Chcete mať deti?
Napísal 25 February 2007 - 01:16
Deti? Na to je veru casu dost. Az okolo 30 tky budem riesit taketo zalezitosti,teraz riesim ine veci. Karieru,to je to hlavne pre mna teraz...Kazdy tu vyprava o vztahoch,laske a rodine.to je sice pekne ale ked nemate zazemie,tak je to zle...Preto treba najprv nieco dosiahnut a zabezpecit sa a az potom robit taketo rozhodnutia. Osobne by som nikdy takto nechcel dopadnut ako kopu ludi co maju skoro svadbu ( lebo asi musia ) a potom maju aj dieta a byvaju niekde u rodicov. No hanbil by som sa sam pred sebou keby som tak skoncil..
Napísal 03 March 2007 - 22:25
Nie nechcem mať deti.. Nedávno som túto tému rozoberala s vtedy ete aktuálnym priateľom.. Povedal mi, e predsa kadá ena túi po deťom, alebo resp. túi potom, mať ich raz.. Pravdou je, e som mladá a preto som nikdy nad týmto nejako neuvaovala.. No keď tá téma padla, zistila som, e v mojom prípade mať deti by bol veľký omyl.. Mono citovou nevyrovnanosťou, nespolahlivosťou, neschopnosťou naplno prejavovať lásku, nezáujmom o okolie, flegmatizmom by som z detí spravila malých soplákov čo by niekde za rohom fetovali keďe by sa doma necítili pokojne a bezpečne. Je pravda, e názory aj ľudia sa menia ale myslím, e nie natoľko.. A čo ja viem, mono o nejakých 10 rokov budem mať detí jak smetí. Mono keď nájdem naozaj blízkeho človeka, zistím, e chcem mať niečo ako dôkaz naej lásky.. Ale teraz mám stanovisko- nechcem mať deti. Asi utekám pred zodpovednosťou, alebo mono len nechcem zničiť osudy nevinných ľudí.. Keď som toto bývalému priateľovi povedala, nazval ma psychopatom a e keby ma nepoznal povie e som vyrastala na ulici bez rodičov, resp e som preila nejakú traumu. No pravdou je úplny opak, vyrastám v harmonickej rodine s mamou, ocom, bratom a rodinným miláčikom hafankom..
Napísal 06 March 2007 - 08:19
Bluetake33 said:
Nie nechcem mať deti.. Nedávno som túto tému rozoberala s vtedy ete aktuálnym priateľom.. Povedal mi, e predsa kadá ena túi po deťom, alebo resp. túi potom, mať ich raz.. Pravdou je, e som mladá a preto som nikdy nad týmto nejako neuvaovala.. No keď tá téma padla, zistila som, e v mojom prípade mať deti by bol veľký omyl.. Mono citovou nevyrovnanosťou, nespolahlivosťou, neschopnosťou naplno prejavovať lásku, nezáujmom o okolie, flegmatizmom by som z detí spravila malých soplákov čo by niekde za rohom fetovali keďe by sa doma necítili pokojne a bezpečne. Je pravda, e názory aj ľudia sa menia ale myslím, e nie natoľko.. A čo ja viem, mono o nejakých 10 rokov budem mať detí jak smetí. Mono keď nájdem naozaj blízkeho človeka, zistím, e chcem mať niečo ako dôkaz naej lásky.. Ale teraz mám stanovisko- nechcem mať deti. Asi utekám pred zodpovednosťou, alebo mono len nechcem zničiť osudy nevinných ľudí.. Keď som toto bývalému priateľovi povedala, nazval ma psychopatom a e keby ma nepoznal povie e som vyrastala na ulici bez rodičov, resp e som preila nejakú traumu. No pravdou je úplny opak, vyrastám v harmonickej rodine s mamou, ocom, bratom a rodinným miláčikom hafankom..
o pár rokov isto zmení názor :yes: vie si predstaviť, aké to musí byť keď zostane ako babička sama? :crying:
Pridaj sa do našej Facebook skupiny.
Napísal 06 March 2007 - 08:51
Martin, nevravím, e nie :innocent:
To len úvaha pre tieto časy a vzhľadom na môj terají vek :P
I keď neviem.. Prečo by som mala byť ako babička sama? A čo nejaký ten dedko? :santa: Jasné, láska po rokoch vyprchá či u človek chce alebo nie, je tu aj smrť.. No vraví sa, e nahorie je preiť svoje deti.. A hoci neplánujem dlho iť :D tak by to bol asi dosť silný "záitok".. I keď na druhej strane, smrť je tak isto ako aj narodenie súčasť ivota a tak by sa na ňu malo aj pozerať.. Len to, e by sa len MALO a nie vdy je to tak :crying:
To len úvaha pre tieto časy a vzhľadom na môj terají vek :P
I keď neviem.. Prečo by som mala byť ako babička sama? A čo nejaký ten dedko? :santa: Jasné, láska po rokoch vyprchá či u človek chce alebo nie, je tu aj smrť.. No vraví sa, e nahorie je preiť svoje deti.. A hoci neplánujem dlho iť :D tak by to bol asi dosť silný "záitok".. I keď na druhej strane, smrť je tak isto ako aj narodenie súčasť ivota a tak by sa na ňu malo aj pozerať.. Len to, e by sa len MALO a nie vdy je to tak :crying:
Napísal 06 March 2007 - 12:52
no chlapi zomierajú skorej, takže ten dedko by ta asi predčasne opustil ... teoreticky
proste je super keď máš niekoho kto sa o teba postará a kto iný než deti? čím viac tým lepšie taka veľká rodina môže byť super vec :p do istej miery a ako v čom samozrejme :D
proste je super keď máš niekoho kto sa o teba postará a kto iný než deti? čím viac tým lepšie taka veľká rodina môže byť super vec :p do istej miery a ako v čom samozrejme :D
#29 Guest_Neregistrovaný/á_*
Napísal 17 March 2007 - 11:15
Mám 28 rokov, som ťastne rozvedená a mám3 ročného synčeka. Nedávno som sa yoynámila s úasným, tie rozvedeným chlapom ktorý má tie pri sebe 4 ročného szna. Strane sa ľúbime a rada bz som mala s ním spoločné dieťatko - krásnu dcérku! Myslím si,e bz to bola krásna rodinka.
