Napísal 03 September 2010 - 20:02
Tak toto je asi ina odpoved nez dali vsetci ostatni, ale aspon to osviezime:} od mojich 19rokov som tuzila po babatku [teda vzdy, ked som sa cerstvo zamilovala, potom to dako preslo], mam doma skrinu plnu veci pre babo, ktore som nakupovala [nechce niekto?:] Teraz mam 30, vytuzenu pracu, cestujem po svete, uzasneho priatela a v robote asi tak 60% kolegyn ktore maju 40rokov a viac a nemaju deti a 40% kolegyn ktore majuu deti a rodinu. Posledny rok som stravila rozmyslanim nad tym, ci chcem mat dieta alebo nie. Mam strasne vela zaujmov, zaujima ma vsetko od podnikania, studia hudby a medicina, mam pocit , ze by som chcela studovat snad vsetko. Zboznujem cestovanie a som velmi stastna, ze mozem mojim drahym rodicom financne pomahat. Mozem vam povedat, ze tych 60% kolegyn, [okrem jednej, ktorej sa nepodarilo otehotniet, tak trochu zosalela a neznasa vsetko a vsetkych] si zivot vyslovene uziva. Ziadne starosti. Kolegyne s rodinami oproti tomu neustale riesia nejake starosti s detmi. Velakrat pocuvam problemy typu, ze moja 10rocna dcera alebo syn ma neznasaju, lebo sa nevyrovnaju spoluziakom, ktori su bohati...maju znackove oblecenie..atd. Pripada mi, ze cely tento svet je teraz tak materialne zalozeny, ako keby na ozajstnej rodine uz ani nezalezalo. Rozvadza sa kazde 3 manzelstvo a to aj na Slovensku, kde manzelia kvoli peniazom velakrat ostanu spolu byvat lebo si nemozu kupit dva byty. A trpia cely zivot. A deti s nimi. Nehovorim o tom, ze vzdelanie je takisto velmi drahe...
vsade naokolo kde sa len pozriem, skor v kazdej jednej rodine je nejaky velky problem. Jedna kamoska ma tazko chore dieta. Vo vela rodinach stravia rodicia cely zivot davaju detom vsetko, deti dospeju a rodicom nevedia povedat ani pekne slovo. Len pytaju peniaze, fajcia, piju...a to vravim o normalnych rodinach. Ano mat babatko je krasne. Mozno aj ja zmenim raz nazor. Mam na to este par rokov. Dufam, ze ma neodsudite, ale poznam aj vela ludi, ktori maju babo len preto, ze sak TO SA MA a na Slovensku specialne ludia velmi odsudzuju ludi, ktori nechcu deti. Alebo jednoducho, nemaju zaujimavy zivot, peniaze nie su, zaujmy ziadne nemaju, tak sak urobme si babo. Ako som to nedavno citala v Emme rozhovor : "no, tak som sa nudila, manzel stale pracoval , ja nepracujem, tak z tej nudy som si povedala, sak by sme mohli mat aj dieta nie.."To je moj nazor. Minule som bola medzi priatelmi ktori maju deti a to bolo same vychvalovanie, prechvalovanie ,ktore dieta je na lepsej skole, ktore je krajsie, sikovnejsie, ma znackovejsie oblecenie, lepsi mobil a pod. Ako keby na nicom inom ani nezalezalo. Niektori rodicia ako keby PRILIS ziju cez svoje deti a stratili samych seba. Ano zboznujem deti. Ale tak na dve hodiny. A trvalo mi velmi dlho, kym som si uvedomila, ze ked som tak velmi tuzila po dietati, bolo to vzdy preto, ze som bola strasne neista vo vztahu, cerstvo zamilovana a nemala vela zaujmov a moznosti.