Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk: Chcete mať deti? - Fórum o sexe, láske a vzťahoch - MojVztah.sk

Jump to content

• (4 Strany)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

Chcete mať deti? Ohodnotiť článok: -----

#21 Užívateľ je offline   bluetank Icon

• Nový užívateľ
  • PIP
  • Skupina: Registrovaní členovia
  • Článkov: 5
  • Dátum registrácie: 23-February 07
  • Bydlisko---

Napísal 25 February 2007 - 01:16

Deti? Na to je veru casu dost. Az okolo 30 tky budem riesit taketo zalezitosti,teraz riesim ine veci. Karieru,to je to hlavne pre mna teraz...Kazdy tu vyprava o vztahoch,laske a rodine.to je sice pekne ale ked nemate zazemie,tak je to zle...Preto treba najprv nieco dosiahnut a zabezpecit sa a az potom robit taketo rozhodnutia. Osobne by som nikdy takto nechcel dopadnut ako kopu ludi co maju skoro svadbu ( lebo asi musia ) a potom maju aj dieta a byvaju niekde u rodicov. No hanbil by som sa sam pred sebou keby som tak skoncil..
0

#22 Užívateľ je offline   Marion Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 293
  • Dátum registrácie: 22-February 07

Napísal 25 February 2007 - 16:03

mons to napisal dost husto!!!

uz som nad detmi rozmyslala,ale najskor by som chcela az po skole a tak okolo 30tky.take dve tri by sa zisli na peknu rodinku.uz len najst toho kto sa o to postara a aj deti budu ;)
0

#23 Guest_Neregistrovaný/á_*

• Skupina: Návštevníci

Napísal 28 February 2007 - 14:56

ja mam 18 a deti nechcem ani teraz ani nikdy ... a dufam ze sa mi nikdy nepostasti otehotniet lebo by som musela ist na interrupciu ...
0

#24 Užívateľ je offline   MISKA HRYZKA Icon

• Nový užívateľ
  • PIP
  • Článkov: 1
  • Dátum registrácie: 02-March 07

Napísal 02 March 2007 - 10:59

jasne ze ano to su take zive striebra len nie teraz samozrejme ..... nebodaj by niekto necel mat? preco?
0

#25 Užívateľ je offline   Bluetake33 Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 153
  • Dátum registrácie: 03-March 07

Napísal 03 March 2007 - 22:25

Nie nechcem mať deti.. Nedávno som túto tému rozoberala s vtedy ešte aktuálnym priateľom.. Povedal mi, že predsa každá žena túži po deťom, alebo resp. túži potom, mať ich raz.. Pravdou je, že som mladá a preto som nikdy nad týmto nejako neuvažovala.. No keď tá téma padla, zistila som, že v mojom prípade mať deti by bol veľký omyl.. Možno citovou nevyrovnanosťou, nespolahlivosťou, neschopnosťou naplno prejavovať lásku, nezáujmom o okolie, flegmatizmom by som z detí spravila malých soplákov čo by niekde za rohom fetovali keďže by sa doma necítili pokojne a bezpečne. Je pravda, že názory aj ľudia sa menia ale myslím, že nie natoľko.. A čo ja viem, možno o nejakých 10 rokov budem mať detí jak smetí. Možno keď nájdem naozaj blízkeho človeka, zistím, že chcem mať niečo ako dôkaz našej lásky.. Ale teraz mám stanovisko- nechcem mať deti. Asi utekám pred zodpovednosťou, alebo možno len nechcem zničiť osudy nevinných ľudí.. Keď som toto bývalému priateľovi povedala, nazval ma psychopatom a že keby ma nepoznal povie že som vyrastala na ulici bez rodičov, resp že som prežila nejakú traumu. No pravdou je úplny opak, vyrastám v harmonickej rodine s mamou, ocom, bratom a rodinným miláčikom hafankom..
1

#26 Užívateľ je offline   Martin Icon

• Administrátor
  • Icon
  • Skupina: Administrátor
  • Článkov: 657
  • Dátum registrácie: 19-February 10

Napísal 06 March 2007 - 08:19

Bluetake33 said:

Nie nechcem mať deti.. Nedávno som túto tému rozoberala s vtedy ešte aktuálnym priateľom.. Povedal mi, že predsa každá žena túži po deťom, alebo resp. túži potom, mať ich raz.. Pravdou je, že som mladá a preto som nikdy nad týmto nejako neuvažovala.. No keď tá téma padla, zistila som, že v mojom prípade mať deti by bol veľký omyl.. Možno citovou nevyrovnanosťou, nespolahlivosťou, neschopnosťou naplno prejavovať lásku, nezáujmom o okolie, flegmatizmom by som z detí spravila malých soplákov čo by niekde za rohom fetovali keďže by sa doma necítili pokojne a bezpečne. Je pravda, že názory aj ľudia sa menia ale myslím, že nie natoľko.. A čo ja viem, možno o nejakých 10 rokov budem mať detí jak smetí. Možno keď nájdem naozaj blízkeho človeka, zistím, že chcem mať niečo ako dôkaz našej lásky.. Ale teraz mám stanovisko- nechcem mať deti. Asi utekám pred zodpovednosťou, alebo možno len nechcem zničiť osudy nevinných ľudí.. Keď som toto bývalému priateľovi povedala, nazval ma psychopatom a že keby ma nepoznal povie že som vyrastala na ulici bez rodičov, resp že som prežila nejakú traumu. No pravdou je úplny opak, vyrastám v harmonickej rodine s mamou, ocom, bratom a rodinným miláčikom hafankom..

