--ako by ste definovali alebo upresnili zmysel slova laska?
ake ma laska vyhody a nevyhody?
-dokaze laska odpustat?
-AKO VLASTNE VZNIKA LASKA cez ake etapy to ide a ako dlho to trva?
-Vie laska prijat rozhodnutie so slovom nie?
-ako zistim ci je to prava laska ? ci ma len vyuziva?
-ako sa ma spravat prava laska?
-Coho by sme sa nemali dopustat aby sme nestratili lasku?
-Je laska zaroven aj najlepsi priatel ktori ta nezradi ,nezosmiesni?ktorej sa mozem zdoverit so vsetkym?
-Kde sa da naist prava laska? a kde nie je mozne naist pravu lasku cize len flirt laska?
-Ako zistim ci je laska verna? alebo neverna?
:innocent::yes:
Strana 1 z 1
co je to laska?
Napísal 27 January 2008 - 21:56
Co jE To tA laSkA? Nie niE je To o PocTe bOzkoW o pOctE zoPakoWaneHo mAm Ta raD a zaLubeNycH esEmeSkaCh. Je tO oWelA viAc. LuBit znAmeNa bAt sa O cLowEka, dOweRovaT mU, prEziWat sMutOk s Nim A teSit Sa zO stAstiA dRuhEho. LuBit nEznaMenA chCieT tOho DruhEho pRe sEbA, aLe chCieT pRenHo tO naJlePsie. NeznAmeNa tO uWäzNit ho W zLatEj kLieTke nAsiCh iLuZii, aLe neChaT hO sLobOdnYm. Ak LuBi, WraTi sA. NeZnaMena To ziArliWo stRaziT kAzdY jEhO kRoK, aLe wEriT, zE nesKlamE. Ak sKlaMe, stRaTi tO naJceNnejSie. DowEru. NeZnaMena tO ukAzoWat sA aKo dOkoNale zOhrAna dWoJica, aLe akO DwaJa LuDia, kToRi niE sU saMostAtnA jeDnoTka, aLe suCasT spOloCnosTi. ZnAmeNa tO w tiChU poCuwaT slOwa toHo dRuhEho, aJ kEd niC neHowOri. ZnaMeNa tO veDieT sA vCitiT dO jeHo siTuaCie.
Napísal 27 January 2008 - 22:28
Ahoj. Tuším máš nejak moc otázok a myslím si že na väčšinu z nich ti nikto nedá uspokojivú odpoveď pretože definícia lásky podľa mňa neexistuje.
Ale mám niekoľko výrokov a citátov, ktoré možno dajú aspoň malé odpovede na niektoré tvoje otázky.
... všetci niekedy potrebujeme držať v dlani niečiu ruku a srdce, ktoré nám rozumie...
Ale mám niekoľko výrokov a citátov, ktoré možno dajú aspoň malé odpovede na niektoré tvoje otázky.
- keď niekto niekoho miluje, všetko je jasné - kam ísť, čo robiť - všetko sa samo vyrieši a nik sa nemusí na nič pýtať
- lásku nemeriame počtom nežných dotykov, počíta sa len splynutie duší
- milovať a byť milovaný, je ako cítiť lúče slnka zo všetkých strán
- láska začína tam, kde sme schopní prestať myslieť na seba a ochotní vykonať niečo pre druhého, čo nás niečo stojí
- iba ten, kto naozaj ľúbi, nevie, kedy ho ten druhý prestal milovať
- v láske nevieme ako alebo prečo. Lásku si nemôžeme vynútiť ani ju vypustiť. Pre lásku často plačeme. Lásku zriedka udržíme v tajnosti.
- pravá miera lásky je: keď veríme, že my jediní dokážeme milovať, že pred nami nikto nikdy toľko nemiloval a že po nás nikto nikdy takto nebude milovať
- začiatok a koniec lásky sa prejavuje rozpakmi, keď zostaneme sami s tým druhým
- najosamelejšie miesto na svete je ľudské srdce, keď v ňom chýba láska
- život bez lásky nie je viac ako neotesaný kameň, ktorý leží v lome, kým doň sochár nevdýchne život
- láska nie je obchodníkom, ktorá chce dostať naspäť svoje investície
- láska, nie čas hojí všetky rany...
- keď človek plánuje ísť spoločnou cestou s niekým, dáva mu súčasne možnosť aby mu ubližoval
... všetci niekedy potrebujeme držať v dlani niečiu ruku a srdce, ktoré nám rozumie...