Napísal 08 May 2007 - 13:31
Bluetake33 said:
sice uz dlhsie dobu sem nikto neprispel, ale precital som si par prispevkov a tento od bluetake ma zaujal (zarazil).
dufam ze tan tvoj priatel je uz len minulost?
ako ta mohol nazvat psychopatom. Ved to ze momentalne nechces deti je znak toho ze vedome pristupujes k teme.
Ja osobne chcem mat deti , ale este sa na to necitim. Vedel by som ich zabezpecit aby mali pekny start do zivota, ale vnutorne sa este nato necitim byt pripraveny. Mnoho mojich znamych priatelov uz maju davno dieta ale len u maleho percenta vidim ze boli nato pripraveny a ze to zodpovedne zvladaju.
Treba si uvedomit ze dieta je beh na dlhe trate a neda sa to odlozit ako rozrobeny model lietadla na policku.
Vobec nieje cudne, alebo prejav "neakeho abnormalneho" spravania sa ak niekto vyhlasi ze nechce dieta
Cas je mocny pan a vsetko vie razom zmenit, a ten kto pred chvilou tvrdil ze nechce dieta sa jednym svihom stane niekolkonasobnym rodicom.
Napísal 11 May 2007 - 22:49
Ja mám dve deti. S mojim manelom som sa rozhodla mať dieťa po siedmich rokoch vzťahu / veľkej, veľkej lásky/. Keďe sme u spolu bývali vedela som koho si beriem a čo môem od neho očakávať. Vedomé splodenie detí bol pre nás silný emotívny záitok a ete silnejí bolo ich spoločné privítanie na svet. My sme boli veľký láska, ale a pri pôrode ná vzťah nadobudol inú dimenziu!!
PS: Ja odporúčam uiť si slobodu, voľnosť aspoň do 28 rokov a potom si to vychutnať.
PS: Ja odporúčam uiť si slobodu, voľnosť aspoň do 28 rokov a potom si to vychutnať.
Napísal 29 May 2007 - 21:57
mons said:
prosim ta kto si bude srat zivot a vesat na krky voakeho parchanta zasrateho...inak si nevies dosrat postavu alebo co?
Tvoja mama mala tak rozmýšľať pred rokmi a my by sme teraz nemuseli čítať tvoje srdce rvúce výlevy plné gramatických chýb.
Prepáčte všetci, že som tak reagovala, ale tie kruté slová ma doslova pobúrili a zdvihli zo stoličky.
Každý normálny človek túži po deťoch. Ja a môj manžel sme ich veľmi chceli, ale príroda to zariadila inak. Aj preto som možno reagovala takto.
Možno preto ešte niečo urobím, hoci vidím to reálne, že budeme bez detí. Ale aj taký je život. Nie všetko vyjde podľa našich predstáv. Nezmierila som sa s tým, ale nie som ani zúfalá a zatrpknutá. Beriem to tak, ako to je.
Napísal 31 May 2007 - 08:54
veronika said:
Tvoja mama mala tak rozmýľať pred rokmi a my by sme teraz nemuseli čítať tvoje srdce rvúce výlevy plné gramatických chýb.
presne tak, je to riadny debil co sa nemal ani narodit :6:
Napísal 06 June 2007 - 11:53
Nikuss said:
Martin,mam len 19 a uz mam take jedno krasne dvojtyzdnove mimino, myslim si, ze to nie je skoro, tak akurat. Deticky nam davaju novy zmysel, lasku, radost, ale nie vzdy je to len o srande. prebdene noci a trapenie preco place, ked je vsetko v suchu? ale aj tak je to uasné, i ked som mlada a zivot pred sebou, ale aj tak to vsetko ma svoj zmysel a stoji za to!:D pekny dnik
Nikuss, blahozelam..Ja to svoje malinke cakam az za par tyzdnov,mam 23 a myslim ze vhodnejsi cas byt ani nemohol..dlho sme tuzili a konecne sme sa dockali...Mas pravdu,ze deticky davaju novy zmysel zivota. Neviem si predstavit svoj zivot bez tych malych radosti,ktore raz vyrastu,ale aj tak...nie je sranda mat diueta,len co je pravda,treba byt ako psychicky,tak aj financne,povedzme si pravdu, na to pripraveni...drzme si palce!:thumbup:
Napísal 09 June 2007 - 17:50
Ja po dieťati vôbec netúžim, nevidím v tom nič pozitívne. Oberie ženu o čas a súkromie, lebo ak nie, tak nie je dobrá matka. Som smutná z toho,že naša spoločnosť nechápe mladé ženy, ktoré chcú ísť svojou cestou a žiť svoj život. Prečo si všetci myslia, že žena má nájsť svoje naplnenie v deťoch? Čo ak vôbec necíti potrebu mať ich? A nech nikto nevraví, že nie je normálna, pretože si myslím, že je lepšie nemať deti, ako ich mať a len sa každému sťažovať aké je to namáhavé, vyčerpávajúce a finančne náročné.

Prihlásiť sa
Zaregistrovať sa
Pomoc

Citovať