o pár rokov isto zmeníš názor :yes: vieš si predstaviť, aké to musí byť keď zostaneš ako babička sama? :crying:
Pridaj sa do našej Facebook skupiny.
0

#27 Užívateľ je offline   Bluetake33 Icon

• Skúsený užívateľ

Napísal 06 March 2007 - 08:51

Martin, nevravím, že nie :innocent:
To len úvaha pre tieto časy a vzhľadom na môj terajší vek :P
I keď neviem.. Prečo by som mala byť ako babička sama? A čo nejaký ten dedko? :santa: Jasné, láska po rokoch vyprchá či už človek chce alebo nie, je tu aj smrť.. No vraví sa, že nahoršie je prežiť svoje deti.. A hoci neplánujem dlho žiť :D tak by to bol asi dosť silný "zážitok".. I keď na druhej strane, smrť je tak isto ako aj narodenie súčasť života a tak by sa na ňu malo aj pozerať.. Len to, že by sa len MALO a nie vždy je to tak :crying:
0

#28 Užívateľ je offline   Martin Icon

• Administrátor
  • Icon

Napísal 06 March 2007 - 12:52

no chlapi zomierajú skorej, takže ten dedko by ta asi predčasne opustil ... teoreticky

proste je super keď máš niekoho kto sa o teba postará a kto iný než deti? čím viac tým lepšie taka veľká rodina môže byť super vec :p do istej miery a ako v čom samozrejme :D
0

#29 Guest_Neregistrovaný/á_*

• Skupina: Návštevníci

Napísal 17 March 2007 - 11:15

Mám 28 rokov, som šťastne rozvedená a mám3 ročného synčeka. Nedávno som sa yoynámila s úžasným, tiež rozvedeným chlapom ktorý má tiež pri sebe 4 ročného szna. Strašne sa ľúbime a rada bz som mala s ním spoločné dieťatko - krásnu dcérku! Myslím si,že bz to bola krásna rodinka.
0

#30 Užívateľ je offline   Tony_vicks Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 868
  • Dátum registrácie: 11-April 07

Napísal 08 May 2007 - 13:31

Bluetake33 said:

sice uz dlhsie dobu sem nikto neprispel, ale precital som si par prispevkov a tento od bluetake ma zaujal (zarazil).
dufam ze tan tvoj priatel je uz len minulost?
ako ta mohol nazvat psychopatom. Ved to ze momentalne nechces deti je znak toho ze vedome pristupujes k teme.

Ja osobne chcem mat deti , ale este sa na to necitim. Vedel by som ich zabezpecit aby mali pekny start do zivota, ale vnutorne sa este nato necitim byt pripraveny. Mnoho mojich znamych priatelov uz maju davno dieta ale len u maleho percenta vidim ze boli nato pripraveny a ze to zodpovedne zvladaju.
Treba si uvedomit ze dieta je beh na dlhe trate a neda sa to odlozit ako rozrobeny model lietadla na policku.
Vobec nieje cudne, alebo prejav "neakeho abnormalneho" spravania sa ak niekto vyhlasi ze nechce dieta

Cas je mocny pan a vsetko vie razom zmenit, a ten kto pred chvilou tvrdil ze nechce dieta sa jednym svihom stane niekolkonasobnym rodicom.
0

#31 Užívateľ je offline   Bluetake33 Icon

• Skúsený užívateľ

Napísal 08 May 2007 - 21:24

Tony_vicks minulosť síce je, ale s týmto to nemá nič spoločné ;)
A ten "psychopat" zas nebol myslený doslova =)
It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not..
0

#32 Užívateľ je offline   Tony_vicks Icon

• Skúsený užívateľ
  • Článkov: 868
  • Dátum registrácie: 11-April 07

Napísal 08 May 2007 - 21:51

Bluetake33 said:

Tony_vicks minulosť síce je, ale s týmto to nemá nič spoločné ;)
A ten "psychopat" zas nebol myslený doslova =)

jasne. Mna treba obcas brat s nadhladom :oops:
0

#33 Užívateľ je offline   Bluetake33 Icon

• Skúsený užívateľ

Napísal 08 May 2007 - 22:29

Tony_vicks said:

jasne. Mna treba obcas brat s nadhladom :oops:

Veď oki, ja len aby bolo jasné, že zas nejsom taký psychopat aby som si nechala do psychopatov nadávať :D
It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not..
0

#34 Užívateľ je offline   Nena Icon

• Nový užívateľ
  • PIP
  • Článkov: 2
  • Dátum registrácie: 11-May 07

Napísal 11 May 2007 - 22:49

Ja mám dve deti. S mojim manželom som sa rozhodla mať dieťa po siedmich rokoch vzťahu / veľkej, veľkej lásky/. Keďže sme už spolu bývali vedela som koho si beriem a čo môžem od neho očakávať. Vedomé splodenie detí bol pre nás silný emotívny zážitok a ešte silnejší bolo ich spoločné privítanie na svet. My sme boli veľký láska, ale až pri pôrode nᚠvzťah nadobudol inú dimenziu!!