:batman:Predpokladám, že týmto svetom prejdem len raz.Ak teda môžem urobiť niečo dobré alebo preukázať láskavosť, chcem to urobiť teraz, nechcem nič odkladať ani zanedbať, pretože po tejto ceste už nikdy viac nepôjdem. :20::innocent:
Napísal 29 January 2008 - 16:49
Teraz som sa tak zamyslela nad tvojími otázkami a začala som rozmyslat ci vobec vazne vieme mi ludkovia co to je laska...ale urcite to niekto vie...mozno vsetci ale kazdy mame iny nazor na slovicko laska...co to vlastne je?cit...?slovo?.....neviem presne ....podla mna laska je nieco neopisatelne...nieco krasne co ta hreje...neviem aky ma zmysel laska pretoze vie poriadne ranit ale zaroven vie byt taka krasna...taka poriadne vasniva...a plna smiechu....ale moze byt aj plna slz a trapenia...mozno laska vie odpustat ale neviem ci potom znova vie milovat tak ako predtym....
Kazda laska sa tvori rozne...cez rozne etapy prechadza....niekedy je plna prekazok a az potom to je krasna laska....ale niekedy je najprv krasna a az potom sa zmeni na utrapu...
Nemali by sme dopustit aby sa v laske nachadzali tajomstva...a hlavne nedovera to lasku velmi zabija....
a ako sa tvari prava laska?to musis vycitit...vycitit vo svojom srdiecku....
Kazda laska sa tvori rozne...cez rozne etapy prechadza....niekedy je plna prekazok a az potom to je krasna laska....ale niekedy je najprv krasna a az potom sa zmeni na utrapu...
Nemali by sme dopustit aby sa v laske nachadzali tajomstva...a hlavne nedovera to lasku velmi zabija....
Napísal 07 April 2008 - 20:01
Tigirik said:
Teraz som sa tak zamyslela nad tvojími otázkami a začala som rozmyslat ci vobec vazne vieme mi ludkovia co to je laska...ale urcite to niekto vie...mozno vsetci ale kazdy mame iny nazor na slovicko laska...co to vlastne je?cit...?slovo?.....neviem presne ....podla mna laska je nieco neopisatelne...nieco krasne co ta hreje...neviem aky ma zmysel laska pretoze vie poriadne ranit ale zaroven vie byt taka krasna...taka poriadne vasniva...a plna smiechu....ale moze byt aj plna slz a trapenia...mozno laska vie odpustat ale neviem ci potom znova vie milovat tak ako predtym....
velmi pekne si to napisala ale horsia je ked je plna slz a utrpenia a ked ostane lubit len ten jeden potom to strasne boli lebo ja osobne si myslim ze pravu lasku stretnes len raz a je osudova
Napísal 07 April 2008 - 21:13
Definicia lasky? Tu ju mate :)
Prečo láska bolí?
Túto otázku si kladú mnohi ľudia z nás. Skúsme sa nad tým kúsok zamyslieť aký je dôvod k tomu,
že musíme kvôli nej vlastne trpieť, prechádzať tou bolestivou skúškou odlúčení, neopätovaním atď.
Odpoveď je ľahká len ju musí každý nájsť v sebe samom. Ak si to človek dokáže uvedomiť otvorí sa mu cesta
k pravej a čistej láske po ktorej túži každý človek na Zemi.
Skúsme sa kus obzrieť do minulosti a hľadať dôvod tam. Iste pozná každý z nás príbeh o narodení
a ukrižovaní Ježiša Krista. Celý tento príbeh sa točí práve okolo lásky.
Práve on nám ľuďom ukázal ako sa máme milovať pravou láskou. Dokázal odpúšťať, dať nádej tým ktorí ju
už dávno stratili, dokázal kvôli nám trpieť aj keď viacerí ním pohŕdali a ponižovali,
vysmievali ho, podrážali no on nás miloval i napriek tomu. Áno tu je ten problém, ktorý nedokáže veľa ľudí
pochopiť. Pravá láska nie je láska zhmotnená v jednej osobe, ale láska ku všetkým ľuďom okolo nás bez ohľadu
na to akí sú. Viacerí hľadáte len jedného človeka, ktorý bude s vami zdieľať radosť, trápenie, smiech, slzy.
Lenže všetci popritom zabúdate, že ten človek je iba zhmotnením vašeho úsilia rozdávať lásku okolo vás.
Lásku človek dostáva zadarmo, lenže nikto si ju neváži. Časom sa buď vytratí alebo nie.
Ak sa vytratí nastáva tu znovu problém prečo vlastne bolí? Kristus taktiež trpel na kríži kvôli nám všetkým,
kvôli láske aj k ľuďom čo ním pohŕdali. Tá všetka bolesť, utrpenie, trápenie nebola len tak pre nič za nič.
