

Ahoj. Ja sa citim ako chuderka,ked vidim kamaratky a spolužiacky ako to s detmi normalne zvladaju.Ze ja sa na to nezmozem. Mam pocit, ze by ma to hrozne obmedzovalo a vsetko, co som si naplanovala je v keli. Takze obdivujem.

Boze konecne niekto, kto sa citi podobne ako ja:}
0

#76 Užívateľ je offline   (Maxo) Icon

• Pokročilý člen
  • PIPPIPPIP
  • Článkov: 89
  • Dátum registrácie: 03-August 10

Napísal 05 September 2010 - 00:11

Aj ked som mozno dost mlady na tuto temu (20rokov), aj tak si myslim ze v dnesnej dobe je vychova deti dost podcenovana. Narastli pripady psychickych problemov u tynedzerov, rodiny sa prakticky rozpadaju na dennom poriadku a rodicia stracaju radost zo zivote kvoli vsetkym tym problemom. No ma takto vyzerat ozajstna stastna rodinka ?!?!?

Preco sa to deje ? Moj nazor je taky ze mlady ludia sa hrnu do vsetkeho prirychlo -) Mam uz 15 rokov, sakra, musim rychlo stratit panictvo, okusit alkohol a poriadne povymetat bari v meste -) Mam uz 18, sakra, rychlo my treba splasit nejaku babu/chalana, kupit si byt a pracu -) Mam uz 22, sakra, chce to uz rodinu takze sa ozenim/zosobasim a poriadim si deti a budem si uz len uzivat zbytok zivota .. No a o 15 rokov parik s detmi dosniva pretoze nedokaze splacat hypoteku a deti maju samovrazedne sklony .. tha kde sme sa to dostali !!

Svet je netrpezlivy a tak to potom aj vyzera. Chce to cas dozriet na taku velku vec akou je vytvorenie si rodiny. Peniaze, skusenosti, zdravy rozum a odhodlanie su minimalne poziadavky !

Ja osobne NEdufam v to ze budem mat deti. Nie som fertilny ani nic podobne, len proste nechcem mat deti ! Je to take hrozne to pochopit ? Raz sme mali na gymku na jednom predmete temu rodicovstvo a ja som sa divil zo vsetkych tych odpovedi a nazorov co som od spoluziakov pocul. "Chcem aspon 2 deti po dvatsiatke" bolo to najmenej, no a ja tam vypotim nieco take ze nechcem mat deti .. cela triedna na mna kukala jak na k****a, mysleli si ze mam nejaku tazku formu depresie alebo co ..

Inac, preco nikomu nestaci jedno dieta ? Preco 3-4 ? No viem ze nie su vsetci takto na deti ale teraz pocuvam same take ze cim viac tym lepsie a len sa cudujem. Ja chcem okrem ineho sa najprv postavit na vlastne nohy. Studujem a chcem s tym pokracovat, nie som pri tom obmedzeny len na jednu vysoku skolu ale chcem ich vystudovat dve aby som potom uz nedajboze nemal problemy s peniazmy. Samozrejme, chcem si aj UZIVAT DOKYM VLAZDEM !! Robit to co chcem a s kym chcem !!
0

#77 Užívateľ je offline   Malakian Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 348
  • Dátum registrácie: 04-May 07

Napísal 05 September 2010 - 19:28

ja som mlady, osobne by som chcel dieta, ale pokym nebudem mat prostriedky nato ho zabecpecit dufam ze sa ziadna nehoda nestane.chcem si uzivat zivot,ale myslim si ze vyrovnany clvoek si dokaze zariadit zivot tak aby nestratil svoje konicky a zvladol vychovavat aj deti. no pokym si neuvedomuju to, ze deti niesu zabavka ale treba sa one starat a treba im ist prikladom len asi tazko to zvladnu. kto nieje vyrovnany sam zosebou tak nedokaze vychovavat ani vlastne deti. tiez by som chcel mat 2 deti. preco? pretoze raz chcem byt hrdym otcom, byt pysny nato akeho mam syna alebo dceru, ze su pomne a ze moja generacia bude zit nadalej. tak ako mne je idolom moj oco aj ja chem byt raz idolom svojich deti. pud sebazachovy. do ukoncenia skoly mam nejaky ten rocik tak uvidim ako sa to podari vsetko. rad by som rpecestoval svet, no vsetko sa da stihnut ked sa chce. a jednoznacne uprednostnujem stastie v rodine pred materialnymi vecami, pretoze tie ozajstne stastie nikdy neprinesu. taktiez nechcem mat deti ked budem po 30ke. to si snimi potom ani neuzijem ich pubertu, pretoze chcem snimi chodit na koncerty,zabavat sa, pit a podobne. mozno si myslite, ze osm streleny a mate pravdu som a bol by som rad keby ze z mojich deti vyrastie to co osm ja :D kolko skromnoti ze?
najvacsia slabost je zaroven aj najsilnejsia zbran cloveka."CIT", cesť vinimkam ;) :D
0