PS: Ja odporúčam užiť si slobodu, voľnosť aspoň do 28 rokov a potom si to vychutnať.
0

#35 Užívateľ je offline   Alfred Icon

• Nový užívateľ
  • PIP
  • Dátum registrácie: 16-May 07

Napísal 17 May 2007 - 13:33

Ahoj,ja mám 27 rokov a mám už dve krásne deti.
Je pravda,že si neviem život bez nich predstaviť.
Milujem ich a som veľmi šťastny a spokojný.:yes:
0

#36 Užívateľ je offline   Daniellka Icon

• Nový užívateľ
  • PIPPIP
  • Článkov: 15
  • Dátum registrácie: 02-April 07

Napísal 28 May 2007 - 20:54

myslim ze je uplne jedno v akom veku.....sice nie v 80-ke ale vtedy je na to cas ked sa parik ma rad...ma zabezpecene prostriedky.....cas na deti...atd...to pride samo....
0

#37 Užívateľ je offline   veronika Icon

• Nový užívateľ
  • PIPPIPPIP
  • Článkov: 40
  • Dátum registrácie: 29-May 07

Napísal 29 May 2007 - 21:57

mons said:

prosim ta kto si bude srat zivot a vesat na krky voakeho parchanta zasrateho...inak si nevies dosrat postavu alebo co?

Tvoja mama mala tak rozmýšľať pred rokmi a my by sme teraz nemuseli čítať tvoje srdce rvúce výlevy plné gramatických chýb.

Prepáčte všetci, že som tak reagovala, ale tie kruté slová ma doslova pobúrili a zdvihli zo stoličky.
Každý normálny človek túži po deťoch. Ja a môj manžel sme ich veľmi chceli, ale príroda to zariadila inak. Aj preto som možno reagovala takto.
Možno preto ešte niečo urobím, hoci vidím to reálne, že budeme bez detí. Ale aj taký je život. Nie všetko vyjde podľa našich predstáv. Nezmierila som sa s tým, ale nie som ani zúfalá a zatrpknutá. Beriem to tak, ako to je.
0

#38 Užívateľ je offline   Martin Icon

• Administrátor
  • Icon

Napísal 31 May 2007 - 08:54

veronika said:

Tvoja mama mala tak rozmýšľať pred rokmi a my by sme teraz nemuseli čítať tvoje srdce rvúce výlevy plné gramatických chýb.

presne tak, je to riadny debil co sa nemal ani narodit :6:
0

#39 Užívateľ je offline   Stefie Icon

• Nový užívateľ
  • PIP
  • Dátum registrácie: 06-June 07

Napísal 06 June 2007 - 11:53

Nikuss said:

Martin,mam len 19 a uz mam take jedno krasne dvojtyzdnove mimino, myslim si, ze to nie je skoro, tak akurat. Deticky nam davaju novy zmysel, lasku, radost, ale nie vzdy je to len o srande. prebdene noci a trapenie preco place, ked je vsetko v suchu? ale aj tak je to užasné, i ked som mlada a zivot pred sebou, ale aj tak to vsetko ma svoj zmysel a stoji za to!:D pekny dnik

Nikuss, blahozelam..Ja to svoje malinke cakam az za par tyzdnov,mam 23 a myslim ze vhodnejsi cas byt ani nemohol..dlho sme tuzili a konecne sme sa dockali...Mas pravdu,ze deticky davaju novy zmysel zivota. Neviem si predstavit svoj zivot bez tych malych radosti,ktore raz vyrastu,ale aj tak...nie je sranda mat diueta,len co je pravda,treba byt ako psychicky,tak aj financne,povedzme si pravdu, na to pripraveni...drzme si palce!:thumbup:
0

#40 Užívateľ je offline   luxxx Icon

• Nový užívateľ
  • PIP
  • Dátum registrácie: 09-June 07

Napísal 09 June 2007 - 17:50

Ja po dieťati vôbec netúžim, nevidím v tom nič pozitívne. Oberie ženu o čas a súkromie, lebo ak nie, tak nie je dobrá matka. Som smutná z toho,že naša spoločnosť nechápe mladé ženy, ktoré chcú ísť svojou cestou a žiť svoj život. Prečo si všetci myslia, že žena má nájsť svoje naplnenie v deťoch? Čo ak vôbec necíti potrebu mať ich? A nech nikto nevraví, že nie je normálna, pretože si myslím, že je lepšie nemať deti, ako ich mať a len sa každému sťažovať aké je to namáhavé, vyčerpávajúce a finančne náročné.
0

• (4 Strany)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nemáte oprávnenie vytvoriť nový článok
  • Nemáte oprávnenie napísať odpoveď

1 užívatelia si čítajú tento článok
0 užívateľov, 1 návštevníkov, 0 anonymných užívateľov