Bolo to kvôli spaseniu ľudstva, očisteniu od hriechov ktoré napáchalo.
Len málokto tušil že svet mal byť odsúdený k zániku už pred 2000 rokmi. Len málokto si uvedomil že Kristus zostúpil
k nám na Zem preto aby nás očistil, aby nás vykúpil a uchránil tak od záhuby, ktorá mala nasledovať
v prípade neúspechu jeho poslania. Preto sa stal symbolom lásky a ľudstva.
Čiže ak to mám zhrnúť celé dokopy dalo by sa povedať, že celé to trápenie kvôli láske je vlastne
odkaz ľuďom aby si lásku začali vážiť, aby ju nebrali len ako samozrejmú vec, pretože len ten kto dokáže
zniesť aj najtvrdšie rany, si ju zaslúži čistú a pravú. Ale pokiaľ ju človek nájde prechádza
určitými etapami vývoja. V tomto prípade sa dá hovoriť práve o tých nešťastných láskach,
ktoré už potrápili nejedno srdiečko. Na týchto trápeniach sa vlastne človek učí spoznávať ju
a pokiaľ príde až k vytúženému cieľu musí prejsť týmito prekážkami.
Je jedno ako človek trpí či už kvôli neopätovanej láske alebo prešiel určitými vzťahmi
vždy to vedie k jednému a tomu istému cieľu - naučiť sa milovať.
Preto ak ste práve stratili niekoho koho ste mali radi nezúfajte. Po čase sa možno vráti, ale ak aj nie
príde nová, krajšia a lepšia. Čím ďalej tým je lepšia a lepšia. Možno príde o trochu neskôr ale verte mi
určite príde!!!!! Len škoda že ju málo ľudí dokáže pochopiť, pre takých sa stáva svet už len materiálny.
A to len práve kvôli tomu, že neveria že pravá láska na svete naozaj existuje.
Tak teda čo si myslíš aj TY? Pridáš sa aj ty na ich stranu alebo začneš v sebe hľadať odpoveď
na to prečo sme tu a kam smerujeme? Všetci máme len jediný cieľ nájsť PRAVÚ LÁSKU.
Pošli to všetkým ľuďom ktorý potrebujú nádej a lásku ešte stále hľadajú, ale aj tým, ktorí lásku už majú,
záleží na tom či sa pokúsime aspoň takto o kúsok podať svet k lepšiemu.
Aj keď sa nestane zázrak z jedného dňa na druhý, ale postupne aj malým kamienkom k tomu môžeš dopomôcť aj ty.
Záleží od toho či sa chceš tejto malej premeny zúčastniť aj ty ;o) Čím viac ľuďom to rozošleš tým lepšie.
Ak by si mal nejaké dotazy alebo pripomienky kľudne sa ozvi na mailovú adresu minko168@azet.sk
Prečo láska bolí?
Túto otázku si kladú mnohi ľudia z nás. Skúsme sa nad tým kúsok zamyslieť aký je dôvod k tomu,
že musíme kvôli nej vlastne trpieť, prechádzať tou bolestivou skúškou odlúčení, neopätovaním atď.
Odpoveď je ľahká len ju musí každý nájsť v sebe samom. Ak si to človek dokáže uvedomiť otvorí sa mu cesta
k pravej a čistej láske po ktorej túži každý človek na Zemi.
Skúsme sa kus obzrieť do minulosti a hľadať dôvod tam. Iste pozná každý z nás príbeh o narodení
a ukrižovaní Ježiša Krista. Celý tento príbeh sa točí práve okolo lásky.
Práve on nám ľuďom ukázal ako sa máme milovať pravou láskou. Dokázal odpúšťať, dať nádej tým ktorí ju
už dávno stratili, dokázal kvôli nám trpieť aj keď viacerí ním pohŕdali a ponižovali,
vysmievali ho, podrážali no on nás miloval i napriek tomu. Áno tu je ten problém, ktorý nedokáže veľa ľudí
pochopiť. Pravá láska nie je láska zhmotnená v jednej osobe, ale láska ku všetkým ľuďom okolo nás bez ohľadu
na to akí sú. Viacerí hľadáte len jedného človeka, ktorý bude s vami zdieľať radosť, trápenie, smiech, slzy.
Lenže všetci popritom zabúdate, že ten človek je iba zhmotnením vašeho úsilia rozdávať lásku okolo vás.
Lásku človek dostáva zadarmo, lenže nikto si ju neváži. Časom sa buď vytratí alebo nie.
Ak sa vytratí nastáva tu znovu problém prečo vlastne bolí? Kristus taktiež trpel na kríži kvôli nám všetkým,
kvôli láske aj k ľuďom čo ním pohŕdali. Tá všetka bolesť, utrpenie, trápenie nebola len tak pre nič za nič.