#78 Užívateľ je offline   Terrorrunner Icon

• Skúsený člen
  • Článkov: 220
  • Dátum registrácie: 13-April 10

Napísal 12 September 2010 - 21:41

ja by som chcel raz mat nejake ... teraz na to nie su ani podmienky ani nie je s kym :D

Zobraziť článokHawk-Eye, on 05 September 2010 - 00:11, said:

Inac, preco nikomu nestaci jedno dieta ? Preco 3-4 ? No viem ze nie su vsetci takto na deti ale teraz pocuvam same take ze cim viac tym lepsie a len sa cudujem. Ja chcem okrem ineho sa najprv postavit na vlastne nohy. Studujem a chcem s tym pokracovat, nie som pri tom obmedzeny len na jednu vysoku skolu ale chcem ich vystudovat dve aby som potom uz nedajboze nemal problemy s peniazmy. Samozrejme, chcem si aj UZIVAT DOKYM VLAZDEM !! Robit to co chcem a s kym chcem !!

Aha! Preco sa rodi malo deti? Lebo kazdy chce mat 1, resp. ani to 1 mat nemoze. Bud rad, ze raz mozno budes moct mat aj 3, 4 deti. Ludia, ved my ako narod vymierame... budme radsej radi ze sme zatial zdravi , klop klop a nebudme sebci.
BTW Hawk eye, keby si mal aj 4 vysoke skoly to ti este nezaruci ze tie deti raz budes vediet aj zabezpecit. To ze ma niekto 2 vysoke skoly este neznamena ze je za vodou. Samozrejme je kazdeho osobna vec ci ich chce mat alebo nie. Takze peace. :39:
"Ponúkať priateľstvo tomu, kto chce lásku, je ako dávať chlieb tomu, čo umiera smädom."
0

#79 Užívateľ je offline   (Maxo) Icon

• Pokročilý člen
  • PIPPIPPIP
  • Článkov: 89
  • Dátum registrácie: 03-August 10

Napísal 12 September 2010 - 22:52

No tak nech som sebec, mna nezaujima ze narod vymiera :rolleyes: Kazdy sa stara v prvom rade o seba ;)

Myslim ze nebudem mat problem s tym aby som mal dieta. Ani po fyzickej ani po financnej stranke. Ide o to ci sa nato vobec dam pretoze ja akosi nie som na deti :( . No nwm, mozno sa to zmeni kedze som este dost mlady. Ale tak ci onak, urcite nie 3-4 <_<

Viem ako to chodi, vysoka skola ti toho vela nezapezpeci ale mne ide o znalosti. Lahsie si potom budem vyberat akym smerom sa vybrat a predsa len 2 vysoke skoly sa budu v zivotopise urcite pekne lesknut B)
0

#80 Užívateľ je offline   Germaniawerks Icon

• Nový užívateľ
  • PIPPIPPIP
  • Článkov: 82
  • Dátum registrácie: 08-January 09

Napísal 26 September 2010 - 22:32

Zobraziť článokPetra Zufala, on 03 September 2010 - 21:02, said:

Teraz mam 30, vytuzenu pracu, cestujem po svete, uzasneho priatela a v robote asi tak 60% kolegyn ktore maju 40rokov a viac a nemaju deti. Posledny rok som stravila rozmyslanim nad tym, ci chcem mat dieta alebo nie. Mam strasne vela zaujmov, zaujima ma vsetko od podnikania, studia hudby a medicina, mam pocit , ze by som chcela studovat snad vsetko. Zboznujem cestovanie a som velmi stastna, ze mozem mojim drahym rodicom financne pomahat. Mozem vam povedat, ze tych 60% kolegyn, si zivot vyslovene uziva. Ziadne starosti.

Pohlady su rozne, da sa na to divat aj tak, ze kazdy sam o sebe, za seba, pre seba, atd., iste.

Moj pohlad je taky, ze existuje cosi viac nez je clovek, cosi presahujuce jeho individualnu bytost s jeho zaujmami, cosi prekracujuce ho a prevysujuce ho vo vsetkych obzoroch; a pre ono cosi je uzivajuca si bezdetna styridsiatnicka nieco ako plesknutie do vody. Alebo ako prislovecna prazdna misa, bez zmyslu, poslania, vyznamu, opodstatnenia existencie - co ked sa pominie, neostane po nej nic len dlh.
Germaniawerks®
0

• (4 Strany)
  • +
  • « Prvý
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

1 užívatelia si čítajú tento článok
0 užívateľov, 1 návštevníkov, 0 anonymných užívateľov