Bolo to kvôli spaseniu ľudstva, očisteniu od hriechov ktoré napáchalo.
Len málokto tušil že svet mal byť odsúdený k zániku už pred 2000 rokmi. Len málokto si uvedomil že Kristus zostúpil
k nám na Zem preto aby nás očistil, aby nás vykúpil a uchránil tak od záhuby, ktorá mala nasledovať
v prípade neúspechu jeho poslania. Preto sa stal symbolom lásky a ľudstva.
Čiže ak to mám zhrnúť celé dokopy dalo by sa povedať, že celé to trápenie kvôli láske je vlastne
odkaz ľuďom aby si lásku začali vážiť, aby ju nebrali len ako samozrejmú vec, pretože len ten kto dokáže
zniesť aj najtvrdšie rany, si ju zaslúži čistú a pravú. Ale pokiaľ ju človek nájde prechádza
určitými etapami vývoja. V tomto prípade sa dá hovoriť práve o tých nešťastných láskach,
ktoré už potrápili nejedno srdiečko. Na týchto trápeniach sa vlastne človek učí spoznávať ju
a pokiaľ príde až k vytúženému cieľu musí prejsť týmito prekážkami.
Je jedno ako človek trpí či už kvôli neopätovanej láske alebo prešiel určitými vzťahmi
vždy to vedie k jednému a tomu istému cieľu - naučiť sa milovať.
Preto ak ste práve stratili niekoho koho ste mali radi nezúfajte. Po čase sa možno vráti, ale ak aj nie
príde nová, krajšia a lepšia. Čím ďalej tým je lepšia a lepšia. Možno príde o trochu neskôr ale verte mi
určite príde!!!!! Len škoda že ju málo ľudí dokáže pochopiť, pre takých sa stáva svet už len materiálny.
A to len práve kvôli tomu, že neveria že pravá láska na svete naozaj existuje.
Tak teda čo si myslíš aj TY? Pridáš sa aj ty na ich stranu alebo začneš v sebe hľadať odpoveď
na to prečo sme tu a kam smerujeme? Všetci máme len jediný cieľ nájsť PRAVÚ LÁSKU.
Pošli to všetkým ľuďom ktorý potrebujú nádej a lásku ešte stále hľadajú, ale aj tým, ktorí lásku už majú,
záleží na tom či sa pokúsime aspoň takto o kúsok podať svet k lepšiemu.
Aj keď sa nestane zázrak z jedného dňa na druhý, ale postupne aj malým kamienkom k tomu môžeš dopomôcť aj ty.
Záleží od toho či sa chceš tejto malej premeny zúčastniť aj ty ;o) Čím viac ľuďom to rozošleš tým lepšie.
Ak by si mal nejaké dotazy alebo pripomienky kľudne sa ozvi na mailovú adresu minko168@azet.sk
Napísal 07 April 2008 - 21:46
Laska? Je to nieco co ti dava zmysel zivota nieco pre co si ochotny bojovat so zivotnymi prekazkami lebo vies ze bojujes za ,,nas" nie sam za seba..je to pocit stastia ked vidis ako sa ten druhy spokojne usmieva ked vidis ako sa mu dari..ked ta chyti za ruku pozrie ti do oci a jedine co si vtedy prajes je aby si bol schopny spravit ho najstastnejsim clovekom na svete a este aby sa to NIKDY neskoncilo..
Ale tak ako dokaze byt nadherne krasna dokaze aj hlboko ranit ked sa skonci a nasledky sa liecia velmi dlho..asi nepomaha ani cas..:( Tak sa snazme nerobit chyby a vzdy si trikrat premysliet svoje ciny..lebo mozeme prist o vela..a aj ked nie hned o lasku moze to byt nieco male ale zaroven dostatocne velke na to aby to znicilo to krasne co existovalo..lebo co sa raz poskodi uz nikdy nebude tak ciste ako predtym..
Ale tak ako dokaze byt nadherne krasna dokaze aj hlboko ranit ked sa skonci a nasledky sa liecia velmi dlho..asi nepomaha ani cas..:( Tak sa snazme nerobit chyby a vzdy si trikrat premysliet svoje ciny..lebo mozeme prist o vela..a aj ked nie hned o lasku moze to byt nieco male ale zaroven dostatocne velke na to aby to znicilo to krasne co existovalo..lebo co sa raz poskodi uz nikdy nebude tak ciste ako predtym..
Strana 1 z 1

Prihlásiť sa
Zaregistrovať sa
Pomoc

Citovať